avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1914 soluții astăzi
Forum Activitate Vali1961

Activitate Vali1961

Am lucrat și în funcții civile, și înainte și după pensionare.

Cornel Vasile a scris:

Ati lucrat si in functii civile?

Sunt pensionar Mapn, am 62 ani și as vrea sa trec la pensia civilă. Vă rog să-mi spuneți pașii de urmat.
Tatăl, veteran de război, a murit. Copilul acestuia beneficiază de drepturi bănești in urma acestuia, si care sunt pasii de urmat?
Bună ziua,
sunt pensionar MAI.
Sunt angajat cu carte de munca 8 ore la o firma si 4 ore la altă firma. Doresc să știu ce sume ar trebui să mi se retina din salariu (salarii) la fiecare firma.
Va mulțumesc!
In perioada ianuarie 2016-decembrie 2017 am lucrat la un ONG,unde mi s-a retinut printre altele si contributie la Casa Nationala de Pensii.Fiind pensionar MApN,am solicitat restituirea acestor contributii conform art. 1,pct 45 din OU 79/2017 pentru modificarea si completarea Legii 227/2015.
Mi s-a raspuns ca ,in acest caz mi se va retine impozit pe salariu si este posibil sa mai duc bani de acasa.In perioada la care fac referire,salariul brut era de 1925 lei,iar CAS(10,5%).
Va rog sa-mi raspundeti ce este de facut.
Va multumesc!
La acceptarea demisiei mele la firma,avand gestiune,nu s-a facut predarea primirea gestiunii.Mi s-a restituit fondul de garantie in timpul legal.
Intrebare:
-mai am raspundere patrimoniala asupra fostei gestiuni(eventuale lipsuri),si cat timp?
Discuție Taxa mediu
Pentru recuperarea taxei pentru mediu ,pentru o masina vanduta,la intocmirea dosarului este nevoie de documentele masinii pe numele proprietarului care a platit taxa ,ori sunt valabile documentele actualului proprietar?
Primesc pensie militara ,dar am si perioada lucrata in civilie ,perioada care nu mi s-a luat in calcul la stabilirea pensiei militare.Va rog sa-mi spuneti cand pot depune adeverinta pentru perioada respectica si unde.
Va rog sa-mi raspundeti daca pierderea mirosului in urma unui accident de circulatie se incadreaza in grad de handicap .Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti care este modalitatea legala de a evacua din proprietatea mea un chirias caruia i-a expirat contractul de inchiriere si care refuza sa paraseasca locuinta mea.
Va multumesc!