avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1467 soluții astăzi
Forum Activitate oanag

Activitate oanag

Răspuns la discuția refuz plata
societatea are un contract incheiat cu un furnizor de materie prima . Printre clauzele contractuale se regaseste si urmatoarea speta; in cazul in care , cumparatorul nu ridica intreaga cantitate contractata, vanzatorul isi rezerva dreptul de a vinde marfa unei terte persoane si sa factureze partii contractante , diferenta de pret. avand in vedere faptul ca pretul pietei la materia prima a survenit modificari substantiale, cumparatorul a instiintat vanzatorul cu privire la imposibilitatea de plata a pretului din contract. totusi , cumparatorul a primit o factura de diferenta de pret, o suma foarte mare, fara a fi insa explicata modalitatea de calcul a acestei diferente. ce este de facut?
conform legislatiei in vigoare, cetatenii straini au dreptul de a cumpara apartamente dar nu au dreptul sa cumpere terenuri.
Ce pot face in situatia in care, un cetatea strain a cumparat un apartament , bineinteles fara terenul aferent ) si acum doreste sa-l vanda? Mentionez ca cel care intentioneaza sa cumpere, a cerut inclusiv terenul in cota/aparte ?
Răspuns la discuția contract colectiv de munca 2008
Intr-adevar avem si un salariat cu un nivel de educatie ceva mai inalt, dar cu o floare nu se face primavara. Eu vorbesc in calitate de economist , am studii de specialitate; ingineri nu avem, sefi de sectie nu sunt. Pot reprezenta eu salariatii unitatii? Ma indoiesc. Vor aparea suspiciuni de genul : " asta oricum este de partea sefilor" . Cunoasteti ,probabil, genul asta de rautati.Plus de asta nu este suficient un reprezentant( cred eu), ci minim 2.Sa presupunem ca-l gasim si pe al doilea, dar nu ar fi corect. Salariatii trebuie sa-si aleaga reprezentantii prin vot nominal.Nu se pot impune reprezentantii.
Deja ne lungim mult prea mult fara o luminita la capat de tunel.Oricum asta este. Unde-i lege nu-i tocmeala. Vom face un ccm frumos si strident machiat si apoi ... vom vedea ce va urma.Va multumesc oricum pentru pareri. Sunteti foarte operativi. Un model de ccm gasesc si eu? Si ceva anexe ?
Răspuns la discuția contract colectiv de munca 2008
cat este de absurd nu stiu. eu stiu doar atat ca lucrez la o societate unde personalul direct productiv se claseaza la nivelul de maxim 4 clase.Cand ii anunti ca trebuie sa ia o decizie, dau din colt in colt si nimic.Nivelul de cultura este direct proportional cu invidia si rautatea. Ei si-ar dori sa se reprezinter fiecare in dreptul lui. Mie mi se pare imposibil de realizat acest ccm. Probabil alti angajatori sunt mai norocosi decat angajatorul nostru.#-o
Răspuns la discuția contract colectiv de munca 2008
ce se intampla daca salariatii refuza sa-si aleaga reprezentantii?
Răspuns la discuția contract colectiv de munca 2008
Daca o societate are 30 salariati dar cu o fluctuatie mare de personal, cum se procedeaza cu CCM?
Cum se pot alege reprezentantii salariatilor daca ei se schimba la fiecare 2 - 3 saptamani?
Ce alta solutie ar exista?
Răspuns la discuția modificare cod caen
Banii nu se vor restitui.Legiuitorul spune ca nici o lege nu se poate aplica retroactiv.Imi pare rau ca-ti dau aceasta veste.
Dar nu esti singura in aceasta situatie, suntem multi. Aici Romania si asta spune tot.
Răspuns la discuția anulare decizie
decizia de incetare a contractului de munca se emite la sfaritul perioadei de preaviz si nu inaintea acestuia.
Se da o instiintare de preaviz, care nu se inregistreaza la ITM si la sfarsitul perioadei de preaviz se emite decizia de incetare care implica si desfiintarea postului respectiv.
Daca dvs. ati inregistrat decizia inainte de data de sfarsit a preavizului nu aveti alta varianta decat reangajarea( revocarea deciziei de desfiintare post). Cel in cauza nu mai poate fi salariatul dvs. in prezent daca are deja inregistrata decizia de incetare la ITM. Aveti mare grija - se poate considera " munca la negru"
Răspuns la discuția Contabilitate primara
pt. gabriela
daca in contabilitatea primara intra balanta si bilantul, contabilul ce mai face?:D
eu tin contabilitatea primara la o firma si in atributiile mele intra, conf. fisei postului:
productie
raport gestiune
registrul de casa
jurnalele de tva
inventare
op
foi varsamant
salarii
s.a.
Răspuns la discuția Capital social
pot majora capitalul social cu valoarea dividendelor neridicate?:(ce se intampla cu impozitul pe dividende?X-(daca am dividende neridicate din anii precedenti ce se intampla cu impozitul deja platit?X-(