Avand in vedere prevederile Legii nr. 500/2002 privind finantele publice, o institutie publica poate sa incheie un contract cu o firma care furnizeaza televiziune prin cablu, pe o perioada de 1 an, din noiembrie 2014 pana in noiembrie 2015? Important este de retinut ca anul bugetar se termina la 31 decembrie 2014. Va multumesc anticipat.
Va multumesc pentru raspuns. As vrea totusi sa imi spuneti daca este vorba de judecatorul de camera preliminara de la judecatorie sau judecatorul de camera preliminara de la Curtea de Apel. Precizez ca infractiunea pentru care s-a facut cercetarea a fost primirea la munca a mai mult de 5 persoane fara contract individual de munca incheiat in forma scrisa, prevazuta in Legea nr. 53/2003 republicata- Codul Muncii.
Arat ca este important ca sa stiu exact la care judecator de camera preliminara se face plangerea, deoarece daca fac plangerea la judecatorul de camera preliminara care nu este competent, risc sa fie respinsa plangerea pe care o fac.
Va rog sa imi spuneti care este judecatorul de camera preliminara care este competent sa judece o plangere formulata impotriva unei Ordonante a procurorului general a parchetului de pa langa Curtea de Apel? Mai exact este judecatorul de camera preliminara de la judecatorie sau judecatorul de camera preliminara de la Curtea de Apel? Va multumesc.
Va rog sa imi spuneti daca se mai poate obtine incadrarea in munca in conditii speciale conform HG 1025-2003 sau aceasta HG nr. 1025-2003 este abrogata? Pentru locurile de munca infiintate in anul 2014 se mai poate obtine incadrarea in munca in conditii speciale? Va multumesc.
Va rog sa imi spuneti daca in comisia de inventariere la o institutie publica, poate fi numita o persoana care este angajata pe durata determinata la acea institutie publica? Exista vreo prevedere legala care sa interzica numirea intr-o astfel de comisie de inventariere a unei persoane angajate pe durata determinata?
De asemenea, va rog sa imi spuneti daca o persoana care efectueza controlul financiar preventiv la o institutie publica, poate fi numita membru in comisia de inventariere la respectiva institutie publica? Exista vreo prevedere legala care sa interzica, ca persoana care efectueaza controlul financiar preventiv, sa nu poata face parte din comisia de inventariere? Va multumesc anticipat.
Prejudiciul s-a produs pana in anul 2008, o actiune civila e prescrisa. exista vreun text legal care sa se refere la aceasta situatie?
Daca m-am constituit parte civila in cursul urmaririi penale iar prin Ordonanta parchetului s-a dispus clasarea cauzei, cum pot sa recuperez prejudiciul care mi-a fost cauzat din moment ce procesul penal practic nu mai exista? Exista vreun text legal care sa reglementeze aceasta situatie? Va multumesc anticipat.
Va rog sa imi precizati daca o diploma de specializare postuniversitara prin care se atesta ca persooana in cauza a absolvit programul de specializare INFORMATICA, poate fi considerata a fi echivalenta unei diplome de licenta in specializarea INFORMATICA? Mentionez ca persoana care a absolvit programul de specializare INFORMATICA, cu diploma de specializare postuniversitara are o diploma de licenta cu specializarea inginer mecanic. Precizez de asemenea ca persoana in cauza doreste sa participe la un concurs organizat de o institutie publica, unde se solicita studii superioare de lunga durata absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta in specializarea INFORMATICA. Exista vreo prevedere legala care sa clarifice ce intelege legiuitorul prin echivalenta unei diplome de licenta?
As dori sa contest un proces verbal de contraventie - amenda circulatie, prin care am fost sanctionat cu amenda de circulatie in localitatea Turda. Precizez ca eu am domiciliul in localitatea Reghin. Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa platesc taxa de timbru, in Turda (locul unde am savarsit contraventia) sau in Reghin (locul unde domiciliez)? Exista vreun text legal care sa specifice in mod expres locul unde trebuie platita taxa de timbru in astfel de cazuri? Va multumesc anticipat.