avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate iusty75

Activitate iusty75

Administratorii de bloc trebuie să urmeze un curs pt a-și putea exercita această funcție. În cazul în care nu au făcut acest curs, pot fi sancționați?
Răspuns la discuția Conducte Colterm
Și în cazul în care am izolat acele conducte, mai trebuie să plătesc cotă parte?

POPA GHEORGHE a scris:

Veti plati o cota parte din cheltuiala totala pe caldura a asociatiei de proprietari. Cota parte se stabileste de catre asociatie.

Bună ziua! Mi-am instalat centrală în apartament, dar, din cauză că vecina de deasupra mea nu are centrală, am fost nevoită să nu tai conductele de colterm care trec prin baia mea la ea în baie. Întrebarea mea este dacă în această situație mai sunt obligată să plătesc căldura la întreținere. Mulțumesc!
Bună dimineața! Fostul meu soț e medic anestezist. Conform sentinței de divorț, trebuie să-mi dea 1/2 din venitul net realizat. Suma pe care o primesc nu reprezintă 1/2 din venitul lui. Am înțeles din surse sigure că își pune gărzile pe PFA. Am depus cerere către executorul din localitatea unde el profesează. Acesta spune că a anunțat ANAF-ul care, chipurile, a făcut verificări. Răspunsul executorului a fost că fostul meu soț nu dispune de un venit mai mare decât cel din care îmi virează pensia alimentară. Întrebarea mea e dacă legea îi permite să își pună gărzile pe PFA, atâta timp cât are de plătit pensie alimentară la 3 copii. Mulțumesc!
Bună seara! La mediator a fost semnat acordul de către amândoi (eu și fostul sot). Nimeni nu m-a îndrumat ce sa fac mai departe. Mediatorul mi-a spus că mă costă o groaza de bani toată treaba asta. Vreau sa stiu dacă acel Acord intr-adevar expiră la un moment dat, sau sunt doar vorbe în vânt din partea avocatei mele. Sincer, imi pare rău că nu mi-am schimbat avocatul, pt că deja mă saturasem să tot insist să facem ceva. De fiecare dată mă amâna sau imi spunea că durează mult treaba asta, iar când verificam pe portal dacă figurează vreun dosar pe numele meu, de fiecare dată rezultatul era negativ. Dacă acel Acord are o importanță și o "greutate" așa de mare, de ce nu se poate consfinti de la sine de către Judecatorie, fără proces, fără martori, fără niciun tam-tam?
Bună seara! In 2014, fostul soț a semnat un Acord de mediere, în care afirma că nu are pretenția la nimic, la apartament, la niciun bun din apartament și așa mai departe. Acest acord trebuia consfințit de către Judecătorie, dar, la acea vreme, mi s-a spus că trebuie mai întâi să achit ratele la apartament, apoi să depun acel Acord pt consfințire. Din păcate, nu stăteam prea bine financiar atunci și, văzând că nu am încotro, am renunțat a merge mai departe. Anul trecut, slavă Domnului, an reușit să achit ratele, am închis contul la Bancă, totul a fost ok, până când am depus Acordul la Judecătorie. Fostul soț, aflând că am depus Acordul la Judecătorie, a afirmat că nu mai vrea sa-mi lase apartamentul. Așadar, am vorbit cu avocata mea și de anul trecut până în prezent, exact de un an, mă țin de capul avocatei mele să rezolvăm problema asta. După ce i-am adus un munte de acte, imi spune (avocata) că de fapt, din cauza expirării Acordului, trebuie deschis proces. Un alt avocat mi-a spus că Acordul nu are termen de expirare. Avocata mea m-a pus să caut un martor în cazul în care voi fi chemată în instanță. Credeti-mă că în capul meu e un talmes-balmeș de nedescris. Vă rog frumos să mă lămuriți, sa-mi spuneți pas cu pas ce trebuie să fac, pt ca apartamentul să fie doar al meu și al copiilor mei. Atât vreau, nimic mai mult. Multumesc!
Bună ziua! În cazul în care fostul soț decedează, copiii vor primi pensie de urmaș? Mulțumesc!
Bună ziua! Din 2014 până în aprilie 2018 am achitat singură ratele la apartament și am plătit asigurarea de viață a fostului soț. Apartamentul l-am cumpărat prin credit ipotecar în 2003, el fiind proprietarul, eu coproprietarul. În 2013 am divorțat. El a mai plătit ratele până s-a pronunțat sentința, apoi n-a mai contribuit cu nimic. Am avut un acord de mediere din partea lui în care imi dădea toate drepturile asupra apartamentului, dar la vremea aceea nu-mi permiteam să rezolv financiar acel acord. Așadar am continuat să plătesc ratele și asigurarea lui de viață. Am 4 copii si 2 dintre ei, majori, își primesc lunar partea lor de pensie alimentară, deci eu mai rămân cu partea de pensie a celor mici. Am reușit totuși să achit toate ratele la apartament mai devreme decât era stabilit în contract. Am dat acel acord de mediere la Judecătoriei pt consfințire. Intrebarea mea este dacă am dreptul sa-l oblig pe fostul soț sa mă "despagubeasca ", dat fiind faptul că nu a contribuit cu nimic la rate și nici la asigurarea lui de viață. Mulțumesc!
Eu și fostul meu soț avem custodie comună . În cazul în care as solicita că cei 4 copii să fie doar în custodia mea, ar mai beneficia copiii de pensie alimentara?
Pensia alimentară a fost stabilită la 1/2 din venitul net realizat de fostul soț. În cazul în care rămân acasă cu copilul cu handicap (al 3-lea copil e cu handicap grav), și nu aș mai lucra, singurul meu venit în casă fiind alocațiile de stat și pensia de handicap a fetiței mele, as putea cere mărirea pensiei alimentare? Vreau sa va spun că fostul meu soț e medic anestezist și după cum știți, un medic anestezist nu duce lipsă de bani. Vă multumesc!
Buna seara! Inainte de divort, apartamentul il avea ca proprietar pe fostul meu sot. Eu eram coproprietar. Banca de la care am luat credit pt apartament ne-a impus sa facem o asigurare de viata. Am facut-o pe numele fostului sot. Printr-un acord de mediere, fostul meu sot a renuntat la tot in favoarea mea, deci partajul nu a mai avut loc. Eu am achitat apartamentul, am rezolvat toate actele cu banca, cu notarul bancii pt ipoteca, mai trebuie sa astept ca Judecatoria sa consfinteasca acel acord de mediere din partea fostului meu sot. Intrebarea mea este: daca proprietarul voi fi eu, nu fostul meu sot, mai are vreo valoare acea asigurare de viata? Ce se alege de banii de pe asigurarea de viata? Multumesc!