avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Activitate cozzmyn86

Activitate cozzmyn86

Buna ziua,
Sunt propietarul unei case in Ploiesti cu perete calcan. Vecina are langa perete o brzda cu gazon si trandafiri pe care ii uda frecvent si umezeala se infiltreaza in perete.
Va rog sa imi comunicati unde ma pot adresa pentru ca amiabil nu vrea sa mute acea brazda si toata umiditatea patrunde in peretele casei.
Discuție Anulare vacanta
Buna ziua, Am rezervat o vacanta pentru luna iulie 2020 in Romania prin agentie de turism, pentru care am achitat avansul.
Avand in vedere epidemia cu Covid- 19 din motive de precautie am vrea sa renuntam la aceasta rezervare.
Agentia spune ca se poate anula rezervarea doar platind clauze de penalitate.
Se poate anula rezervarea fara a plati aceste penalitati avand in vedere epidemia fin Romania??
Răspuns la discuția Deces titular credit
De acord, dar daca nu are nimic de mostenit decat aceste datorii, cum se procedeaza???

MirceaWlf a scris:

În momentul în care se acceptă moștenirea, automat se preiau drepturile și obligațiile defunctului. Nu se poate accepta doar “partea bună” din moștenire, se acceptă și bune și rele, asta este legea. Vă dau un exemplu, să presupunem că o persoană s-ar împrumuta cu o sumă mare de bani pentru un apartament de lux, dacă această persoană ar deceda, este corect să se preia doar apartamentul, fără datorie? Dacă s-ar proceda așa, ar fi haos, dezechilibru..

De aceea am cerut aici o informatie, un raspuns de la cineva cu cunostinte in domeniu.

cozzmyn86 a scris:

Soaca a fost divortata si a locuit la o matusa in varsta de 89 ani.

Nu mi se pare normal sa platim ceva de care nu am stiut si nu am avut nici un beneficiu.

raluk0207 a scris:

Asa...Si dvs va bazați pe asta ca să credeți la banca si operatorul de telefonie mobila vor lasa lucrurile asa? Ca vor face banii si telefonul cadou?
Socrii dvs unde au locuit? Nu au avut și ei o casa?

Soaca a fost divortata si a locuit la o matusa in varsta de 89 ani.

Nu mi se pare normal sa platim ceva de care nu am stiut si nu am avut nici un beneficiu.

raluk0207 a scris:

Asa...Si dvs va bazați pe asta ca să credeți la banca si operatorul de telefonie mobila vor lasa lucrurile asa? Ca vor face banii si telefonul cadou?
Socrii dvs unde au locuit? Nu au avut și ei o casa?

Care sunt motivele?? Din ce am citit pe net copii mostenesc activele(bunurile) si pasivele (datoriile).Pentru plata pasivelor se raspund cu bunurile mostenite, care nu exista, decedata nu are nici un bun.

[ link extern ]
raluk0207 a scris:

Da. Si recomandabil e să le plătească acum, pana nu vor crește penalitatile.

Buna ziua, Acum cateva zile soacra mea a decedat. Odata cu decesul am aflat ca ar avea un credit la Provident, ceva rate neplatite la un electrocasnic si la un telefon. Sotia si fratele ei( mostenitorii ) nu stiau de aceste datorii. ?Decedata nu a avut decat pensie si nu are nici un fel de bun (nu are casa, masina, etc). Vor fi ei obligati in vreun fel sa le plateasca?
Buna ziua, Vreau sa cumpar un imobil.Acest imobilcontine 3 camete pentru care nu a fost obtinuta autorizatie de demolare si constructie. A venit amenda de la primarie si termen cateva luni pentru intare in levalitate. Amenda a fost platita dar nu au fost obtinute actele pentru intsre in legalitate. Se poate vinde acest imobil?? Cumparatorul va avea probleme cu legea??? Daca cumpar acest imobil legea ma va obliga sa intru in legalitate, msi pot fi si eu amendat???
Buna ziua, Vreau sa cumpar un imobil.Acest imobilcontine 3 camete pentru care nu a fost obtinuta autorizatie de demolare si constructie. A venit amenda de la primarie si termen cateva luni pentru intare in levalitate. Amenda a fost platita dar nu au fost obtinute actele pentru intsre in legalitate. Se poate vinde acest imobil?? Cumparatorul va avea probleme cu legea??? Daca cumpar acest imobil legea ma va obliga sa intru in legalitate, msi pot fi si eu amendat???
Buna ziua,
Sunt proprietarul unui imobil situat in zona de protectie arhitecturala Ploiesti. Deoarece avem probleme cu acoperisul vrem sa inlocuim invelitoarea.Cei de la urbanism ne-au spus ca nu avem nevoie de autorizatie de constructie, deoarece pastram forma initiala. avem nevoie doar de AVIZUL celor de la Directia de Cultura a orasului.
Am solicitat avizul celor de la cultura si ne obliga daca vrem sa inlocuim acoperisul sa folosim TABLA ZINCATA deoarece cu tabla zincata a fost invelita casa.
Va rog sa imi spuneti cum pot proceda pentru a invli casa cu Tigla metalica cum au toti vecini vara a fi pasibili de amenda.
Mentionez ca nu beneficiez de nici o scutire din partea Statului la taxe si impozite.