avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1411 soluții astăzi
Forum Activitate lupmarcel

Activitate lupmarcel

Angajatorul i-a aprobat cererea de a continua activitatea până la 65 ani iar acum a primit și decizia de pensionare. Ce trebuie să facă în aceste condiții? (teoretic este angajată iar decizia de pensionare intră în plată)
Bună seara! Doresc să pun următoarea întrebare: dacă o femeie depune cerere la angajator pentru a lucra până la 65 ani (cu 30 de zile anterior împlinirii vârstei de pensionare) și în același timp își depune dosarul de pensionare la casa de pensii, pentru limită de vârstă, fiindcă îndeplinește condițiile, poate primi și pensie și salar? Mulțumesc!
Nu suntem bugetari. Este vorba de o societate SRL, cu capital integral de stat, cu acționar unic-Consiliul Local, cu autofinanțare și care își desfășoară activitatea conform prevederilor OG 26 din2013
Bună ziua!
Lucrez la o societate comercială cu capital de stat şi pe lângă funcţia de bază de inspector, în urmă cu doi ani, am primit o decizie prin care trebuie să exercit şi atribuţiunile specifice funcţiei de magaziner, fără modificarea salariului sau acordarea unui spor. Întrebarea mea este : angajatorul era obligat să încheie cu mine încă un contract de muncă, cu timp parţial? Mai pot obţine retroactiv drepturile salariale care mi se cuvin pentru a doua funcţie?
Bună ziua!
Vă rog să - mi spuneţi dacă pentru perioada de preaviz, de 20 zile lucrătoare, salariatul care urmează a fi concediat, deşi a efectuat concediul de odihnă corespunzător perioadei lucrate până la primirea notificării, mai beneficiază de zile de concediu de odihnă pentru perioada preavizului şi cum se procedează: se plătesc sau se efectuează în acest interval?
Nu mai dorește nimeni să administreze asociația respectivă. Blocurile sunt alăturate.
Bună ziua!
Vă rog să-mi spuneți cum se procedează dacă, o asociație constituită la nivel de bloc, dorește să se afilieze la asociația noastră, urmând ca asociația lor să se desființeze iar proprietarii să devină membrii ai asociației noastre. Există o altă cale prin care asociația noastră poate administra respectivul bloc?
Vă mulțumesc!
Bună ziua!
La o societate comercială cu capital integral de stat, cheltuielile efectuate cu tichetele cadou, (dar şi cu cele de masă) sunt considerate cheltuieli de natură salarială sau cheltuieli cu salariile, aşa cum sunt definite acestea, conform art. 3 lit. a şi b din OG 26/2013?
Reprezint salariaţii la o societate comercială cu capital integral de stat, cu asociat unic consiliul local, unde există un contract colectiv de muncă în vigoare, încheiat între salariaţi şi directorul societăţii, înregistrat la ITM conform legii. Prin contractul colectiv de muncă sunt prevăzuţi coeficienţi de ierarhizare pentru stabilirea salariilor de bază ale personalului angajat, pornind de la salariul minim pe economie. În acest moment nu mai există o corelare între salariul minim pe economie, acesta fiind modificat de trei ori de la data înregistrării CCM, şi aplicarea coeficienţilor de ierarhizare. Se poate considera acest lucru o nerespectare a CCM?
Bună ziua!
Dacă contul bancar este blocat pentru executare silită, se pot face plăţi prin casă, în limita plafonului admis de lege sau toate încasările zilnice trebuie să fie depuse la bancă până la stingerea datoriilor faţă de executor judecătoresc.