avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Activitate andreifuf

Activitate andreifuf

Aha, multumesc de raspuns.
Buna ziua. Sunt arhitect, si am depus o documentatie pentru o Autorizate de Construire la Primaria sector 1, Bucuresti. Mi s-a raspuns ca proiectul "incalca prevederile PUG-MB". Dar in raspunsul scris nu scrie la ce anume din regulamentul PUG se refera. M-am dus la discutie cu functionara care a redactat raspunsul, mi-a raspuns ca nu e treaba ei sa imi spuna ce anume (considera ea ca) incalca regulamentul din proiect. E greu de localizat exact la ce se refera, e acul in carul cu fan. I-am si explicat: sunt institutii cum e ISU care iti raspund in scris, "ati incalcat articolul 3.4 alin. 2 din normativul Z". Oare nu exista vreo prevedere care sa oblige functionarul sa spuna explicit ce lege/HG/ HCM/articol/paragraf este incalcat? Sau pot sa-ti spuna dupa chef, pur si simplu ca "Proiectul incalca legislatia in vigoare"? De exemplu, pana si politistul pe strada iti spune "Ati incalcat limita de viteza cu atat, conform x si y" si in constatare specifica ce prevedere s-a incalcat. Politia de ce nu spune ambiguu "Ati incalcat legislatia tarii, nu spun ce prevedere din ce lege, dar totusi: uite amenda de 1000 ron, si carnetul suspendat pe 3 luni"?
Răspuns la discuția lovire din spate
Da, o sa intreb.

Multumesc de raspunsuri.
Răspuns la discuția lovire din spate
Mda, erau niste motive. Nu cavalerism. M-am gandit ca eu nu am avut daune. Cata vreme nu trebuie sa umblu prin service-uri si sa stau la cozi la casele de asigurari, eu sunt multumit si deci nu conteaza cine e trecut acolo ca vinovat.

De-abia dupa vreo 3 ore m-am gandit la problema cu cresterea costului asigurarii.

Dar de curiozitate: e ceva ce as mai putea face? Eu n-am semnat declaratie la asigurator. Doar constatarea amiabila. Daca refuz sa semnez declaratia de asigurator pot bloca lucrurile? Constatarea amiabila mai poate fi inlocuita -daca e de acord si persoana respectiva?
Răspuns la discuția lovire din spate
Multumesc de raspuns. In mod cert, situatia se incadreaza la art. 128 ultimul punct, cel cu mersul cu spatele. Domnisoara respectiva a dat cu spatele fara sa semnalizeze. Eu stationam.

Din pacate, am completat constatarea amiabila, in care am acceptat vinovatia. (initial pt. ca masina mea nu are nimic, pe cand a ei necesita schimbat bara de jos; si pt ca nu am facut accident in 15 ani). Dar nu am semnat declaratie pentru asigurator.

Mai se poate face ceva? De exemplu, daca semnatura mea e necesara la asigurator, sa nu semnez.

Oricum, din context am dedus ca dumneaei a mai tot facut accidente.
buna ziua

am fost implicat intr-un incident de lovire din spate.

Ne aflam pe o strada laterala, la intrarea pe un bulevard important. (amandoi faceam dreapta). Eu in spate. Soferita din fata astepta pe loc sa se elibereze banda, ca sa se inscrie in trafic, si amandoi stationam. Dar ea a inceput sa "alunece" spre mine, adica masina scoasa din viteza si in usoara rampa, s-a deplasat spre mine.

Eu am vazut si am bagat in marche-arierre si am mers inapoi putin. Dar s-a deplasat repede spre mine, peste un metru, si n-am putut face nimic, m-a lovit.

Intrebarea e: cine e de vina legal? Eu eram in spate, dar ea a "intrat" in mine.

Ca o mentiune: sunt sofer cu 15 ani vechime cu multi km in Bucuresti si n-am avut niciodata accident. Din ce a spus ea, am dedus ca a mai avut accident, si recent. Mi-a zis ca "tocmai ce schimbase bara din spate".

Apropos, masina mea n-a avut nimic. A ei a avut bara usor crapata.

Ce sa mai spun ca vroia sa se inscrie pe banda a doua, direct. De-asta stateam pe loc, ca asteptam sa se inscrie ea pe banda a doua. Banda 1 era libera, dar ea vroia musai pe banda a doua care era plina de masini, pentru intrarea in pasaj la Muncii.

