avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate Ioanamra

Activitate Ioanamra

Buna ziua. As dori sa stiu ce trebuie sa fac sa obtin o casa sociala de la primarie si ce criterii trebuie sa indeplinesc. Multumesc.
Buna ziua. Acum cam 8 luni, ne-am mutat in apartamentul in care locuim in prezent. Atunci, proprietarul a spus ca nu doreste contract de inchiriere in prima luna, doar din a doua, iar noi neavand alta solutie..am acceptat. Nici pana in ziua de astazi noi nu avem contract de inchiriere cu proprietarul, iar acesta nu a platit impozit pentru banii ce ii primea de la noi lunar. Acum doua zile, proprietarul a telefonat si ne-a dat 10 zile sa parasim apartamentul. Unde am putea merge sa rezolvam aceasta problema ? As dori sa stiu, in primul rand, daca am putea pati si noi ceva pentru ca am acceptat sa stam aici fara contract,dar tin sa specific faptul ca luna de luna il intrebam daca ne face contract. Multumesc anticipat !
Răspuns la discuția Amenintari din partea sotului
mirebire a scris:

mama locuieste cu tata in prezent? (asa se intelegea din primul mesaj, acum la sfarsit pare ca mama locuieste separat)
cine plateste chiria pentru casa in care locuieste mama in prezent?
mama nu lucreaza?
pentru violentele anterioare aveti martori si certificat medico-legal?
ce doriti sa obtineti?

Mama nu mai locuieste cu tata in prezent, mi-am dat seama ca asa se intelege din primul mesaj, am uitat sa precizez ca ne-am mutat acum 8 luni separat de tata. Eu platesc chiria unde locuieste mama in prezent. Mama acum lucreaza, dar o perioada nu a lucrat din cauza lui tata (pentru ca mergea in permanenta la mama la servici, angajatorul a dat-o afara pe mama), in acest moment mama lucreaza de aproximativ 3 zile la fosta firma unde a lucrat acum 8 luni. Patroana a chemat-o inapoi pe mama si aceeasi patroana este unul dintre martori. Avem martori care ar putea depune marturie in caz de proces, certificat medico-legal nu avem deoarece nu ne-am permis financiar sa scoatem la momentul acela. Ce dorim noi sa obtinem este ca tata sa inceteze cu amentintarile, urmaririle si vizitele la locul de munca al mamei, pentru ca este absolut normal ca nici unui patron sa nu-i convina ca angajatul sa aiba probleme familiale la locul de munca. Ideea este ca tata nu inceteaza desi politia l-a amendat de cateva ori si i-a interzis sa o mai caute pe mama la locul de munca. Vrem sa gasim o solutie ca aceste probleme sa i-a sfarsit, dar singure nu putem, de asta am cerut o parere aici. Eu consider ca singura solutie ar fi ca mama impreuna cu fratii mei mai mici sa se mute in alt oras, doar ca e greu sa facem acest lucru, avand in vedere ca eu nu sunt in tara si nu pot sa actionez in nici un fel. Acum 8 luni, cand certurile intre parintii mei au degenerat, am reusit sa gasesc o chirie si mi-am permis financiar sa platesc chiria si restul, asta a fost o perioada apoi nu am mai facut fata, fapt pentru care am venit la munca in alta tara. Cineva, tot din aceasta comunitate mi-a propus niste firme care ofera sprijin persoanelor care se afla in aceasta situatie. Tin sa prezicez faptul ca nu mai pot sa o iau din nou de la 0, mai ales ca nu sunt in tara. As fi recunoscatoare daca mi-ai oferi o solutie in acest caz. Multumesc.
O sa mai stau aici pana pot sa ii inapoiez banii sefului meu si sa imi recuperez buletinul. Apoi voi merge la ambasada cu buletinul si imi scot aprobare sa pot pleca in tara. Nu-mi permit sa mint autoritatile.
Da, stim ca asa este. Ne-am muta, dar nu avem unde si chiar daca eu sunt plecata in strainatate la munca nu imi permit sa incep viata de la 0 in alt oras cu inca 3 persoane pe langa mine. Am facut asta o data, cand s-au despartit parintii mei (acum 8 luni), am cautat alta chirie si am luat-o pe mama si pe copii si i-am intretinut cam 5 luni deoarece mama nu putea sa iasa din casa de teama ca tata o cauta prin oras si asa a si fost, cand a prins-o in oras..a lovit-o in plina strada. Cred ca singurul mod de a o scapa de tata, ar fi sa o mut in alt oras si tata sa nu afle unde suntem, dar nu imi permit financiar acest lucru.
Eu am spus ca e vorba de amenintari, pe noi asta ne deranjeaza.

Casa in care am locuit este cu chirie. Faptul ca parintii mei nu au fost casatoriti ci au trait in concubinaj vreme de 20 de ani, poate fi un avantaj, avand in vedere ca nu este nevoie de un proces de divort si partaj. Pe langa mine, mai sunt doi copii, la nastere, mama nu a fost de acord ca tata sa figureze ca parinte pe certificatele noastre de nastere, o alta problema ar fi ca pe certificatul surorii mele, tata apare trecut ca parinte, iar acest lucru nu cred, din cunostiintele mele, ca se poate schimba,gen sa fie eliminat.
tudorvaleriu a scris:

Ca sa spui un simplu "multumesc" nu ai nevoie de timp ci de un grad minim de civilizatie si de bun simt.

Foarte adevarat. Trist este ca atat persoanele cu un grad de scolarizare mai redus, cat si cele cu scoli inalte, uita sau mai grav, evita folosirea acestor cuvinte atat de importante. Lipsa totala de bun simt !!
Parerea mea este ca, totul depinde de educatie ! :) Degeaba ai o anumita varsta (nu fac referire la persoanele scolite sau citite), daca in decursul anilor nu ai invatat anumite lucruri de bun simt. Am impresia ca pe acest forum sunt persoane de diferite varste, as vrea sa stiu ce varsta credeti ca am eu.
Sunt noua in comunitate si din dorinta de a o cunoaste mai bine, am "rasfoit" putin forumurile. Am descoperit ingrozita un topic despre cuvantul "multumesc", in care, cineva isi expunea dorinta de a primi "macar un multumesc". Tin sa spun, chiar daca poate nu sunt in masura sa o fac, lumea din ziua de azi nu mai tine cont de formulele de multumire sau de rugaminte. Majoritatea dorim sa aflam solutiile in cel mai scurt timp, probabil secolul vitezei ne indeamna sa uitam lucruri esentiale prin care castigam respect sau aducem un zambet, dar asta nu este o scuza. Sunt de parere ca, din bun simt pentru omul care probabil este o persoana ocupata cu alte ectivitati, tinand cont de "locul" unde cautam solutia, si-a facut totusi timp ca sa ne dea un sfat sau sa gaseasca impreuna cu noi o solutie, ar trebui sa spunem un simplu "multumesc". Un singur cuvant, inseamna mult !!