avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate catalinmihai123

Activitate catalinmihai123

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Va inteleg supararea si frustrarea, cu atat mai mult cu cat sansele sa mai vedeti banii aia inapoi sunt minime, dar nu bancile sunt vinovate de situatia dvs.

ANCP nu pot face nimic pentru ca, din cate ati spus, nici BCR si nici Raiffeisen nu au incalcat vreo lege sau vreun contract cu dvs.

De asemenea, nu banca (oricare ar fi ea) va trebui sa va returneze banii, ci cel care vi i-a furat. Chiar daca in contul Raiffeisen ar mai exista acei bani, banca nu are cum sa ii returneze fara o decizie a unei instante.

Deci singura varianta e sa asteptati gasirea si condamnarea faptasului, ceea ce din pacate e mai usor de spus decat de facut.

Va multumesc!
Totuși, banca unde am contul BCR nu a respectat procedura.
Transferurile interbancare domestice sub 50k lei.
Transferul interbancar l-am efectuat la ora 21:37 seara ceea ce ar fi trebuit blocat și banii trimiși a doua zi lucrătoare, doar ca banii au fost trimiși într-o secundă.
Consider ca banca nu și-a respectat procedura.
Mai jos procedura băncii
Plăţi in lei
interbancare
domestice de mică
valoare (<50.000 lei)
≤ 11:00
debitare cont plătitor şi creditare cont beneficiar în
aceeaşi zi lucrătoareii
>11:00-16:30
debitare cont plătitor în aceeaşi zi lucrătoare,
creditare cont beneficiar în următoarea zi lucrătoare
>16:30
debitare cont plătitor si creditare cont beneficiar în
următoarea zi lucrătoare
≤ 14:30
debitare cont plătitor şi creditare cont beneficiar în aceeaşi zi
lucrătoare
>14:30 – 21:00
debitare cont plătitor în aceeaşi zi lucrătoare, creditare cont
beneficiar în următoarea zi lucrătoare
>21:00
debitare cont plătitor si creditare cont beneficiar în
următoarea zi lucrătoare

Frauda online
Bună ziua,

Luna trecută am căzut în plasa cu frauda online cu Whatsapp. Cineva i-a spart contul colegei mele de birou ( ea fiind deja în concediu) și am virat 3762 lei în contul pe care mi l-a transmis.
În acea perioadă am avut multe pe cap, divorț, 2 joburi, activitățile cu copilul meu minor și a fost doar o fracțiune de secundă încât nu am realizat ce am făcut.
Imediat după ce am făcut transferul am sunat la banca BCR să mi se facă solicitarea de returnare a banilor, iar banca a demarat investigațiile către banca Raiffeisen ( contul unde au fost primit banii). Apoi, am depus plângere penală către poliția , serviciul investigații criminale.
Acum, am primit răspunsul BCR la solicitarea mea și suna așa: Cu privire la solicitarea de retur s-a primit răspuns negativ din partea băncii beneficiare ( raiffeisen( beneficiarul nu a transmis niciun răspuns), prin urmare pe canal banca suma nu poate fi recuperată și sugeram victima să meargă pe alte căi legale.

Mâine voi merge la Protecția Consumatorului să depun reclamație.
Pe site-ul BCR este menționat în scris ca transferurile interbancare ( din banca BCR către banca Raiffeisen) trebuie făcute până în ora 21:00 ca să intre banii în celălalt cont în aceeași zi. Transferul pe care l-am făcut a fost după ora 21:00, mai exact 21:37 seara, iar banii au fost transferați imediat. Nu ar fi trebuit să fie blocați și să plece a doua zi lucrătoare ?

