avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Activitate wetrose

Activitate wetrose

Buna ziua. As dori sa stiu ce pot face daca eu am actiuni Dacia Felix. Se mai pot rascumpara? pot sa vad undeva daca mai sunt valabile? am in jur de 200 de actiuni la o valoare nominala de 5000lei vechi.Multumesc
Discuție Testament
Buna ziua,am aflat azi ca un unchi de-al meu ,care a murit acum 8-9 ani,a avut un testament prin care lasa nepotilor anumite bunuri. Nu am avut cunostinta de acest testament. Este prescris dreptul de a cere ceva? Exista vreo varianta sa aflu daca acest testament a existat sau daca s-a facut ccva in legatura cu el? El era casatorit si sotia lui inca traieste dar nu doreste sa mai vorbeasca cu noi. Cum as putea sa stiu daca mai exista o sansa sau nu?
Multumesc
Răspuns la discuția scrisoare cesionare credit

CABINET DE AVOCAT BARBULESCU ION-SEBASTIAN a scris:

Buna seara,
Urmeaza sa fiti executat si de aceasta ultima institutie.
Interesat de urmari este data la care s-a cesionat si perioada de la care a inceput sa va execute si nu au identificat nici un ban/bun. Puteti solicita astfel fie perimarea actelor de executare fie nulitatea lor. Insa actele trebuiesc stuidiate de un avocat si va trebui sa ii actionati in judecata.
Actiunea genereaza costuri destul de substantiale ( 10% fiind doar cautiunea)

Au inceput sa ma execute din 2012 parca...nu stiu exact. Executorul avea hotararea pt Secapital nicidecum Invest Capital... odata sistat pt ca a intervenit prescriptia banuiesc.
Răspuns la discuția scrisoare cesionare credit
Pe ce baza voi fi executat? Ei ar trebui sa aiba o noua hotarare pt ca executorul a trimis hartie de sistarea si ridicarea popririi.
Buna ziua.Am avut un credit de la o societate bancara in 2007 iar din 2011 nu am mai putut plati.a existat o hotarare de executare silita dar nefiind in tara nu au avut ce sa execute.in oct 2017 am primit scrisoare de sistarea executarii si ridicarea popririlor pe cont.in dec 2017 mi-au trimis o scrisoare ca cei care aveau creanta cumparata de la banca au vandut-o catre alta societate. ce sa inteleg din toate astea ca deja sunt confuz.
societatea care a cumparat initial era Secapital si avea hotarare judecatoreasca si Kruk administratorul creantelor iar noul ceditor este Invest Capital cu acelasi administrator.
Va multumesc de intelegere
Răspuns la discuția poprire cont
as dori un raspuns daca se poate va rog.
cum pot motiva aceasta poprire si executare silita?termenul de contestare a trecut demult. nu am avut cunostinta de executare si nici nu am avut cum pt ca nu mai locuiesc la acea adresa.
nu am dorit sa nu mai platesc aceste credite dar mi-am pierdut locul de munca si am crezut ca plecand afara o sa pot trimite bani in tara sa poata fi platite dar aici m-am confruntat cu alte probleme si lipsuri. va multumesc.
Răspuns la discuția Tăgadă paternitate
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
caz rezolvat...facut testul adn la mina minovici si instanta a hotarat.
Discuție poprire cont
buna ziua tuturor. am nevoie de lamuriri privind poprirea unui cont personal deschis la o banca.s-a instituit poprirea ca urmare unui dosar de executare din 2013. povestea pe scurt este ca in 2007 am luat doua credite de la doua banci,credite de nevoi personale.am platit pana in 2011 iar in 2011 am plecat din tara. au deschis dosare si au blocat toate conturile pe care le aveam.in 2013 vad ca este hotararea de executare. nu s-au prescris datoriile dein 2011 pana acum? unde pot vedea hotarararile de executare sau dosarele respective pt ca pe portal.just.ro nu am gasit. va multumesc
Va salut,
Speta este urmatoarea: am deschis proces de tagada paternitate(minor nascut in 2016).cum am ajuns aici........am cunoscut-o pe actuala sotie in timp ce ea era inca casatorita,a divortat dar a ramas insarcinata cu mie in timp ce se efectua procesul de divort.S-a nascut copilul iar de la Casa casatoriilor au spus ca pe Certificatul de nastere va fi trecut fostul sot.Am obtinut o declaratie de negare a paternitatii din partea lui si am deschis un proces de tagada a paternitatii.Acum....la ce sa ma astept? o sa-mi ceara sa fac testul ADN si mie si lui sau doar mie?e necesar sa vina la termene si ei(sotia mea si fostul ei sot) pt a se desfarura mai repede? care ar fi varianta cea mai grea si cea mai usoara de rezolvare? ce sfaturi pot primi?
Va multumesc
buna ziua,
subsemnatul,am o speta si doresc un sfat,indrumare si idi.
cazul meu(pe scurt si detaliat la cerere):am cunoscut o doamna aflata in proces de divort,ne-am placut si a rezultat un copil dupa 9 luni. ne-am casatorit si la inregistrarea copilului ni se spune ca copilul va avea numele fostului sot (au calculat ca acest copil a fost conceput in timpul fostei casatorii deci....).Copilul are acum numele de familie al fostului si noi doi numele meu.A reusit sotia sa convinga fostul sot sa dea o declaratie la notar ca nu este tatal biologic al copilului iar eu am dat declaratie la notar de asumare a paternitatii..Am deschis actiune de tagada paternitatii.Am incercat sa imi fac testul de paternitate ADN la Mina Minovici dar m-am lovit de refuz ca aceasta actiune fiind deschisa pe rol judecatorul trebuie sa ceara testul de paternitate si ca e posibil sa ne cheme pe toti ce implicati sa dam probe sa se stabileasca paternitatea.Intre timp mama nu bebeficiaza de indemnizatie de crestere copil deoarece ea trebuie sa depuna un dosar la care sunt atasate si acte si adeverinte ale tatalui(in certificat e trecut fostul sot).

Intrebari personale pt dv:
1.daca eu am deschis actiunea nu pot face doar eu acest test de paternitate?
2.daca fostul sot a dat aceasta declaratie de negatie solutia judecatorului nu ar trebui sa fie mai rapida si solutionarea favorabila noua?
3.ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care fostul sot nu se prezinta la proces sau nu vrea sa faca acest test de paternitate?ce cazuistica exista pe aceasta tema?

va multumesc