avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Activitate roxilex

Activitate roxilex

Este legal ca un contabil angajat cu jumatate de norma la o gradinita,sa incaseze contributia lunara pentru hrana copiilor in gradinita ?
Răspuns la discuția Sanctiune disciplinara
va multumesc din suflet pentru raspuns...
am gasit ceva interesant la dvs pe site

in urma uni raport de audit am fost sanctionata cu avertisment scris si la cateva zile cu retrogrdare din functie. Pe decizie nu a fost mentinut faptul ca pot contesta in termen de 30 de zile. Eu nu am stiut ca pot contesta si mai ales ca nu poti fi snactionata de doua ori pt aceeasi abatere disciplinara. Pot cere in instanta anularea deciziei avand in vedere ca ea nu continea informatia ca o pot contesta?

aceasta este informatia care am gasit-o la dvs pe site "Mai mult decat atat, decizia trebuie sa cuprinda, in mod obligatoriu, urmatoarele elemente prevazute de Codul Muncii:

descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern, contractul individual de munca sau contractul colectiv de munca aplicabil care au fost incalcate de salariat;
motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care nu a fost efectuata cercetarea;
temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.
Important! Potrivit avocatului, lipsa unei singure informatii din cele mentionate mai sus duce la anularea deciziei de catre instanta de judecata."
Răspuns la discuția Predare gestiune
eu acum sunt pe post de îngrijitoare...e normal ca administratorul de acum sa nu aibă gestiune? E normal ca acea contabila sa nu isi facă datoria? Eu vreau sa stiu cum ma pot apară in caz ca se va face un inventar si se constata multe lipsuri datorită schimbării de locație...eu nu am mai avut chei si acces la nimic din momentul intrării pe alta funcție...
Pana in data de 01.07.2014 am fost administrator cu jumatate de norma la o Gradinita. In urma unei decizii a direcțiunii am fost trecuta pe alt post dar nici in ziua de azi nu am predat inventarul. Menționez ca dna contabila a format o comisie de inventar dar aceasta comisie a facut inventarul in lipsa mea, a trecut pe niste foi ce a gasit pe teren eu nesemnand nici un fel de proces verbal. Pe postul meu a fost pusă o îngrijitoare care face si casierie fiind încadrata ca si administrator. Intre timp s- a schimbat locația gradinitei,s- au transportat obiecte de inventar de către diferite persoane,s- au aruncat obiecte fara a se face o reforma in prealabil. Eu vreau sa imi dau demisia si întrebarea mea este: imi poate fi mie imputată o lipsa având in vedere ca doamna contabil nu a binevoit sa facă acel inventar nici macar acum la sfarsit de an?
Răspuns la discuția Sanctiuni Disciplinare
Multumesc frumos pentru raspuns!
In urma unui raport de audit in care nu eu am avut cea mai mare parte de vina am fost sanctionata de catre institutie cu avertisment scris,apoi Inspectoratul Scolar m-a retrogradat din functie.Este normal sa primesc 2 sanctiuni in acelasi timp ? Retrogradarea din functie pentru cat timp se face?
Răspuns la discuția Neplata pensie alimentara
o sa merg si in instanta pt ca politia nu imi poate recupera banii...multumesc mult pentru ajutor
Discuție abuz de functie
buna ziua. In urma cu 2 luni directoarea gradinitei s-a hotarat sa faca un control in compartimentul pe care il conduc(administratie) fara a intocmi vreun proces verbal sau fara a avea experienta necesara. In urma asa zis ului control directoarea a intrunit cosiliul profesoral ,a facut sedinta cu parintii si le-a spus ca eu sunt strict vinovata se lipsa unor bani din gradinita. Raportul de audit a constatat ca vina nu este strict a mea. Dupa ce mi-a stricat imaginea si am devenit subiect de discutie in oras tot aceasta doamna a instigat parintii impotriva mea. Ce masuri pot lua impotriva acestei doamne director?
Răspuns la discuția Lipsa bani in contabilitate
pai da,dar doamna contabila in apararea sa spune ca eu nu i-am dat banii.Ea cum poate dovedi acest lucru?