După toate cele menționate mai sus există șanse ca inspectorii de la Protecția Consumatorului să amendeze băncile sau măcar una dintre ele ( și care)?
Dacă inspectorii vor amenda se recomandă chemarea în instanță a băncilor sau unei bănci pentru restituirea banilor mei?
Dacă banca raiffeisen nu a cooperat și nu vrea să coopereze poliția poate amenda această bancă? Dacă da, există vreun articol? Am sunat poliția SIC și mi-a spus doar să actualizez declarația, dar nu a mai spus absolut nimic despre altce căi legale.

Vă mulțumesc și vă rog dacă mă puteți ajuta cu informații juridice, pt ca ambele bănci au aruncat vina pe mine.
Răspuns la discuția Partaj casa

Cabinet Avocat Teriș Pîrșoagă Gheorghe Mihai a scris:

Salut.
Contractul se încheie între dumneavoastră și proprietar (soacră), și avem următoarele variante:
a) fiind căsătorit, se va face mențiune în contract asupra faptului că sunteți căsătorit și teoretic bunul devine comun, ceea ce ar impune în caz de divort, un eventual partaj unde veți dovedi că bunul a fost achiziționat prin contribuția dumneavoastră exclusivă.
b) fiind căsătorit, puteți modifica regimul matrimonial al comunităţii legale de bunuri cu cel al separației de bunuri, iar ulterior să achiziționați bunul imobi, caz în care acest bun devine bunul dumneavoastră propriu chiar căsătorit fiind.
c) divorțați, iar ulterior achiziționați bunul de la proprietar.
Fără a intra în alte discuții, unele situațiile descrise mai sus, pot atrage costuri mai mari, cum ar fi situațiile de la pct. a și b, față de cea de la pct. c); pe de altă parte situația de la pct. c) poate genera mai multe riscuri față de cea de la pct. a-b.

Va mulțumesc frumos!
O zi minunată!
Discuție Partaj casa
Bună ziua,

Suntem căsătoriți legal, din cauza pandemiei nu am reușim să venim pentru a semna actele de vânzare-cumpărare a casei și am pus-o pe soacra mea să semneze ( aici este altă poveste).
Acum, eu cu soția, am decis să divorțăm și să facem partajul casei.
Am decis să fac eu un credit pentru ai cumpăra jumătatea casei ( partea ei) și să-i transfer banii în contul soacrei mele și să devin eu singurul proprietar al casei.

Pentru a face acest demers trebuie să divorțăm la notar sau se poate face contractul doar pe numele meu și să divorțăm după ce finalizăm actele?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Cererea/reclamația către CSM.trebuia sa o depuneți la sediul instituției respective nu la instanta.Nici nu e de mirare ca a fost considerata apel ,probabil.in cerere ați făcut mențiune la anumite nemulțumiri care vizau hotărârea pronunțată iar l.a instanta s a considerat ca fiind apel,motive de apel,critici aduse sentintei.Puteti face o cerere de renuntare ,separat un memoriu adresat conducerii instantei,de obținut e greu de crezut ca o sa obțineți ceva..În ultimii ani s au înmulțit nr diverselor greșeli,erori materiale,citari greșite,comunicări eronate către părți datorita și creșterii numărului de litigii(zeci de mii pe rolul instantelor din orașele mari)

Va multumesc frumos!

Sper sa accepte cererea de renuntare. In Giurgiu, atat reclamatia cat si apelul se fac la Registratura. Nu au un departament special… De aceea m-a si intrebat daca este apel si am zis nu.

O seara frumos!

catalinmihai123 a scris:

Permis suspendat - IPJ Brigada Rutiera

Buna ziua,

Nu stiu daca cineva a mai intalnit asa ceva, in Romania, dar mie mi se pare ireal si va rog mult sa-mi oferiti un raspuns juridic.

Am avut permisul suspendat, am pierdut la fond, am fost la arnica sa iau hotararea definitiva si legalizata. Tot in aceeasi zi ( dupa ce am ridicat hotararea) am facut si o reclamatie catre CSM pentru ca am considerat ca doamna judecatoare nu a judecat corect dosarul).
Cand am depus reclamatia, pentru Presedintele CSM, doamna de la Registratura m-a intrebat daca fac apel. Am zis NU !
Mentionez ca pe foaia de reclamatie NU am scris APEL , ci O RECLAMATIE.

