avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaOMazilu

Activitate AndreeaOMazilu

Buna ziua. EU, dar si o parte din locuitorii cartierului ANL Brancusi am primit o instiintare de plata prin care ni se aduce la cunostinta ca avem "datorii"la Directia de Administrare a .Fondului Locativ .
Ca sa intelegeti despre ce vorbesc am sa va spun ca....curtea de conturi a venit in control la institutia mai sus mentionata si a descoperit nereguli in perioada 2010-2012, adica a existat o diferenta de curs valutar pentru acei ani asupra chiriilor calculate si incasate, diferenta de curs rezultata din aplicarea cursului de schimb lei/euro in vigoare in anul 2011 pt tinerii care au implinit varsta de 35 de ani, suma ce a fost impusa de Curtea de conturi prin cateva decizii. Ca atare exista o creanta (ma dau exemplu pe mn in valoare de aprox 1700 de lei) . De ce suntem obligati sa platim pentru greseala unora, in conditiile in care nu noi am intocmit contractele de inchiriere si nu noi am calculat gresit acel curs.....ce se poate face? Mentionez ca deja am vb cu cativa locatari care sunt dispusi sa actionam in masa si sa dam DAFLS -ul in judecata. Avem vreo sansa? ce ne sfatuiti? multumesc foarte mult
Buna ziua. Am aflat ca am dobanzi si penalitati pt locul de parcare din 2012, adica vreo 400 de lei.
Stiam ca legea spune ca daca pana la 31 martie nu mergi sa platesti si implicit sa declari locul de parcare nu ai absolut nicio obligatie. Mai mult decat atat, in anul 2012 am radiat si masina pt ca nu mai am....ce pot face in astfel de conditii?? va multumesc!
Răspuns la discuția poprire salariu intreg!!
Este un abuz..potrivit legii popririle se fac in cuntum de maxim 50% din venitul dvs., iar ce greseala au facut sa o plateasca ei..... vb cu un avocat, adresati-va si OPC-ului
Răspuns la discuția poprire salariu intreg!!
Eu nu inteleg.....din moment ce sunteti salariat ar fi tb sa parvina institutiei (locului de munca) o adresa de la executorul judecatoresc in care judecatoria sectorului cutare a dispus retinerea a o treime din salariu in contul executorului, pana in momentul in care se stinge datoria +comisionul de executare, iar contabilul sa vireze acesti bani .....Potrivit legii poprirea este de 30% din salariul dumneavoastra si nu 50, numai in cazul in care aveti doua popriri - vi se poate opri din salariu pana la 50%. Conturile sunt blocate de executor, insa daca institutia unde lucrati va vireaza acesti bani potrivit unei hotarari judecatoresti - atunci exista in contabilitate precum si la oficiul juridic unde este inregistrata adresa de poprire si o evidenta lunara.....dvs puteti solicita executorului sa va ridice poprirea de pe conturi in acest caz....eu asa am facut ...iar de la banca cereti un desfasurator si incercat sa vedeti ce se intampla cu banii.....daca ei v-au pus o poprire direct pe conturi si dvs nu sunteti angajat cu formel legale atunci ei va retin ce prind de peste tot.....sper sa va ajute cu ceva acest raspuns
Răspuns la discuția Creanta cedata la executor
Buna ziua. Am ajuns la sucursala si surpriza. Nu detin informatii daca creitul a fost cedat si daca da cui.....aparent se pre ca a fost vandut unei firme de recuperare, insa nu se cunosc detalii. Nu ai cu cine sa vorbesti, nu ai unde sa suni...efectiv nu stiu incotro sa o apuc...
Răspuns la discuția Recuperare bani ?
ahh...imi pare tare rau...
lenovo a scris:

Am incercat si varianta asta, tocmai ca am acceptat sa iau caramida in a doua faza. Dar pt ca m-au amanat si dus mult cu vorba, iar apoi sa-mi ceara sa platesc din nou in avans. Am renuntat. Foarte neseriosi, am vorbit cu acel director si i-am dat termen cu caramida 4-5zile. Dar pe fiecare zi tot eu sunam sa ma interesez. In a-6-a zi...am renuntat, oricum zidarii erau plecati de multa vreme, iar eu intrat intr-un impas financiar, cu banii blocati la ei. In cazul meu e vorba de 5800lei.

Sper sa nu fiu nevoit sa-mi fac o pancarda si sa ma pun pe trotuar langa depozit, pana imi vor da banii inapoi, pt ca o voi face si pe asta. Nu-mi imaginam ca e posibil asa ceva....

De ce nu le faceti plangere la OPC - ANPC??

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Nu am auzit ca notarul sa ceara dovada achitarii curentului.

Parintii mei vand un apartament, iar notarita a cerut factura la zi de la Enel, deci este o procedura normala din punctul meu de vedere
exact acelasi lucru l-am patit si noi la sfarsitul lunii iunie... am comandat am platit online integral........sunt extrem de neseriosi, a trebui sa asteptam nu stiu cate zile dupa zeci de telefoane si deplasari la fata locului nu ne-au livrat decat o parte din cele comandate (am renuntat la partea cu barile pt ca la fel ca si dvs aveam nevoie de ele intregi)...banii nu ii puteam recupera asa usor, noroc ca am gasit alte materiale de care mai aveam nevoie si in contul banilor le-am luat pe acelea....a fost vb de o suma de 3000 de lei. Daca nu aveti cu ce inlocui ar tb dati in judecata.
Răspuns la discuția Creanta cedata la executor
ynocentta a scris:

Solicitati personal la serviciul creditorului clarificarea aspectelor

Am sa merg luni oricum sa vad ce se intampla, insa mai am o intrebare. Aveau voie sa cedeze creanta fara sa faca nici macar o incercare sa isi recupereze creditul???