avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Activitate Mihai882

Activitate Mihai882

Buna ziua,

Suntem doi proprietari (rude) ai unui apartament pe care dorim sa il vindem. Unul detine 75%, iar celalalt are 25%. Ne-am inteles verbal sa il vindem, in sensul ca cel cu 75% cedeaza 15 procente celui cu 25%, astfel incat sa se imparta banii obtinuti din apartament 60-40%.

Ce poate face cel care detine 25% din imobil sa fie sigur ca primeste cele 15% la semnarea actelor? Este suficient un proces verbal de mana prin care cel cu 75% isi ia angajamentul ca cedeaza cele 15 procente?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua, are cineva un model de proces verbal de predare a unui apartament? Am obtinut in instanta evacuarea unor persoane din imobil, in care locuiau abuziv, le-am trimis notificare prin executor sa paraseasca apartamentul in 5 zile si m-au contactat cu rugamintea ca vor sa paraseasca imobilul in mod pasnic. De aceea am nevoie de un proces verbal de predare primie a apartamentului. Va multumesc anicipat.
Va multumesc pentru raspuns. O seara placuta.
Inteleg. Asta inseamna ca urmeaza sa fie afisat un nou termen sau? Pentru ca ma nedumireste - Document: Încheiere finală (dezinvestire) -.
Buna ziua,

Sunt intr-un proces de evacuare ca reclamant. Ma puteti lamuri cu solutia data de instanta in acest dosar? Este o eroare si este amanata cauza sau este anulata cererea? Pentru ca avocatul meu spune ca este o eroare facuta de instanta.

Acesta este dosarul: [ link extern ]


Va multumesc

Răspuns la discuția Garantie apometru?
Va multumesc pentru opiniile dvs., dar problema s-a rezolvat pe cale amiabila. Firma va monta maine un inel din plastic nou in prezenta presedintelui si o va face gratuit pentru ca intra in garantie.

Din cate am inteles, s-a rupt acea "ureche" prin care trece sarmulita cu plumb, corect?


Nu s-a rupt aceea ureche, ci s-a rupt inelul din plastic care inconjoara apometrul. Aceea ureche este intacta, la fel si sigiliul. A plesnit de undeva de la mijlocul inelului.

Se presupune ca ati rupt sigiliul cu intentia de a intoarece apometrul. Nu aveti cum sa demonstrati ca nu l-ati rupt.


Va rog sa tineti cont de postarile mele anterioare. Sigiliul este intact. Inelul pe care e montat sigiliul s-a rupt. Apometrele au fost montate in urma cu doua saptamani. Indexul a pornit de la 0. Cel caruia i-a plesnit inelul din plastic are un consum de 2 mc. Sa intorc ceasul inapoi de la un consum de 2mc la un consum de 0 mc? Sa fim seriosi...cred ca nu am nevoie sa demonstrez nimic.

Apometrele sunt in apartament, iar la inceputul fiecarei luni se citesc, se scriu pe o foaie si se pun in cutia postala a administratiei.

Proprietarii nu au legatura directa cu Apa Nova pentru ca acestia citesc apometrul situat la subsolul blocului si emit factura pe consumul intregii scari. Administratorul citeste foile depuse de fiecare proprietar la inceputul lunii si adauga fiecaruia cat a consumat. Apoi, restul se calculeaza la pausal pentru cei care nu au apometru sau care nu au dat indexurile la inceputul lunii.

Va multumesc pentru opinii si va urez o seara placuta in continuare.
Răspuns la discuția Garantie apometru?
A cazut doar jumatate din el, din cate am observat acel inel uneste cele doua parti ale apometrului. Stiu ca aparatul respectiv este sigilat, de aceea nu am umblat la nimic si am anuntat imediat presedintele blocului care a venit si a constatat. Cred ca nu pot fi acuzat de manpulare ilicita a apometrului. Mai ales ca este nou, are doar 2 mc consumati pe el. Problema mea este ca firma care l-a montat refuze sa schimbe acel inel care intra in garantie.
Buna ziua,

Ma confront cu urmatoarea problema: apometrele din blocul nostru au fost schimbate in urma cu doua saptamani de catre o firma cu care s-a inteles ascoiatia de proprietari. In urma cu 3 zile s-a rupt inelul care inconjoara apometrul la apa rece. Nu stiu exact cum se numeste acesta. Acel inel s-a rupt singur, de fapt a plesnit cu singuranta… posibil fiindca a fost strans prea tare. L-am gasit cazut jos. Asta e singura explicatie pentru ca apometrul are carcasa din plastic si nu prezinta nici cea mai mica urma de zgarietura sau lovire. Am anuntat in acea zi presedintele blocului, acesta a venit si a constatat, urmand ca sa contacteze firma care le-a montat sa vina si sa inlocuiasca acel inel.
Cei de la firma cand au venit si mi-au cerut suma de 27 de lei spunand ca acel inel a fost rupt din vina mea, desi inelul si apometrul nu prezinta nicio urma de zgarietura. Am refuzat sa platesc cei 27 de lei mai ales ca nu ofereau chitanta si le-am spus ca ar trebui sa il schimbe gratuit, conform garantiei. Acestia au refuzat sa il schimbe si au plecat. Am incercat sa discut problema cu presedintele blocului, pe care il banuiesc de lipsa de bunavointa (am motivele mele sa cred asta), dar acesta spune acelasi lucru si anume ca inelul s-a rupt din vina mea. Imi puteti spune daca ruperea inelului intra in garantie? Sau ar trebui sa renunt la principii si sa platesc cei 27 de lei?
Cred si eu ca actiunea in evacuare este modalitatea cea mai buna pentru a intra in posesia imobilului. Mai ales ca indivizii au intrat abuziv in imobil si au incercat sa devina prorietari aducand in instanta o chitanta de mana care s-a dovedit a fi falsa. Pe langa actiunea in evacuare, voi face si o plangere penala pentru tulburare de posesie. Voi avea avocat care se va ocupa de actiunea in evacuare si voi incerca si o ordonanta prezidentiala.
Chiar nu s-a lovit nimeni de aceasta problema?