Am facut act de constatare amiabila. Acum se pare ca o sa-mi coste mai mult asigurarea.
Am un vecin care face doua lucruri pe care eu le consider incorecte. As vrea sa stiu daca politia poate sa faca ceva in legatura cu ele, daca exista vreo lege in acest sens:

1. A plantat pomi (salcii) pe langa gardul lui, in exterior. Adica pe marginea drumului public. Drumul respectiv e destul de ingust si asa (vreo 7,5m). Acum pomii au inceput sa creasca si pe langa ca pun in pericol carosabilul, pomul din capat incepe sa limiteze vizibilitatea din curba (terenul e pe un colt). Are dreptul sa planteze pomi pe spatiul public? Daca chem politia poate face ceva? (in curte nu are nici macar un pom, dar e generos cu spatiul public care -se pare- ii apartine)

2. Isi parcheaza toate 3 masinile pe strada publica. Are un teren de vreo 800 de mp, si ar incapea macar una sau doua din masini in curte. Dar nu tine nici macar una. Le parcheaza pe toate in afara. Nu exista oare vreo lege care sa impuna gararea masinii pe propriul teren? Ca mi se pare totusi o nesimtire imensa sa ai un teren cu loc de parcare, dar sa parchezi tot pe drumul public.

Multumesc
Eu intrebam daca exista vreo solutie legala. Nu buna-intelegere, ca de asta m-am lamurit ca nu exista. Tocmai am spus ca nu functioneaza dialogul "de la vecin la vecin". L-am rugat de 2 ori in 3 luni sa dea masina in spate, si a mutat-o mai in fata, ca sa ma incomodeze mai mult.

Sunt pentru toleranta, dar nu merge cu acest vecin. Raspunsul lui e "fac ce vreau". Si nu, nu cred ca statul la curte inseamna crescut porci si gaini in mediul urban. Intrebam daca exista ceva, o lege, ceva UTIL. NU vreau sa depind de buna-vointa a acestui om.
Am cateva probleme cu vecinul meu. Locuiesc in Bucuresti sector 3. Situatia e astfel: am un teren cu casa, cu acces la drum public. Langa mine am un vecin, cu acces la acelasi drum public. Gardurile insa nu sunt lipite, pentru ca printre noi "trece" o servitute lata de 6 metri, care deserveste alte proprietati. Si eu si vecinul avem drept de proprietate pe aceasta servitute, jumatate-jumatate. Eu am ales sa-mi fac poarta auto spre servitute in loc de drumul public, fiind mai lat spatiul disponibil. Acum au aparut mai multe probleme.

1. Vecinul si-a plasat o masina veche (oarecum abandonata, sta pe loc tot timpul) vis-a-vis de poarta mea, pe servitute si imi blocheaza partial accesul auto. I-am spus s-o dea mai in spate, dar zice ca "am dreptul sa fac ce vreau pe cei 3 metri din servitute". Ma indoiesc ca e chiar asa. Nu e vreo lege care sa reglementeze accesul pe servitute si folosirea servitutii? Are voie sa puna masina cum vrea el si sa-mi blocheze partial/total accesul? Are loc 20 de metri pe langa gard sa-si puna masina, dar vrea sa fie in dreptul portii mele.
2. Creste gaini in curte si canta cocosii la 5 dimineata. Ma indoiesc ca are un permis sau ceva legal pentru crescut gaini. Oare e legal sa cresti gaini in Bucuresti?
3. Tine o haita de 4 caini mari in curte, care fac miros si par a fi bolnavi si prost intretinuti. Nu cred ca i-a vazut vreun veterinar prea recent.
4. Spala mizeria de la animale in strada publica la fiecare 2-3 zile.
5. Depoziteaza materiale de constructii (mormane de pietris) pe servitute in cei 3 metri "ai lui". Se poate trece, dar din cauza lor nu-si da masina mai in spate, ca are munti de pietris.
6. (presupun ca nu exista acoperire legala pentru aceasta ultima problema, dar o mentionez oricum) Desi are curte mare, nu parcheaza nicio masina in curte. A depozitat munti de vechituri si materiale constructii, si pur si simplu nu mai e loc. Initial tinea 2 masini in curte. Acum, din 4 masini, pe toate 4 le parcheaza in afara curtii, incurcand traficul.

Am vorbit cu el, dar nu cedeaza la nimic. E dreptul lui sa faca "Ce vreau io". Nici nu functioneaza dialogul "ca de la vecin la vecin". E el singur pe lume cu tarlaua lui. E convins ca cei 3 metri latime din servitute ii apartin de drept si ii foloseste ca fiind ai lui.

Ce institutie as putea sa sesizez? Politia are ce-i face? Directia sanitar-veterinara?

In baza caror legi as putea sa-l reclam si la cine? Macar cu una daca as reusi sa fac in asa fel incat sa fie amendat, sa-l intimideze putin, sa mai renunte la practicile astea, ar fi super.
Răspuns la discuția Termoizolare vecin
Aham. Da, inteleg, multumesc de raspuns.

Atata doar, daca vreau sa ii trimit o notificare (cu obligatia executarii termoizolatiei) probabil ar trebui redactata/semnata de un avocat, nu?