Buna ziua
Va inteleg supararea si frustrarea, cu atat mai mult cu cat sansele sa mai vedeti banii aia inapoi sunt minime, dar nu bancile sunt vinovate de situatia dvs.
ANCP nu pot face nimic pentru ca, din cate ati spus, nici BCR si nici Raiffeisen nu au incalcat vreo lege sau vreun contract cu dvs.
De asemenea, nu banca (oricare ar fi ea) va trebui sa va returneze banii, ci cel care vi i-a furat. Chiar daca in contul Raiffeisen ar mai exista acei bani, banca nu are cum sa ii returneze fara o decizie a unei instante.
Deci singura varianta e sa asteptati gasirea si condamnarea faptasului, ceea ce din pacate e mai usor de spus decat de facut.
Salut.
Contractul se încheie între dumneavoastră și proprietar (soacră), și avem următoarele variante:
a) fiind căsătorit, se va face mențiune în contract asupra faptului că sunteți căsătorit și teoretic bunul devine comun, ceea ce ar impune în caz de divort, un eventual partaj unde veți dovedi că bunul a fost achiziționat prin contribuția dumneavoastră exclusivă.
b) fiind căsătorit, puteți modifica regimul matrimonial al comunităţii legale de bunuri cu cel al separației de bunuri, iar ulterior să achiziționați bunul imobi, caz în care acest bun devine bunul dumneavoastră propriu chiar căsătorit fiind.
c) divorțați, iar ulterior achiziționați bunul de la proprietar.
Fără a intra în alte discuții, unele situațiile descrise mai sus, pot atrage costuri mai mari, cum ar fi situațiile de la pct. a și b, față de cea de la pct. c); pe de altă parte situația de la pct. c) poate genera mai multe riscuri față de cea de la pct. a-b.
Cererea/reclamația către CSM.trebuia sa o depuneți la sediul instituției respective nu la instanta.Nici nu e de mirare ca a fost considerata apel ,probabil.in cerere ați făcut mențiune la anumite nemulțumiri care vizau hotărârea pronunțată iar l.a instanta s a considerat ca fiind apel,motive de apel,critici aduse sentintei.Puteti face o cerere de renuntare ,separat un memoriu adresat conducerii instantei,de obținut e greu de crezut ca o sa obțineți ceva..În ultimii ani s au înmulțit nr diverselor greșeli,erori materiale,citari greșite,comunicări eronate către părți datorita și creșterii numărului de litigii(zeci de mii pe rolul instantelor din orașele mari)
Permis suspendat - IPJ Brigada Rutiera
Buna ziua,
Nu stiu daca cineva a mai intalnit asa ceva, in Romania, dar mie mi se pare ireal si va rog mult sa-mi oferiti un raspuns juridic.
Am avut permisul suspendat, am pierdut la fond, am fost la arnica sa iau hotararea definitiva si legalizata. Tot in aceeasi zi ( dupa ce am ridicat hotararea) am facut si o reclamatie catre CSM pentru ca am considerat ca doamna judecatoare nu a judecat corect dosarul).
Cand am depus reclamatia, pentru Presedintele CSM, doamna de la Registratura m-a intrebat daca fac apel. Am zis NU !
Mentionez ca pe foaia de reclamatie NU am scris APEL , ci O RECLAMATIE.
Pe 17.05 am predat permisul politiei si am si scrisoarea de la ei ca suspendarea a inceput pe 18.05.
Am primit acasa si respingerea reclamatiei mele.
Astazi am cerut renuntarea la Apel, pt ca nu eu am facut-o si sanctionarea conform Legii a angajatei de la Registratura pentru aceasta greseala.
Daca cererea va fi respinsa ce riscuri vor fi .
Ce as putea cere si cui pentru aceasta greseala care ar putea sa ma afecteze ( la apel in caz ca imi va respinge cererea) pentru ceva care deja suport consecintele?
Multumesc,
Procesul dvs. este cu intimatul IPJ, nu cu ADP. Chemati-l in judecata separat, daca doriti asa ceva.
În cazul depunerii unei plângeri contravenționale aveți șanse de câstig numai în cazul în care puteți dovedi că pietonul se afla într-o poziție din care nu ați fi avut posibilitatea observării pietonului care staționa pe trotuar în dreptul marcajului trecerii pentru pietoni sau se afla în traversare.