avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate gina86

Activitate gina86

Buna seara! Ajutati ma va rog, am urmatoarea problema: tatal fiului meu m-a dat in judecata pentru a obtine gazduirea peste noapte a copilului doua nopti pe saptamana. Problema cea mai grava este ca el este si a fost casatorit si cand s a nascut copilul, sotia lui a fost internata pentru tentativa de suicid prin ingerare de medicamente si cu toate astea el insista sa duca copilul acolo. El este si posesor de arma si mi este foarte frica sa las copilul acolo, instanta a cerut prezenta sotiei si a mamei lui ca martori la urmatorul termen. Cum pot dovedi ca a fost internata la psihiatrie? Multumesc! Sunt si mai speriata dupa ce am vazut cazul politistului care si a impuscat copilul...
Buna ziua!in ce conditii se poate revoca o tranzactie incheiata la notar, in speta, tranzactie privitoare la extinderea programului de pastrare a legaturilor cu minorul? Tranzactia a fost incheiata la notar, dar nu a fost incuviintata inca de instanta. Multumesc.
Ajutor! Am un fiu de aproape 2 ani, tatal lui a avut acces oricand sa l vada, dar cu toate astea m a actionat in instanta pt extinderea programului de pastrare a legaturilor pt ca a dorit ca baietelul sa ramana peste noapte la el de doua ori pe saptamana, el locuind la 75km distanta de noi dar facand naveta zilnic pt a veni la servici. La primul termen s au solicitat martori, la al doilea instanta I l a incredintat de vineri pana sambata pana la urmatorul termen, iar el m a santajat in asa fel incat(nu intru acum in detalii) am mers la notar si am facut intelegere sa l ia inca o noapte. Acum il are doua nopti, dar nu respecta orarul, profita de faptul ca are un program flexibil la servici si l ia in jur de ora 11, il aduce a doua zi seara, practic il are 4 zile si tot nu i convine. Mai nou ma terorizeaza sa renunt la copil, el este casatorit, mai are un copil de 19 ani, a incercat sa ma convinga sa renunt la copil, acum a trecut la teroare psihica, imi repeta ca vrea sa scape de mine, ma jigneste si ma umileste in toate modurile posibile, m a santajat, ma ameninta, imi spune ca se mira ca nu m am omorat pana acum la cat m a stresat, primul lui copil a fost crescut de bunici, nu intelege importanta mamei in viata copilului, parca a innebunit. Ce sa fac sa nu mi pierd copilul, simt ca mor, el este un om cu o situatie materiala foarte buna si mi-a teama ca ma va indeparta de copil, nu vreau sa l pierd, este viata mea, pt el traiesc, ajutati-ma, cui sa ma adresez? Urmatorul termen este in octombrie, se va tine cont de intelegerea la notar, primul notar la care am fost a spus ca instanta nu va accepta. Eu vreau ca el sa faca parte din viata copilului, dar el vrea sa ma excluda, imi spune sa mi gasesc pe cineva, sa fac alt copil si sa i l las lui pe fiul nostru. Multumesc.
Ajutati ma, va rog cu un sfat referitor la urmatoarea situatie: tatal copilului meu tocmai m a actionat in instanta pt modificarea programului de pastrare a legaturilor cu minorul. Inca nu am facut intampinarea, iar el vrea sa si retraga actiunea. Ce risc daca nu fac intampinare, iar el nu si retrage actiunea? Pana nu vad nu l mai cred. Am inteles de la el ca nu si poate retrage actiunea inainte de primul termen. Asa este? Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Răspuns la discuția Sarcina nedorita
Consulta un psiholog.
Mesajele de la el in care imi povesteste cele relatate de mine pot constitui probe? Multumesc!

Martonze a scris:

Aveţi foarte mici şanse că dacă cere, instanţa să nu-i acorde program de vizită cu găzduire peste noapte, poate deocamdată nu 2 nopţi pe săptămână, ci 1 noapte la 2 săptămâni. La fel, dacă cere autoritatea părintească comună, o va obţine, mai ales dacă arată pozele cu cel mic pe care, cu siguranţă, le-a făcut atât când a venit acasă la dvs., cât şi atunci când l-a luat acasă la el, posibil să fi făcut poze şi cu soţia lui cu copilul în braţe sau toţi trei zâmbind.
Ca să nu se întâmple aşa, trebuie să demonstraţi că soţia e alcoolică, dar nu cu poveşti, ci cu externări de la dezalcoolizare, încercarea ei de suicid la fel, cu diagnosticul dat de un spital, că soţii dorm în camere diferite nu are relevanţă...în fine, motivele invocate de dvs. nu vă ajută.

Buna ziua! Sunt mama unui baietel de un an si jumatate . In urma unui proces de tagada paternitate, tatalui i s a stabilit program de vizita, dar am fost de acord sa l viziteze oricand, adica zilnic. Mai nou, tatal lui m a dat din nou in judecata pt a cere sa i se incredinteze copilul 2 nopti pe saptamana. Mentionez ca el locuieste in alt judet, dar face naveta zilnic la servici, si si viziteaza copilul zilnic si este casatorit si a fost casatorit si la momentul conceperii copilului. Mi e teama sa i las copilul acasa pt ca sotia lui are probleme de comportament, a avut tentative de suicid, a fos internata dupa ce a luat mai multe pastile, am mesaje de la el in care imi povesteste ca ea a inceput sa consume alcool si.nu se mai intelege cu ea, ca ameninta ca se arunca din masina, ca dorm in camere diferite cu usa inchisa ca i e teama ca intra peste el si l omoara in somn....etc. Consider ca nu este un mediu sigur pt copilul meu in familia lui, in plus este si distanta, locuim in judete vecine. Mai nou ma ameninta ca daca nu i l dau doua nopti, va cere custodie comuna. Tot timpul vrea altceva el. Acum cateva luni l a luat la el sub pretext ca l duce la bunica materna, dar l a dus si acasa. Ideea e ca dupa o ora si un pic m a sunat sa vin sa l iau. Cred ca s au certat si n prezenta copilului caci tot el mi a povestit ca sotia i a reprosat ca l a pus la punct copilul, ca e la ordinele lui, cand l a vazut pe el cum se comporta in prezenta copilului
Ce sanse are sa obtina ce si doreste? Multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Buna ziua! Spuneti-mi va rog, daca este posibil divortul la notar fara certificatul de nastere al sotului. Acesta sustine ca l a pierdut.