avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate IoanaIulia7

Activitate IoanaIulia7

Buna seara! Cu creșterea IRCC ului din ultimele 2 trimestre rata la creditul ipotecar a sărit de la 2400 RON la 4032. In momentul de fata, gradul de îndatorare a sărit la 47%, in condițiile in care mai avem un credit de nevoi personale de 400 ron/luna dobânda fixa si ni s a mărit si familia cu încă un membru. Se poate face ceva in relația cu banca?
Mulțumesc anticipat!
multumesc! am sa le trimit si lor o reclamatie scrisa
Buna ziua!

Avem nevoie de putin ajutor. Anul trecut, impreuna cu sotul meu, am semnat un contract ipotecar cu OTP Bank (dobanza variabila & preferentiala). Prin dobanda preferentiala, pe langa virarea unei sume minime de 6900 lei/luna avem si " tranzactii la comercianti/luna utilizand cardul de debit emis de OTP Bank Romania S. A " sa fie cel putin 5/luna.
Astazi am primit mesaj care ne anunta ca dobanda va creste cu 0.5 puncte procentuale fata de ultimele 3 luni pentru ca nu am indeplinit conditiile referitoare la nr de tranzactii.
Pe aplicatia internet banking a OTP Bank apare "Plata OP / 376795 Electrica Furnizare TN SFEE CLUJ" , KAUFLAND, LEROY X2 si PALMOB (comerciant mobila). La telefon, ni s-a transmis ca plata catre Electrica nu intra in calculul nr de tranzactii pt ca Electrica nu face parte din grupul "comercianti". Am citit contractul rand cu rand si nu exista nici o mentiune, detaliere a termenului "comerciant", ce se incadreaza si ce nu.

Intrebarea mea: este legal ceea ce face OTP in acest caz?

Multumim anticipat!
Mulțumesc frumos! Am primit răspuns negativ evident, am sunat la primărie serviciul parcări și mi s-a spus că ei nu au cum să răspundă în 30 zile că nu există așa ceva, că e o singură persoană pe cartier. Mă puteți ajuta cu articolul de lege care reglementează acest aspect?

Cornel Vasile a scris:

Autoritățile și instituțiile publice sesizate au obligația sa comunice petitionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petitiei, răspunsul, indiferent dacă solutia este favorabila sau nefavorabila.

Bună seara,
Am și eu nevoie de puțin ajutor. Am depus o cerere de parcare în prima zi lucrătoare din an, suntem 7 luni mai târziu și nu avem răspuns. Pe site ul primăriei Cluj Napoca cererea apare veșnic în operare. Am avut răbdare, am sunat lunar, același răspuns, inspectorul de cartier se ocupă, noi nu știm.
Am vrut să cerem audiență, nu se poate până nu primim răspuns scris?! Tot pe site-ul primăriei am observat că se poate solicita audienta și dacă "nu am primit răspuns în termenul legal".
Mă puteți ajuta cu acest termen legal? 30 zile din ianuarie? 30 zile de la 1 aprilie că până la 31 martie și-au putut prelungi abonamentele cei care aveau deja? M-am uitat pe HCL pt atribuirea locurilor de parcare, dar nu am găsit nici o mențiune despre termenul legal.
Mulțumesc anticipat!
Ioana
multumesc mult pentru informatie; ca update: am fost de dimineata la sectie, nu am vrut sa completez datele, dar dupa ce le-am prezentat toata situatia, au inteles de ce am ales sa parcam acolo si am primit avertisment. Pe scurt, alee lunga cu 4 scari de bloc stanga dreapta, la intrare pe alee access interzis, capatul aleii e infundat si are loc pt 3 masini lejer; strada paralela, aceeasi alee lunga, aceeasi situatie, exista 3 locuri de parcare cu abonament; am facut sesizari, ni s-a raspuns ca vor lua in considerare, dar atat a ramas :) nu fugim de plata locului de parcare, am facut abonament la vizitatori, 210/luna cateva luni la rand, nu l-am mai prelungit pt ca am facut cerere de parcare anuala, iar acum si locurile de la vizitatori sunt mai mereu ocupate :(
multumesc :)
Buna ziua,

Astazi am gasit in parbrizul masinii o amenda de parcare (Pol Locala), spalata bine de ploaie de la ora 6:39 AM pana la ora 3:00 PM cand am mers la masina. Masina e pe numele tatalui meu. Putea oricine sa ia respectiva instiintare....si cat e de plouata abia se mai intelege...As putea foarte usor sa nu ma prezint la sectie maine la ora 9, am sa merg oricum, dar daca refuz sa completez procesul verbal ( lipsa locuri de parcare, nici macar in parking-ul de langa bloc, nici macar la vizitatori, etc)..pana la urma cine trimite instiintare in jud Alba la domiciliul tatalui meu sa dea datele conducatorului (tatal meu nu are permis)? Respectiva instiintare trebuie trimisa in max 60 zile, nu?

Multumesc anticipat,
Ioana Iulia
Răspuns la discuția Zile de concediu in preaviz
Multumesc pentru răspuns! Sa inteleg ca nu este nici o alta cale prin care se obtin acele zile de concediu cand am nevoie de ele? Ei refuza sa aprobe datele pe care mi le-am ales, dar sunt dispusi sa le plateasca :(( pe mine nu ma ajuta cu nimic ca mi le platesc...
Buna ziua! As avea o intrebare: in data de 17 iunie am depus cererea de demisie la actualul loc de munca, avand ultima zi lucratoare in data de 12 iulie. Mi s-a adus la cunostinta ca mai am 3,5 zile de concediu, pe care as putea sa le iau sau sa imi fie platite.
Am cerut liber pe 11 si 12 iulie, dar mi se refuza :(( deoarece nu au destui agenti care sa fie pe liniile telefonice in zilele respective - tin sa mentionez ca lucrez la call center si au diferite target-uri.
Intrebarea mea este, au acest drept sa refuze aprobarea concediului pe motiv ca nu au ei destui oameni?X-( Multumesc anticipat, Ioana Iulia