avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate constantine79

Activitate constantine79

Bună ziua. Am achiziționat un teren pe care este un stâlp de electricitate, rețeaua de 220 traversând în diagonala terenul. Vecinul ce mi a vândut terenul își alimentează gospodăria lui din spatele parcelei mele. Care este procedura de a muta stâlpul de pe teren pentru a construi în viitor și dacă toate cheltuielile îmi revin mie. Mulțumesc.
Discuție Contract arenda
Buna ziua.Sunt arendas si preemptor(vecin) pe un teren extravilan. Proprietarul tocmai a vandut terenul fara sa ma informeze, nici primaria nu m-a instiintat.Va rog, ce metode legale am sa anulez tranzactia(se construieste un bloc) si pe ce lege sa merg, ce pasi sa urmez.Va multumesc mult.
Răspuns la discuția Arendaș, cumpărare teren
De contractul meu de arenda nu se mai tine cont? Notarul poate emite contract de vanzare-cumparare daca terenul este arendat?
Va rog, este legala aceasta taxa?
"Anunțăm locuitorii comunei care nu au încheiat niciun contract pentru serviciile de salubritate cu SC SALUBRIS SA că, potrivit prevederilor, li se va institui plata unei taxe locale de salubritate în valoare de 28 lei/ gospodărie/lună, în mod obligatoriu. Aceasta va opera până în momentul în care respectivele persoane vor intra în legalitate și vor încheia contractul cu SALUBRIS SA.

*Menționăm că această hotărâre a intervenit din cauza faptului că primăriei i-a fost imputată plata diferenței de bani care rezultă din neconcordanța dintre contractele înregistrate și realitatea din teren."
Buna ziua! Doresc sa cumpar un teren extravilan si am facut contract de arenda cu vanzatorul. Au iesit toate actele dar vanzatorul nu prea mai vrea sa ne vanda noua. Are alternative desi suntem arendasi pe 5 ani? Multumesc.
Buna ziua.
Am construit si locuiesc la casa de 5 ani. Casa am declatat-o la primarie si platesc impozit pe ea. Nu am facut receptia lucrarilor si nu am achitat la cadastru ultima taxa.
Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri:
- nu vreau sa vand casa deci nu o intabulez, dar e obligatoriu sa fac receptia lucrarilor? Cat ma costa?
- la inspectoratul in constructii am platit la inceperea lucrarilor 0.1% din valoarea casei/lucrarilor, ce taxa mai am la final si care sunt penalitatile avand in vedere ca autorizatia de constructie a expirat de 5 ani?
- care e ordinea Inspectorat, receptie, primarie....cum procedez?

Va multumesc si astept cu interes vesti!
Discuție Actiuni la Safi
Buna ziua,
Am actiuni cumpatrate la SAFi in urma cu ani buni. Ce mai pot face cu ele< Ce valoare au sau nde ma pot adresa? Va multumesc!
Discuție Luare in spatiu
Buna ziua. Inainte de casatorie am cumparat un teren si am ridicat o casa la rosu. Dupa ce m-am casatorit am terminat impreuna casa ( finisaje, mobila, utilitati) si ne-am mutat. Avem si 3 copii. Pentru a ne trece pe buletin adresa de domiciliu cum este corect sa procedam? Nu e moral sa o iau in spatiu , sa o imputernicesc nu stiu cat e de bine pentru viitor - acum e totul perfect. Va rog, din punct de vedere legal, cum sa procedez, ce variante am? Multumesc mult.