-Buna ziua,
V-as ruga sa-mi spuneti in ce conditii as mai putea obtine un venit suplimentar,fara a incalca prevederile art.114 alin.(1) lit.b,din L.263/2010,cu referire la art.6 alin.(1),pct. I, II sau IV; de ex. : -contract zilier , contract colaborare sau...?
-Va multumesc anticipat !
-Buna ziua ,
V-as ruga sa-mi spuneti daca la emiterea deciziei de pens. anticipata partial ,nu a fost calculata corect toata perioada lucrata in gr.2 , cf. datelor inscrise in carnetul de munca , ulterior depunand si adeverinta cu perioada lucrata in aceasta grupa , cand se va face recalcularea ? Dupa depunerea documentului, sau la limita de varsta ?
( ,, ulterior " insemnand pana in 30zile de la emiterea deciziei)
- Va multumesc !
- Buna ziua,
- V-as ruga sa-mi spuneti daca , la stabilirea stagiului total de cotizare,sau a vechimii totale in munca pentru pensia anticipata,se iau in calcul si perioadele lucrate part-time ,pt.care au fost platite toate contributiile.
Ex: contract de munca 8h/zi + contr.munca 4h/zi, dovada facandu-se cu adeverinta vizata de toate institutiile .
-Va multumesc anticipat !
- In L.263/2010 ,se precizeaza ca decizia de pensionare se elibereaza in max.45 zile de la depunerea cererii. Zile calendaristice,sau lucratoare ?
-Intrucat imformatiile pe care le-am obtinut sunt contradictorii,v-as ruga sa-mi elucidati dilema:,,E obligatorie procura notariala(sau contract decomodat) pentru incredintare auto unei terte persoane, pt. a circula in U.E.?
-Va multumesc !
-Pentru a fi cat mai succint,am o nelamurire: Ce data este luata in considerare, pt.a putea participa la un concurs pt. ocuparea unei functii intr-o institutie publica,ca vechime minima - data depunerii dosarului, sau data sustinerii examenului ? intre acestea fiind o diferenta de peste o luna. Mai exact la data depunerii dosarului,nu indeplinesc conditiile de vechime;la data inceperii concursului,le indeplinesc.
-Va multumesc.