avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate paulyno

Activitate paulyno

Răspuns la discuția Titlu de proprietate gresit
Am avut o situatie similara in familia sotiei: ultima litera a numelui bunicului era greșită, iar toate actele copiilor au fost emise gresit. La dezbaterea moștenirii s-a constatat greseala iar notarul a solicitat schimbarea titlului de proprietate sau a numelui urmasilor !!!
In 2004 s-a emis un titlu de proprietate pentru bunurile aparținând părinților mamei, dar in acei titlu nu apare numele mamei ! Apare numele tatei care are o litera greșită si alte 4 persoane din 8 frati, care aveau dreptul de proprietate. Mama a facut dezbaterea moștenirii cu fratii ei iar acum a venit rândul nostru, al copiilor sa vedem drepturile ce ni se cuvine de la parinti.
Intrebare:
Cum putem noi ,copiii, sa cerem drepturile părinților de pe un titlul de proprietate unde nu apare numele mamei , numele tata lui este gresit , iar in vecinii la unele parcele de pământ sunt total greșiți?
Buna seara.
În 2004 doi frați ai mamei au facut un act de vanzare cumpărare si i au vandut mamei 1.30 ha pământ. Luna trecuta a venit pe numele unui vânzător o somatie de plata de 566 lei drept impozit pe teren agricol în comuna respectivă . Am crezut ca nu a fost scos pamantul de pe rolul vânzătorului si de asta ia venit plata impozitului. Ma duc la primărie sa rezolv problema . Aici persoana de la primărie ma pune sa plătesc întâi impozitul si după aia sa opereze în registru agricol. Asta e îmi zic. Plătesc si când ma duc sa finalizez ce mi am propus .....stupoare : unchiul, adică vânzătorul, nu avea rol agricol, iar mama figura cu pământul respectiv pe rolul ei agricol. Întrebarea e:
1. Daca vânzătorul nu are rol în comuna respectivă ,pe ce are impozit de plătit?
2. Cum recuperez banii care i am dat deja, pentru ca mama e scutită de impozit?
Discuție Datorii la ANAF
Părinții mei au luat un teren in'94 cu act de vanzae -cumparare dar nu l-au trecut pe rolul agricol la comuna in numele lor, iar vânzătorul nu l-a scos de pe rolul sau. Acum a venit pe numele vanzatorului, de la ANAF, sa plateasca impozit pe pamant din momentul vanzarii, adica din '94.
Întrebarea e: Daca ma duc la primărie cu actul de vanzare-cumpărare sa trec pământul pe numele cumpărătorului,trebuie sa platesc acel impozit restant ,mentionand ca parintii sunt scutiti de plată impozitelor pentru ca unul dintre ei a fost deținut politic???
Răspuns la discuția Dezbatere succesorala
Multumesc pentru răspuns. Scurt si la obiect :)
Răspuns la discuția Dezbatere succesorala
Multumesc pentru răspuns. Scurt si la obiect :)
Răspuns la discuția Dezbatere succesorala
Multumesc de ajutor.
Răspuns la discuția Dezbatere succesorala
Raluca Balan a scris:

1. Cei 3 sa faca celorlati 3 un contract de donatie pe cote.
2. Cati copii are in total bunica?

In total sunt 5 copii. Dar se vrea ca trei sa rămână la mostenirea de pe bunicul, iar ceilalți 2 sa ia de la bunica .
Titlurile de proprietate sunt separate.
Buna ziua. As avea nevoie de unele lămuriri in următoarea speta:
1. Exista un teren după care s a facut dezbaterea moștenirii . Pe certificatul in calitate de mostenitor sunt 6 persoane, la fel si pe certificatul de mostenitor. Întrebarea e: Cum pot ca trei din cei 6 moștenitori sa cedeze partea lor din mostenire aflat pe certificatul respectiv, în favoarea celorlalți frați rămasi pe certificatul de mostenitor ?
2. Daca bunica este in viața,poate sa facă dezbaterea moștenirii, de pe un titlu de proprietate care este trecută doar ea, doar pt 2 copii? Da sau nu: va rog sa argumentati.
MULTUMESC.
Adică pot ataca in instanta acțiunea de donație si pot castiga?