Testament
Buna ziua,
Matusa mea careia i-au murit sotul si cei doi copii cu handicap, si de care am grija regulat( inca e in puteri si sanatoasa in limitele varstei de 83 ani ) mi-a facut testament mie in calitate de nepot al dumneai cu clauzele aferente de a avea grija de ea cand nu va mai putea sa isi poarte singura de grija. Avand in vedere ca matusa mai are si alti nepoti si succesiunea dupa sot nu este facuta si nici nu vrea sa o faca, intrebarea este: poate fi atacat testamentul de catre ceilalti nepoti ulterior inevitabilului moment al trecerii in nefiinta al matusii? Multumesc
Recalculare pensie. Buna ziua, pentru un pensionar iesit la pensie cu 11 ani in urma pe caz de boala insa cu 4 ore de munca, care a atins deja si varsta de pensionare, inteleg ca ar putea solicita recalcularea pensiei daca ar mai lucra chiar si 1 luna. Ca si numar de ore de munca, se poate chiar si cu 2 ore? Multumesc
Bani retinuti de ATM. in cate zile este obligata banca sa ii restituie ? Am efectuat o retragere de la un ATM al altei banci fata de cea emitenta a cardului, insa inainte de eliberare, ATM-ul a inceput sa isi faca un soi de update si nu a mai eliberat suma si nici chitanta. Doar a afisat pe ecran : "ne cerem scuze, momentan bancomatul nu functioneaza" si am apucat sa fac poza. ATM-ul nu este in incinta unei banci. Am sesizat imediat ambele banci intai telefonic( cu inregistrarea sesizarii) si in maxim o ora de la incident m-am prezentat si in sucursala bancii emitente a cardului, ca sa am a doua parere. Intr-adevar se inregistrase sesizarea. Initial mi-au comunicat termen de solutionare 2-3 zile. Insa deja se fac 10 zile de la incident si nu mi-au restituit banii. Cand revin cu telefon, primesc acelasi raspuns. Ba unul dintre ele a fost:" teoreric trebuia sa fi primit banii, dar nu stim ce se intampla?"Acum mi se spune ca termenul maxim ar fi de 30 de zile. Intrebare: care este termenul prevazut de lege? Inteleg ca nefiind aceeasi banca, cea emitenta a cardului cu cea de unde am incercat sa retrag, e necesara o comunicare intre banci si poate dura mai mult, dar de ce mi s-a comunicat acel termen de rezolvare ca ulterior sa mi se spuna dupa 6 zile ca poate dura 3o de zile ? Multumesc
Buna ziua, speta este urmatoarea: 3 frati ( 2 frati si o sora). Sora( impreuna cu sotul ei) au facut contract de vanzare- cumparare cu clauza viagera, cu mama varstnica, pentru casa in care locuieste( doar mama mai este in viata, tatal a decedat). Sora a murit recent si practic a ramas doar sotul( au si un copil adult). Sotul parte din contract nu isi indeplineste saricinile stipulate in conctract, de avea grija de batrana( medicamente etc). Unul din frati, copil al batranei, vrea sa stie in ce masura poate ataca contractul si daca ar putea obtine anumite drepturi pe casa batraneasca. Multumesc
Rambursare integrala anticipata prima casa
Am un credit Prima casa din 2013 prin Raiffeisen, pe 10 ani. Periodic am rambursat mai mult insa acum as vrea sa il ramburses integral si sa inchid contul. Ma intereseaza cam care sunt costurile notariale pentru documentatia necesara legat de demersurile pentru ridicarea ipotecii ?
Ce poate face un angajat caruia i se solicita de catre angajator sa lucreze pe doua pozitii diferite din companie un numar de 3 luni consecutive, fara a fi remunerat suplimentar si fara a i se modifica in acest rastimp fisa postului cu noi atributii ? Care sunt sanctiunile pe care le risca angajatorul in acest caz ?
Observatie suplimentara
Acestea au fost efectuate fara documente. A ramas o pozitie vacanta in companie si s-a solicitat verbal de catre angajator efectuarea taskurilor . Dovada efectuarii acestor taskuri suplimentare se pot proba prin activitatea din sistemele de lucru utilizate si corespondenta pe e-mail. Chiar daca se gasise inlocuitor pentru pozitia vacanta, angajatorul a amanat angajarea ( presupun pentru oportunitatea de economisire ).