avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate tijana

Activitate tijana

Răspuns la discuția Agresiune verbala
Puteti face plangere la politie. Am fost implicata intr-un caz in care o individa mi-a lovit masina, m-a injurat ca la usa cortului in plina strada timp de cel putin 10 minute, dupa care a plecat. In urma plangerii mele la politie, i s-a suspendat permisul, si a primit amenda pentru insulte in valoare de aprox 500 de lei. Ofiterul de serviciu mi-a indicat clar sa mentionez in plangere faptul ca mi-a adresat injurii. Pe viitor fotografiati masina celuilalt, pentru a avea o dovada clara ca nu i-ati produs daune. Bafta!
Răspuns la discuția Caini de companie la bloc
Intrebarea postata initial a fost pusa pentru a clarifica o speta legislativa sau pentru a dezbate problema cainilor cu/fara stapan de cei pro/contra animale?
Multumesc frumos
Multumesc frumos pt raspuns.
As dori sa completez intrebarea, ma intereseaza mult daca ati avut spete similare, mai exact, un singur angajat pe mai multe firme (9), cu raspunderi si obligatii depline in toate, dar din care in doar una din firme are incheiat CIM.
Am citit si eu textul din Codul Muncii, nu-mi e insa clar daca se aplica si pt un singur om, sau doar pentru peste 5 oameni.
Buna ziua!
As dori sa stiu in ce situatii se aplica sanctiunile complementare prevazute pentru angajatori in Codul Muncii, spre exemplu:
a) Pierderea până la 5 ani a accesului la fonduri publice, inclusiv la cele europene;
b) Interzicerea până la 5 ani de a participa la atribuirea contractelor de achiziții publice;
c) Recuperarea unor prestații din fonduri publice pentru ultimele 12 luni anterioare infracțiunii;;
d) Închiderea definitivă/temporară a punctelor de lucru;
e) Retragerea licenței de desfășurare a activității.

Va multumesc.
Multumesc pentru lamuriri.
Pe noi nu ne intereseaza in mod deosebit ctrb la salar datorate de SC respectiva, ci radierea ipotecii, deoarece dorim sa vindem apartamentul.
Nu posed cunostinte juridice, astfel ca nu am inteles ultima fraza a Dvs.: "e la moda sa formulezi actiuni in constatarea prescriptiei la actiune intemeiat pe radierea inscriptiilor facute pe vechiul cod". Gasesc undeva in lege referiri la termenul de prescriptie pentru astfel de situatii? Va multumesc.

Va multumesc pentru raspuns. Am omis sa mentionez ca desi am luat legatura cu administratoarea firmei respective, aceasta nu este dispusa sa rezolve situatia pe cale amiabila. Eu nu stiu (si nu cred) daca tata ar fi cauzat vreun prejudiciu, iar el, dupa cum spuneam, nu cred sa fi fost angajat legal acolo.
Ipoteca s-a instituit pe 1/2 din apartament sau 100.000.000 lei la vremea aceea.
Buna ziua!
Pe apartamentul dobandit de mine prin succesiune in urma decesului tatalui meu, exista o ipoteca inscrisa in anul 2000, pe care el a incheiat-o in favoarea firmei pentru care a lucrat ca gestionar timp de doua luni in acel an. In document se specifica faptul ca aceasta garantie se instituie in eventualitatea prejudiciilor cauzate. Avand in vedere ca nu s-a intreprins de catre societatea respectiva nimic in aceasta perioada, el este decedat din anul 2008, iar angajarea lui (se mentioneaza ca garantia se incheie intre el ca angajat si SC respectiva ca angajator) nu s-a facut cu forme legale (din documentele pe care eu le am, inclusiv cartea lui de munca, reiese ca nu i s-a facut contract de munca), cum pot eu radia din CF aceasta ipoteca? Imi puteti va rog indica si textul de lege la care as putea face referire?
Mentionez ca mama, care nu e decedata, a semnat deasemenea acest act, in calitate de co-proprietar.
Va multumesc
Răspuns la discuția vanzare srl
va multumesc pt raspunsuri.
Răspuns la discuția vanzare srl
eu.ro.lex a scris:

Nu intelegem de ce ati combinat cele doua intrebari.Au ceva a face una cu alta?

Da. SRL-ul detine un teren, si nu stiu ce formalitati trebuie indeplinite la vanzarea acestui SRL, astfel incat terenul sa ramana in proprietatea actualului asociat unic/administrator, si sa nu faca obiectul vanzarii SRL-ului.
Multumesc frumos