avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Activitate otilia64

Activitate otilia64

3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc, pentru raspuns, dar in conditiile in care nici una dintre noi nu are titlu de proprietate , doar ea are dreptul sa detina cheia acelei usi si s-o tina incuiata si s-o deschida doar pentru si cand vrea ea. E ok asa? In conditiile in care "partajul nu s-a finalizat și nici una dintre dvs nu are titlu clar de proprietate."???
Totul se refera la casa ramasa de la mama, care a decedat in 01.06.2024 si nu am ajuns pana acum sa facem partajul mostenirii ramase de la mama. Dar usi comune de care aveam nevoie sa fie accesate atat de mine cat si de sora mea, ea le-a incuiat si nu-mi permite sa intru pe ele. Cand i-am spus ca daca a "pierdut" cheia chem un lacatus sa deschida usa , mi-a raspuns , citez: Cât privește lucrarea pe care doriți să o antamați cu un lăcătuș vă rog să vă abtineti : partajul nu s-a finalizat și nici una dintre noi nu are titlu clar de proprietate. Dar doar ea detine si foloseste acea cheie de la usa.

Deci ce pot face?
Buna ziua, va rog mult sa ma ajutati ! Nu stiu ce inseamna , dar cineva ma acuza ca antamez o lucrare cu un lacatus. Nu stiu ce inseamna asta, ce fac gresit?
Buna ziua, aseara sora mea m-a lovit, mi-a dat un pumn in brat. nu i-am acordat atentie loviturii , dar astazi locul unde am fost lovita nu s-a invinetit, dar ma doare foarte tare, inclusiv articulatia umarului. Cui ma pot adresa pentru un consult si cum o pot "sanctiona" si pe ea pentru ca nu este prima data cand se intampla?
Buna ziua, va rog mult ajutati-ma si sfatuiti-ma ce sa fac. Mama mea a decedat la 01.06.2024 si de atunci ma tot rog de sora mea sa mergem la notar si sa facem succesiunea casei care are 5 camere , baie si bucatarie. Pana acum mama si cu sora mea locuiau in 2 camere, iar in celelate 3 camere am locuit eu cu sotul si cu cei 2 copii. aceasta a fost alegerea mamei, iar baia si bucataria se foloseau in comun. Acum sora mea a cam facut varza cele doua camere si la succesiune si partaj doreste jumatate din cele 5 camere. I-am zis ca ea poate sa ia pe langa cele 2 camere in care a locuit cu mama si baia si bucataria, eu urmand sa-mi fac o mica baie intr-una din cele 3 in care am locuit pana acum. Dar ea de fapt vrea sa impartim pur si simplu curtea in 2 parti , curtea avand 10,00 m x 24,00 m, dar casa nu este pozitionata simetric pe lungimea curtii plus ca este pur si simplu o casa stil vagon. Cum sa facem sa ne putem intelege?Ajutati-ma!
Buna ziua, mama a decedat pe 01.06.2024 si casa unde locuiesc era proprietatea ei. Mie imi expira buletinul de identitate in decembrie 2024, in caz ca nu facem succesiunea, sora mea mai vrea sa intarziem pana ... nu stiu exact cand. Actele casei si tot ce tine de casa la ea sunt. In aceste conditii cum ma pot duce la politie sa imi inoiesc buletinul?
Buna ziua, mama a decedat in data de 01.06.2024 si detinea o casa si terenul pe care este aceasta construita. In cat timp eu si sora mea trebuie sa facem succesiunea pentru a plati taxe mai mici.
Multumesc.
Buna ziua, locuiesc la o casa la curte construita pe hotar. Ieri vecinul meu si-a construit un foisor lipit de peretele casei. Pentru aceasta constructie nu stiu daca a discutat cu mama care este proprietara casei, dar este in varsta de 93 de ani si nu prea mai are momente de luciditate. Ce pot face ?
Buna ziua, un student la cursurile de zi daca s-a angajat si primeste salariu mai poate primi si pensie alimentara de la unul dintre parinti?
Am platit cota parte din impozitul pe cladire si teren "calculata" de sora mea pe numele mamei cu ordin de plata .