In dosarele de executare silita deschise dupa februarie 2013 perimarea executarii silite curge de la sase luni de zile dupa ce executorul a formulat o solicitare catre creditor si acesta nu a raspuns,intrebarea mea este urmatoarea:executorului
i se aplica termenul de sase luni de zile de a adresa creditorului cererea sau poate
adresa o noua cerere si la un an de la ultimul act de executare?
Buna seara,cum te ajuta aceasta lege daca bunul ipotecat este mai mare decat valoarea creditului,iar banca refuza reesalonarea(ex.rata este cat venitul net)?
Care este solutia in acest caz?
As dori sa adresez 3 intrebari:
1)IFN din Registrul General poate acorda prin refinantare un credit cu garantie ipotecara mai mare decat plafonul maxim admis,respectiv 100000 euro?
2)Dobanda restanta pe 6 luni a creditului se poate capitaliza intr-un credit nou,
cu 3% pe luna?
3)Daca dobanda anuala este 36% pe an si nu am comision de administrare ,doar de acordare de 700 euro, DAE de 42,96 este corect?
Buna ziua dna avocat si va multumesc pt raspuns. Am invocat exceptia in termen prin intampinare,intrebarea este daca este admisibila ?. Nu cumva fiind vorba despre Stat va fi respinsa ?
Buna seara,daca am o hotarare favorabila in contradictoriu cu Statul Roman,reprezentat de un tert,iar in apel tertul nu a specificat ca este reprezentantul Statului Roman,facand apelul in nume propriu.Pot invoca exceptii?
(tertul se stie ca este reprezentantul Statului Roman si sta in procese avand aceasta calitate).Multumesc
Va multumesc pentru raspuns,vreau sa mentionez ca eu la aceasta data sunt cu ratele la zi,nu am restante ,doresc sa le cer doar reducerea ratelor pentru a avea un bun istoric in continuarea si sa nu ajung in imposibilitate de plata,intrucat reducerea veniturilor este pentru o perioada de cateva luni
Buna ziua,daca am restructurat un credit acum un1 an si 6 luni,iar veniturile mi s-au diminuat din nou,pot cere o noua restructurare?Daca garantia adusa pentru obtinerea creditului este peste soldul creditului ca valoare,banca imi poate refuza restructurarea obligandu-ma sa vand imobilul adus in garantie?
Buna ziua,
Am un credit in euro cu ipoteca,sunt cu ratele la zi. De 2 luni mi s-au diminuat veniturile si as dori sa merg la banca pentru a cere micsorarea ratei.In acest sens as
putea face o cerere de revizuire a creditului,exista un formular tip in acest sens?