avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Activitate gruia19

Activitate gruia19

Dreptul de proprietate dobandit prin reconstituire este bun propriu sau bun comun al sotilor daca titlul de proprietate este emis doar pe unul dintre soti?
Buna ziua !
Un prieten are urmatoarea situatie si nu stie cum trebuie procedat: acum o saptamana a fost angajat ca si controlor calitate la o firma, CIM pe perioada nedeterminata, dar cu o perioada de proba de 90 zile. Ieri acesta a avut o discutie cu managerul de zona pentru nepurtarea echipamentului de munca (bocanci), fiind oarecum amentintat ca va primi o amenda de 50lei, iar prietenul meu pe un ton mai ridicat i-a spus ca acei bocanci nu pot fi purtati, nefiind noi, avand un miros ingrozitor. A solicitat sa i se acorde bocanci noi, dar in schimb i s-a cerut sa se prezinte la birou pentru incetarea contractului. Mentionez ca nu lucra intr-un mediu cu risc de accidentare, iar pentru echipament i s-a spus ca se opreste garantie bonurile de masa aferente unei luni lucratoare. Este normal? Cum trebuie procedat in situatia de fata? Prietenului meu ii este frica ca nu va fii remunerat pentru zilele lucrate.

Va multumesc anticipat iar orice raspuns este binevenit !
Răspuns la discuția Acceptarea mostenirii
Partaj judiciar. este o intrebare generala, daca poate valora sau nu, in acceptarea unei mosteniri
Răspuns la discuția Acceptarea mostenirii
partaj judiciar. nu cred ca are relevanta ce se cere in reconventionala, intrebarea este destul de explicita: poate fi considera o asemenea cerere acceptare expresa a mostenirii sub semnatura privata sau nu?
Se poate considera cererea reconventionala acceptare expresa sub semnatura privata daca este facuta in termenul de optiune succesorala ?
paratul a facut intampinare si cerere reconventionala. reclamantul si in cererea de chemare a precizat clar ca atat el cat si paratul sunt mostenitori, dar dupa termenul de 1an, s-a folosit de exceptia de neacceptare, iar instanta pe aceasta exceptie l-a declarat pe reclamant unic mostenitor. procesul a fost deschis dupa 4luni de la decesul defunctului.
cererea de chemare in judecata a reclamantei a fost in felul urmator:
1. sa se constate deschisa succesiunea defunctilor
2. iesirea din indiviziune asupra bunurilor ramase
3. introducerea la partaj a pasivului succesoral
4. drept de creanta asupra imbunatatirilor aduse imobilului
de aici s-a ajuns ca reclamanta sa fie constatata ca singura mostenitoare, paratul fiind strain de succesiune prin neacceptare.
s-a dat pronuntare, cererea reclamantului a fost respinsa, insa l-a considerat pe reclamant ca fiind singurul mostenitor cu vocatie succesorala concreta la succesiunea defunctilor în calitate de descendent de gradul I, considerandu-i pe ceilalti, straini de succesiune, prin neacceptare. Intrebare: poate paratul cere cheltuieli de judecata ?
Buna ziua. Poate cere paratul cheltuieli de judecata in cazul in care cererea reclamantului a fost respinsa pe fond ?
Va multumesc !