avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate ionutfazacas

Activitate ionutfazacas

Buna ziua,
Am deschis un SRL in anul 2008. Din 2009 pana in 2013, am avut activitate pe ea, ca si contract de colaborare cu un alt SRL (proiectare in domeniul constructiilor civile). La SRL - ul meu, nu am avut angajati, nici macar eu nu eram angajat, ci doar administrator.
Intrebarea mea este daca mi se pot recunoaste acesti aproape 5 ani de munca ca si vechime in munca?
Bună ziua,
Sunt un tânăr tătic, cu soţia în CCC. A optat pentru concediu de 24 de luni. Cei de la DGASPC, mi-au spus ca eu ca si "TATĂ", sunt obligat sa stau 1 lună în concediu de Paternitate, iar în cazul în care nu o fac, soţiei îi vor scădea din cele 24 de luni de indemnizaţie 1 lună. Eu fiind I.I. ce trebuie să fac?:
1. Să îmi suspend activitatea pe acea lună? şi dacă DA, când? La sfârşitul perioadei? (adică în a 24-a lună)
2. Care sunt actele necesare? şi unde se depun?
3. Care va fi cuatumul indemnizaţiei pentru mine?
Buna ziua, Azi 15.01.2015, am trecut pe la ANAF sa vad ce declaratii sunt obligat sa depus in aceasta luna. Pe langa D220, D200, si D600, de data aceasta mi s-a mentionat si D392B. Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestari servicii si achizitiile efectuate in anul ..... Intrebarea mea este daca sunt obligat sau nu sa depun aceasta declaratie?
Trebuie sa va marturisesc ca sunt student la Drept, intru in anul 4, la o Facultate din "Vest"-ul tarii, si ma confrunt cu urmatoarea problema. Fiind perioada de restante, am fost si eu a doua oara sa dau o restanta (singura care o am). Bineinteles, eu fiind din Zalau, profesorul a stabilit ca examenele se vor da in Marghita si in Satu Mare (toata lumea trebuie sa se deplaseze pentru o persoana). Tin sa mai precizez ca aceasca Facultate isi mareste "Taxa de scolarizare" de la an la an cu minimum 400 de lei (An 1 - 1.800 lei; An 2 - 2.400 lei; An 3 - 3.000 lei; An 4 - inca nu s-a stabilit ----nu stiu cat sunt de legale aceste mariri de taxa, poate este vreun plafon maxim cu care ar putea fi marita taxa).
Revin la problema initiala, cu restanta mea. Facultatea nu a organizat o a doua reexaminare gratuita a examenului, ceea ce mi se pare putin cam deplasat, iar cand am fost la reexaminari (100 lei taxa), profesorul a "cazut" pe toata lumea, urmand sa platim acuma o taxa de reexaminare de 200 lei. Cat de legal este ceea ce face aceasta Facultate? Sper ca m-am facut destul de inteles. Va multumesc si astept un sfat din partea dvs.
Răspuns la discuția Infiintare Asociatie de Locatari
Deci ce se intampla...
S-a facut o sedinta de scara, singurul punct pe ordinea de zi fiind mansardarea blocului (12 apartamente). La sedinta am participat 11 apartamente, un locatar fiind plecat in tari straine. Asa...S-a votat pentru mansardare cu 6 la 5. Acest vecin care doreste sa se ocupe de mansardare doreste sa infiinteze aceasta asociatie doar pentru singurul motiv de a mansarda, pentru ca pentru a obtine un Certificat de Urbanism, trebuie sa fim toti deacord cu mansarda, ceea ce nu este cazul. si atunci singura lui solutie este de a infiinta o asociatie de proprietari. Stiu ca este buna o asociatie de proprietari, dar in cazul de fata o sa refuz infiitarea ei. Acuma, el poate constitui o asociatie doar daca ar avea acceptul a 50%+1 din nr apartamentelor din bloc.
Sa zicem ca o sa aiba acceptul majoritatii, asociatia ca beneficiara a acestui proiect, va putea construi si daca nu sunt/suntem cele 5 familii de acord? Ne poate refuza dreptul de proprietate?
Locuiesc intr-un bloc cu 12 apartamente. Momentan nu este constituita vreo Asociatie de Locatari, dar care se doreste a se infiinta. Sunt de acord cu infiintarea acestei asociatii de catre unul dintre vecinii mei, dar problema este ca el ulterior doreste sa se foloseasca de aceasta asociatie pentru a mansarda blocul, lucru care eu si alte 4 persoane (5 in total) nu suntem de acord. Daca va reusi sa obtina 7 voturi pentru infiintarea acestei asociatii si ulterior se va vota mansardarea, eu as putea ataca in instanta acest lucru, fiind practic in minoritate. 7 pentru mansardare si 5 impotriva mansardarii. Mentionez ca in CF-ul meu imi este specificat "cota parte din spatiile comune". Cum ma indrumati sa procedez?