avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate luciacita

Activitate luciacita

2.1 Onorariu convenit in cuantum de....
2.2 Alte mentiuni cu orivire la onorariu...este scris : onorariu de succes in cuantum de...

Exact asa e stipulat in contract.
Cu siguranta voi contesta nu are niciun merit acest "avocat"

Multumesc pentru raspuns!

Liliana Gradinaru a scris:

Doamna, depinde ce scrie la onorariu, exact cum este el format, ce inseamna avans si onorariu de succes. Oricum, succesul trebuia sa il aiba avocatul angajat, nu vecinul de la 3.
Contestati onorariul, este o procedura in legea 51, art 32 cred. E o argumentare cam tehnica, dar veti fi si audiata, daca retin, in aceasta procedura. Trebuie sa mentionati parti din deontologia europeana, statutul profesiei (art 132) etc.


Cand mi-a spus ca are pretentii la onorariu de succes mi-a invocat art 4.1 din cintract "Prezentul contract este titlu executoriu cu privire la sumele datoratede catre client cu titlu de onorariu si cheltuieli aferente".
Am avut un avans si onorariu de succes. Ca si obiect al comtractului :
Comsultatii juridice,asistenta juridica, reprezentare juridica.
trandafir2 a scris:

Aveti contractul de asistenta juridica ? Ce scrie in acel contract ?

Buna ziua,
Am avut un proces ca s-a incheiat cu bine pentru mine. La inceput am pornit cu un avocat , cu care de altfel am pierdut la prima înfățișare, mi-a fost respinsa ca neintemeiata cererea! Singura cale de acces fiind recursul. Tot dansul mi-a intocmit acest recurs...si tot dansul mi-a dat sanse foarte mici de castig asa cum arata situatia atunci. (Recurs depus pe muchie in ultima zi a termenului de depunere, etc )Cu 2 saptamani inainte de termenul recursului am renuntat la seviciile dansului comunicand-ui in scris acest lucru, a luat la cunostiinta de decizia mea. Cu ajutorul celui de al doilea avocat am reusit sa castig procesul !!! S-a zbatut foarte mult a obtinut repunerea in termen pentru a aduce noi dovezi ...etc Pe scurt am castigat , mi-a demonstrat nevinovatia.
Acum primul avocat are pretentia sa-i platesc onorariu de castig !!!!??? E normal asa ceva ???? Mi-a zis ca daca nu intocmea el recursul nu avea pretentii, ca am castigat procesul pt ca a intocmit el recursul( recurs la care nivi el nu -mi dadea sanse atunci !!!!)

Multumesc
Discuție Preaviz
Buna ziua,
Ce se intampla daca nu pot sta in preaviz, iar actualul angajator nu este de acord sa plec fara preaviz. As putea sta doar 10 -12 zile nu 20 cat este? Ce solutie legală am ? Nu vreau sa pierd noul loc de munca .

Multumesc,
Răspuns la discuția Ore lucrate sambata
Multumesc frumos pentru raspuns !
Deci concret la faptul că lucrăm 4 ore ar trebui 24 de ore liber nu 48 pt ca nu lucrăm 8 Ore, am inteles Bine, nu ?

De spor...nu mai zic pt ca nu avem nimic stabilit in contractul de munca in acest sens.
Buna ziua,

Noi lucrăm prin rotație sambata 4 ore( de la 9-13). Ce compensatie ar trebui să primim conform codului muncii actualizat 2018?
Pana acum angajatorul ne dădea o zi liberă în cursul săptămânii, acum ne-a transmis că putem beneficiem doar de 3 ore libere.ex : lucrezi sambata 4 ore si ai dreptul la liber până luni la ora 12 ???!!!! Asa ceva nu am mai auzit !!!
Ma puteti lamuri ?
Multumesc
buna seara,
Mai poate fi atras un fost administrator la raspundere solidara ? In martie a predat societatea catre unul dintre asociati si oct acelasi an fiscul a emis decizia de atragere desu nu mai era in societate in momentul emiterii. Administratorul a fost unul pasiv doar cu numele, habar nu a avut respectiva societate.Multumesc, Lucia
Buna ziua,
Eu am figurat ca si administrator la o societate( nu mai sunt in acte de mai bine de 1 si 6 luni).In perioada in care am fost srl-ul a acumulat datorii foarte mari (4 mld).Am primit de adm financiara sect 3 bucuresti o decizie de angajare a raspunderii solidare in vederea recuperarii prejudiciului.
Intrebare - pot iesi de sub aceasta decizie de raspundere solidara atata timp cat pot demonstra cu acte ca nu m-am ocupat eu de societate? Am procuri date catre unul dintre asociati care s-a ocupat tot timpul , inclusiv a fost angajat cu carte de munca ca si administrator al societatii. Preluarea societatii tot persoana respectiva a facut-o , acum dansa este adminstrator.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns !

multumesc, lucia
Discuție pensie
Buna seara,

Tatal meu face la anul in iulie 60 de ani si vrea sa iasa anticipat la pensie.
Are stagiul maxim de cotizare la pensie depasit cu 5 ani. Intrebarea mea este cu cat va fi penalizat.?Am inteles ca se penalizeaza 0.75% pt fiecare luna ramasa pana la varsta de 65 ani, asta ar fi 45%.Dar anii cu care s+a depasit stagiul de cotizare nu se i+au in calcul?

va multumesc si astept un raspuns de la dumneavoastra!
Lucia
Discuție contract banca
buna ziua,

Pe contractul meu de banca nu apare nici semnatura nici stampila bancii!!!!
E normal?? Ce pot face???

Multumesc!!!