Daca dna are custodie exclusiva, era nevoie sa anunte ca si-a schimbat domiciliul?
Daca dansa s-a mutat, evident ca s-a schimbat si domiciliul minorului. Cui trebuia sa ceara acordul, daca doar dansa hotaraste in ceea ce priveste minorul?
Chiar daca in hotararea judecatoreasca este mentionata o adresa anume, mama nu se poate muta si astfel, firesc , sa se schimbe si domiciliul minorului ?
Are rost sa fac executare silita pentru sume ce mi se cuvin din cheltuieli de judecata, aproximativ 2300 lei, daca persoana pe care o execut nu lucreza nicaieri, dar are o masina ( nu stiu sigur daca e pe numele lui ) , dar si o casa care sigur e pe numele lui.
Obtin ceva ? Cine plateste cheltuielile de executare ?
Dupa negocieri, am reusit sa ma inteleg cu fostul sot sa-i platesc o suma de bani ( aprox 20 000 lei ) reprezentând partea ce i se cuvenea din bunurile dobandite in timpul casatoriei.
Ce act ar trebui sa semneze el prin care sa recunoasca ca a primit acesti bani si ca nu mai are nici o pretentie financiara de la mine ? Ar trebui sa faca un act la notar sau e suficient un act de mana ?
Cum ar trebui sa fie un astfel de act ?
Ma puteti sfatui??
Din fericire, eu am autoritate exclusiva , INCA, pentru ca domnul "tata "ma ameninta ca ma da in judecata pentru autoritate comuna. Dar, la fond, judecatorul a dat autoritate comuna, chiar daca "tatal "era in puscarie de cativa ani si mai avea inca de stat, pe motiv ca nu s-a demonstrat reaua vointa din partea tatalui #-o. Ca si cum, din puscarie avea cum sa participe la deciziile privind copilul ! Nu a contribuit niciodata in nici un fel.
Dar, oricum , nici bunavointa nu a arata, pentru ca nici nu cunostea copilul.
Din fericire, la apel, am avut un complet care a gandit logic si mi-a dat autoritate exclusiva.
Nu are program de vizitare, dar insotesc copilul când tatal suna (când are "domnul tata " chef ) ca vrea sa-l vada- chiar daca e soare, vânt, ploua...nu conteaza. Ma duc mereu cu inima stransa pentru ca nu stiu ce reactii va avea domnul "tata ", dar imi calc pe inima si imi musc limba ca sa nu-i raspund la provocari si sa izbucneasca in fata copilului.
Nu impiedic relationarea cu copilul - oricum nici "tatal " nu arata prea mult interes, dar nici nu o incurajez, recunosc. Nu am inima, puterea sa-i spun sa se duca cu un individ care a fost agresiv, care m-a amenintat, care are un anturaj dubios, care...sunt multi de care.
Din pacate, tatal nu poate fi un model de urmat, in cazul meu.
Din fericire, au nu am fost hartuita cu plangeri penale, INCA.
Dar am fost hartuita moral....Acum domnul tata s-a mai potolit ca e indragostit si prin urmare are pe cine plimba...
Copilul meu - dupa o absenta de 10 ani - tatal s-a intors acum 1 an fiind inchis 9 ani in afara tarii- nu vrea sa se intalneasca singur cu tatal lui ( desi copilul nici nu stie trecutul tatalui ).Acum 1 an l-a cunoscut. De fiecare data, atunci când a solicitat, domnul "tata "a vazut copilul doar in prezenta mea - cam 1 data / 2 saptamani.
Evident, tatal ma invinovateste ca eu nu fac nimic ca el sa se apropie de copil, desi el nu suna niciodata, de fiecare data amana ziua, ora si noi trebuie sa ne conformam, pentru ca eu nu vreau sa ma cert cu el. Strang din dinti cat dureaza întâlnirea cu el si gata..
Sunt de acord cu Martonze : eu nu pot sa-l prezint copilului meu pe "tata "ca un erou, ca nu este !!! Un individ, care evident, nu munceste- care m-a agresat verbal, care m-a amenintat ( mi-a spus ca voi fi Elodia 2 ") - eu nu pot sa-i spun baiatului : Du-te cu el !!
Imi este suficient de greu să tac, să nu-l amintesc, să oblig copilul să vorbească cu el la telefon, să-l conving să vorbească frumos cu el, că e tatăl lui.
Si desigur, Nu plateste pensia de intretinere de 135 lei. Ii da, rar, copilului cate 50 lei.
asa stiam si eu.
probabil ca s-a emis decizia privind diferenta de impozit la momentul respectiv, dar eu nu am primit nimic.
deci, daca pana acum nu s-a facut executarea silita, nici nu m-ai poate fi facuta pentru suma din 2008, iar pentru suma din 2009 ar trebui sa emita titlu executoriu pana la sfarsitul anului....
am inteles corect ?
Am primit de la finante o decizie referitoare la obligatii de plata - 2 lei.
M-am dus sa o platesc , dar am aflat ca aceasta suma reprezinta doar dobanda pentru o datorie din 2008 si 2009 ( cred ca diferenta de impozit - nu stiu exact ) de 70 de lei . Eu nu am fost instiintata de aceasta datorie, nu stiu daca a fost trimisa vreodata adresa, eu nu am primit....
In cat timp se prescrie datoria catre stat, daca aceasta este din 2008 si 2009?
Tatal copilului meu se angajeaza in strainatate. Evident ca nu stiu unde si ce anume ....
Desi nu a platit niciodata pensie de intretinere copilului si nici nu a contribuit cu ceva, ma gândesc ca totusi este un drept al copilului si daca ar depune suma intr-un cont , in timp tot s-ar aduna ceva care i-ar putea fi de folos copilului la un moment dat...
Pe de alta parte, daca nu a platit pana acum, nu cred ca va plati de acum si atunci o actiune de majorare pensie ar fi doar timp si bani cheltuiti in instanta...
Daca incep un proces de majorare pensie de intretinere, dar eu nu stiu unde lucreaza tatal,stiu doar tara, daca si asta o fi reala, cum se procedeaza?
Astept sfaturile dvs...
Asta i-am spus si eu sa-i dea in cont, nu are nevoie de declaratia mea.
Stiu si ca pensia nu are legatura cu vizita, stiu ca ma da in judecata ca sa ma sicaneze , nu ca nu il las eu sa vada copilul sau ca i-ar pasa cumva de el....
Neavând program de vizita, suna si cere vizita când poate el, dar de obicei stabileam ceva.. zi, ora si apoi suna si spunea ca nu mai poate si amana pentru alta data.... sau voia la o ora nepotrivita, seara tarziu si desigur ma opuneam, ceea ce il enerva si ma agresa verbal..
Dar pe mine ma intereseaza la ce i-ar fi lui utila o declaratie notariala? Cred ca urmareste ceva si nu stiu ce...are o minte pusa pe inselatorii si speculatii...
Daca ar plati in cont e o dovada clara ca s-a achitat de datoria de tata....#-o