avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Activitate MateiSerban

Activitate MateiSerban

linkul trimis se refera la "organizarea serviciilor publice de salvare acvatică - salvamar şi a posturilor de prim ajutor pe plajă".

Imi puteti recomanda ceva similar pentru bazinele inchise administrate de autoritatile publice locale?
Sunt obligate piscinele/ bazine de inot administrate public sa aiba un salvamar? Potrivit caror legi/ regulamente?
Contractele semnate de conducerea asociatiei de locatari cu firme care presteaza servicii locatarilor pot fi solicitate spre consultare de oricare dintre locatari (proprietari)? In virtutea caror legi/ regulamente?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Madalina Pascu a scris:

si obligarea fostului chirias la plata chiriei pe cel mult ultimii 3 ani inaintea rezilierii.

Multumesc pentru raspunsul cuprinzator.
Ajutati-ma sa inteleg, va rog, de unde sunt acesti 3 ani din raspunsul dvs.? E singurul aspect care imi scapa...

Edit: am recitit si nu mai e nevoie de clarificari, multumesc.

Edit 2: daca contractul a fost incheiat in 2007, dar renegociat anual, litigiul se judeca dupa vechiul cod civil + noul cod de proc. civ.?
Buna ziua,

Asociatia noastra de proprietari a dat un spatiu spre inchiriere unei societati X. Aceasta a refuzat sa mai plateasca chiria si, conform contractului, a intervenit rezilierea dupa neplata mai multor luni.
Societatea X, insa, a subinchiriat spatiul unei alte societati Y, de la care primeste chirie (cel mai probabil).
Ce articole de lege sunt pertinente intr-un eventual litigiu cu aceasta societate X?
Am vrea sa o facem sa plateasca/ sa evacueza spatiul/ sa returneze banii primiti de la a doua societate Y pt ca a inchiriat un spatiu care nu ii apartine/ ... o alta varianta la care nu ne-am gandit?

Multumesc
Buna ziua,

As vrea sa evit furtul sau distrugerea actelor masinii + timpul pierdut pentru a primi alte acte.
Sunt copiile legalizate dupa certif. itp, cartea de identitate a masinii si dupa certificatul de inmatriculare acceptate de politie in eventualitatea unui control rutier?

Multumesc
Buna ziua,
Am inregistrat o plangere la PJ si am primit o ordonanta de clasare de la Parchetul de pe langa Tribunal.
Ma aflu in termenul legal de 20 de zile.
La ce institutie pot ataca aceasta ordonanta de clasare emisa de catre Parchetul de pe langa Tribunal?
Multumesc.
Multumesc.
Răspuns la discuția Retinere telefon la Parchet
Am uitat sa mentionez ca merg in calitate de parte reclamanta, pentru consultarea dosarului. Multumesc.
Buna ziua,

Sunt obligat sa las telefonul mobil ofiterului de la intrarea in parchet? In baza carui act normativ? Ce acte trebuie completate la predarea/ preluarea telefonului?

Multumesc!