Am 80 ani . Tatal meu a murit pe front in 1945, mama a murit in 1946.
Am dreptul la indemnizatie speciala (pentru copii orfani de razboi) ?
Multumesc !
Multumesc! Varsta standard nu am implinit-o (am 60 ani-barbat), doar stagiul minim de cotizare, intrucat am avut ceva ani de grupa care m-au ajutat. ??
Buna ziua!
Am primit decizia de pensionare - pentru limita de varsta. Decizia trebuie dusa la locul de munca? As vrea sa continui activitatea, dar daca voi duce decizia, sigur mi se va incheia contractul de munca, ceea ce nu doresc.
In aceasta situatie, de ce drepturi banesti voi beneficia? Multumesc !
Am facut asta. Am convocat adunarea, au venit cativa proprietari (niciun membru al comitetului si nici presedintele). Din experienta, la urmatoarea adunare nu vor mai veni nici cei care au fost la prima. Sincer, as renunta si eu cand vad atata indiferenta. Dar cine stie pe mana cui va intra blocul? Ca din interior nu va prelua nimeni, nimic.
Buna ,
Ce pot face eu, in calitate de administrator (si proprietar), sa pot determina (convinge) alegerea unui presedinte si al unui comitet in asociatie? Nimeni nu vrea sa se ocupe de nimic. Si nici responsabilitate nu-si asuma. Conform noii legi, sotul meu (care era membru in comitet), nu mai poate face parte din acesta. Ceilalti membri nu mai locuiesc in imobil.
Cum pot restitui fondul de rulment si in ce termen, avand in vedere urmatoarele :
In urma vanzarii unui apartament, proprietarul X (vanzator) a solicitat restituirea fondului de rulment (legal). Dar:
- fondul de rulment a fost preluat de X atunci cand a cumparat apartamentul de la Y
- nu stiu daca exista vreun act prin care X i-a platit lui Y suma corespunzatoare fondului
- Y nu a solicitat restituirea fondului de rulment, iar X nu detine niciun document ca ar fi achitat fondul catre asociatie (chitanta)
- la vanzare, al treilea proprietar (Z), nu a vrut sa incheie nicio intelegere referitor la fondul de rulment (motiv: lipsa banilor)
Doresc sa cumpar un teren care apartine unui batran, acesta fiind singurul supravietuitor al familiei (neamului), dar care nu are acte de proprietate pentru el (nu s-a facut nicio succesiune de-a lungul timpului).
Exista vreo posibilitate de a intra in posesia acestui teren (cumparare cu "acte de mana", concesiune, etc.) ?
Multumesc.
Proprietarul unui apartament doreste inchirierea acestuia unei agentii imobiliare. Reprezentantii agentiei declara ca nu vor fi vizitati de clienti, activitatea se va desfasura doar prin apeluri telefonice. De la ONRC, i se solicita acel aviz/acord al Asociatiei de proprietari.
1. Ce se intampla daca parte/ toti vecinii (sus/jos, stg/dr.), nu sunt de acord ?
2. Este conditionat avizul Asociatiei de acordul vecinilor?
Mentionez ca in apartamentele din bloc mai exista sedii de societati . Ironia este ca tocmai unul din proprietarii care refuza sa-si dea acordul pentru agentia imobiliara, gazduieste in apartamentul sau , sediul firmei unui membru al familiei sale.
Multumesc.
Multumesc frumos ! Sa inteleg ca doar actionarea in judecata ar fi singura solutie?
Am tot auzit despre ordonanta presedintiala. Se poate folosi si pentru recuperarea restantelor la intretinere?