Pe 17.05 am predat permisul politiei si am si scrisoarea de la ei ca suspendarea a inceput pe 18.05.

Am primit acasa si respingerea reclamatiei mele.

Astazi am cerut renuntarea la Apel, pt ca nu eu am facut-o si sanctionarea conform Legii a angajatei de la Registratura pentru aceasta greseala.

Daca cererea va fi respinsa ce riscuri vor fi .

Ce as putea cere si cui pentru aceasta greseala care ar putea sa ma afecteze ( la apel in caz ca imi va respinge cererea) pentru ceva care deja suport consecintele?

Multumesc,

UPDATE:

Astazi am primit citatia pentru apel.

Imi cer scuze, doar ca sunt foarte suparat pe acest sistem defectuos.

Permis suspendat - IPJ Brigada Rutiera

Buna ziua,

Nu stiu daca cineva a mai intalnit asa ceva, in Romania, dar mie mi se pare ireal si va rog mult sa-mi oferiti un raspuns juridic.

Am avut permisul suspendat, am pierdut la fond, am fost la arnica sa iau hotararea definitiva si legalizata. Tot in aceeasi zi ( dupa ce am ridicat hotararea) am facut si o reclamatie catre CSM pentru ca am considerat ca doamna judecatoare nu a judecat corect dosarul).
Cand am depus reclamatia, pentru Presedintele CSM, doamna de la Registratura m-a intrebat daca fac apel. Am zis NU !
Mentionez ca pe foaia de reclamatie NU am scris APEL , ci O RECLAMATIE.

Pe 17.05 am predat permisul politiei si am si scrisoarea de la ei ca suspendarea a inceput pe 18.05.

Am primit acasa si respingerea reclamatiei mele.

Astazi am cerut renuntarea la Apel, pt ca nu eu am facut-o si sanctionarea conform Legii a angajatei de la Registratura pentru aceasta greseala.

Daca cererea va fi respinsa ce riscuri vor fi .

Ce as putea cere si cui pentru aceasta greseala care ar putea sa ma afecteze ( la apel in caz ca imi va respinge cererea) pentru ceva care deja suport consecintele?

Multumesc,

latka a scris:

Procesul dvs. este cu intimatul IPJ, nu cu ADP. Chemati-l in judecata separat, daca doriti asa ceva.

Va multumesc frumos!
Cu stima,
Apel cu IPJ Politia Rutiera.
Buna seara,

Am contestat un PV si as dori ca in apel sa cer Onoratei Instante sa oblige ADP sa monteze stalpisori la o trecere de pietoni care zilnic parcheaza ilegal masinile si se suspenda multe permise.

Daca nu am adus in instanta si ADP Judecatorii vor lua act la cererea mea sau imi va respinge cerinta?

Am dovada in scris ca ADP a refuzat sa monteze stalpii, conform dovezilor atasate.

Multumesc frumos pentru viitorul raspuns,

Ioan Ciobanu a scris:

În cazul depunerii unei plângeri contravenționale aveți șanse de câstig numai în cazul în care puteți dovedi că pietonul se afla într-o poziție din care nu ați fi avut posibilitatea observării pietonului care staționa pe trotuar în dreptul marcajului trecerii pentru pietoni sau se afla în traversare.

Am depus contestatia, dar doresc ca dupa finalizarea acestei contestatii sa depun plangere penala impotriva agentului constatator pentru abuz in serviciu, amenintari ( am filmat tot procesul verbal si mi-a spus ca nu este bine ca-l filmez, fals si uz de fals in scris pe un document oficial.
In plangerea penala spre parchet voi mentiona sa fie suspendat Din functie, iar daca va fi gasit vinovat sa fie disponibilizat din politie.