avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate Kosmo

Activitate Kosmo

Am inteles. Multumesc. Aceste investitii se fac de obicei printr-un contract de tip SAFT (Simple Agreement for Future Tokens).
Compania X trimite criptomonede cu paritate 1:1 la cu dolarul, gen USDC care se considera investitie.
Ma gandeam ca sunt probleme cand vrei sa schimbi USDC in Euro/USD/RON pentru diferite cheltuieli.
Buna seara,

Este legal sa obții investiții in criptomonede pe un SRL?
Eu il declar pt impozit, iar acest lucru il fac prin declaratia unica.

Eu sunt proprietarul (pers fizica) si il dau in chirie catre altcineva care vrea sa locuiasca acolo, insa vrea sa o facem prin firma, astfel incat sa isi deduca anumite cheltuieli

Trebuie declarat ca punct de lucru ? Sau cum se procedeaza?
Salut,
Ma poate ajuta cineva cu un răspuns la urm situație?
Dacă închiriezi un apartament între persoana fizica (proprietar) și o firma pentru pct de lucru (fara activitate; doar va locui cineva acolo) astfel încât ei sa își deconteze cheltuiala, contractul respectiv de închiriere ar fi ca unul normal către o alta persoana fizica ?

Apartamentul respectiv nu ar intra la o alta categorie de impozit și nu este nevoie sa vorbești cu vecinii ca sa-și dea acordul ma gândesc. Proprietarul (pers fizica) are aceleași obligații ca in cazul închirierii către o persoana fizica si anume depunerea declarației unice pt impozit

Mai trebuie declarat la ANAF? Știu ca s-a scos acest pas in urma cu un an
Mulțumesc

Vorbesc din perspectiva mea, proprietarul, persoana fizica care va inchiria pentru cineva, dar prin firma lui.
Răspuns la discuția Contract intre persoane fizice
Am inteles. Aveam impresia ca un astfel de contract nu este recunoscut legal. Multumesc!
Buna ziua,

Doresc sa colaborez cu cineva in vederea realizarii unei aplicatii software. Nu ne cunoastem foarte bine si vrem sa incheiem un contract intre noi, din care sa rezulte ca produsul respectiv e 'proprietatea' amandurora.
Exista o astfel de intelegere/contract intre persoane fizice?

Multumesc!
Multumesc frumos de raspuns. Nu. Este vorba de un proiect pe partea de monede virtuale iar procesul se numeste KYC ( Know your customer ). Datele resepective sunt folosite doar pentru a demonstra bancii/biroului imptriva spalarii banilor de unde provin banii. ( am inteles ca in Romania, daca sumele transferate in contul personal depasesc o anumita suma, se trimite un raport la biroul impotriva spalarii banilor/ANAF si iti blocheaza conturile pana demonstrezi de unde provin acei bani )
Buna ziua,


Lucrez la un proiect software care la un anumit pas implica procesarea unor documente persoanle ( userii vor trimite poza dupa CI prin intermediul formularului online si o salvez in baza de date ). Accesul din exterior pentru aceste date, nu este permis ( ele vor exista numai in baza de date ) si nicio alta operatiune nu se executa asupra lor.

Ca persoana fizica pot face acest lucru din punct de vedere legal ?

Va multumesc frumos
Buna ziua,

In Chiajna primaria a introdus de anul acesta o taxa pe care eu o consider abuziva. Este vorba de taxa de 60 ron per apartament pentru gunoi nemenajer. Nu este o taxa mare, insa 60 ron * nr de apartamente si case, se ajunge la o suma foarte mare.

Se plateste deja o taxa pentru gunoiul menajer ( adica, tot ce produce omul in gospodarie ) catre Lema Instal Construct. Conform clasificarii Ministerului Mediului, in afara de gunoiul menajer exista deseuri stradale, agricole, industriale, toxice, voluminoase ( din demolari ), dar care nu sunt produse de apartamente, ci de constructori si anumiti economici.

Taxa a fost introdusa in iulie, iar pentru 2017 se plateste doar 30 RON.

Termenul de nemenajer nu apare in nicio directiva UE sau locala, asa ca se presupune ca ar fi restul tipurile de deseuri, dar pe care, proprietarii de apartamente sau case, nu le produc.

Ce se poate face in acest caz?

Multumesc

Buna ziua,

Am primit azi o instiintare din partea ANAF ca trebuie sa completez declaratia 200 privind veniturile realizate din activitati independente/jocuri de noroc pentru anul 2016.

Nici macar nu stiam ca am avut venit pe anul 2016 din pariurile sportive. Am jucat de dragul distractiei cu sume foarte mici. M-am uitat pe toate tranzactiile efectuate cu cardul in anul 2016 si am descoperit ca am o depunere de 52RON si inca una de 55 RON catre un site de pariuri si o retragere de 65 RON. Asta inseamna ca am depus 107 RON si am retras 65 RON. Cu alte cuvinte sunt pe minus cu 42 RON.

Care este venitul realizat in acest caz ? :))

Alte venituri din jocurile de noroc, cu siguranta, nu au existat.

Multumesc