Scuze, nu înțelesesem mesajul! In actul de la notar scrie ca timpul se împarte un mod egal între părinți, două săptămâni la mama, două săptămâni la tata. Inclusiv vacanțe, sărbători, totul!
Ideea este ca programul este ok pentru mine. Ideea era ca nu vad motivul pentru care trebuie să plătesc pensia de întreținere in conditiile in care acelasi timp il petrece copilul si cu mine, deci, cheltuielile sunt aceleasi. Adică nu vad de ce sa plătesc pensia daca la întreținerea copilului se contribuie in mod egal!
Buna ziua,
In urma divorțului, la notar, am stabilit plata pensiei de întreținere. Minorul își petrece timpul in proportie de 50% la mine. Pot cere in instanta anularea pensiei de întreținere pe motiv că acesta petrece jumătate din timp la mine, si cheltuielile se împart in mod egal, deci, cheltuielile privind minorul sunt egale?
Va multumesc
Buna seara, am urmatoarea problema, am participat la un concurs de trecere in corpul ofiterilor in mai. Concursul s.a organizat în mod identic, cu aceleași reguli si cerințe, în opt județe. A fost întocmită o comisie centrala de concurs care a redactat intrebarile si acestea au fost transmise simultan celor opt județe. După ce am fost declarat admis, ministerul nu vrea sa emită actul administrativ de numire în funcția de ofițer pe motiv că în conformitate cu OMAI 177 cel puțin unul din membrii comisiei, la nivel local, nu avea studiile necesare asa cum prevede omai 177. Problema este ca din cei opt candidați admiși, patru au primit ordinul de numire în condițiile în care nici ei nu aveau în comisie persoane care sa dețină studiile cerute. În instanță pot aduce în discuție acest aspect atunci când formulez apărarea?
Multumesc.
multumesc pentru raspuns, ma refeream la fiica persoanei pe care am intretinut-o, cat timp poate sa ceara revocarea contractului? Precizez ca la incheiera contractului am avut nevoie si de expertiza de la INML ca are discernamant.
Buna ziua,
vreu sa va intreb daca exista un termen de prescriptie in cazul unui contract de intretinere, daca exista un termen dupa care cineva nu mai poate ataca contractul respectiv. Si daca exista, acesta incepe de la data incheierii actului sau de la data decesului persoanei intretinute?
Va multumesc
Exact cu aceeasi problema ma confrunt si eu, frica de mostenitori. Am chitante de la intretinere, curent, cablu, pampers medicamente, mancare, haine, iar dupa deces am chitanta de la biserica pe numele meu, dar de la cimitir chitanta e pe numele mostenitorului pt ca acolo a trebuit sa dea o declaratie cum ca e mostenitor al defunctei , locul de veci fiind pe numele mamei defunctei si succesiune nu fusese făcută, de asemenea sunt si martori vecini cu mine si defuncta care pot sustine ca am prestat intretiner. In orice caz chitanta de la cimitir este la mine. Imi este frica sa ma apuc de imbunatatiri la imobil de teama unui proces intentat de mostenitor. De precizat că actul s.a semnat la initiativa defunctei si a mostenitorului, fapt precizat de defuncta in actul de la IML cerut de notar, in care defuncta spune ca mostenitorul este de acord intru.cat nu are timp de intretinere asupra ei. Alt lucru pe care vreau sa.l mentionez e ca notarul ales a fost din partea mostenitorului si mostenitorul a fost de fata la semnarea actului. Pot demonstra ca mostenitorul stia de semnare prin mail.ul pe care mi l.a trimis cu contractul inainte de a fi semnat. Intrebarea este, ce poate cere mostenitorul in acest caz, care sunt sansele de a fi desfiintat actul si cat timp poate mostenitorul sa intenteze proces? Daca bunul s.ar vinde fiului meu, mostenitorul mai poate obtine in instanta bunul? Va multumesc
o alta intrebare:
cum pot fi sigur ca mostenitorii persoanei decedate (intretinutul), nu vor avea pretentii mai tarziu, chiar daca acum nu au? Spre exemplu se poate merge la notar unde sa dea o declaratie prin care sa spuna ca s-a efectuat intretinerea stipulata in contract astfel incat mai tarziu sa nu poata emite pretentii? sau exista o alta abordare prin care sa fiu sigur de acest aspect? Daca acum, eu propietar, instrainez bunul, se mai pot emite pretentii de catre mostenitori, asupra bunului instrainat?