avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Activitate Dana Muresan

Activitate Dana Muresan

Buna ziua,
Am urmatoare speta: Doresc sa angajez un cetatean strain, din UE cu contract de munca. Cetateanul mai este angajat in tara de origine cu contract de munca.
In cauza cum pot sa il angajez ?
Ce clauze specifice ar trebuie sa fie in contractul de munca pe care il intocmesc eu?
Poate sa fie cu norma intreaga?

Multumesc
Buna,

In cazul in care intr-o cladire de bloc exista 4 proprietari este obligatoriu sa se infiinteze asociatie de proprietari conform Legii 230/2007?
Mentiones ca in lege se specifica faptul ca proprietarii POT infiinat asociatie
Art. 2 - În condiţiile art. 1, datorită stării de indiviziune forţată, proprietarii au obligaţia să ia măsuri cu privire la drepturile şi obligaţiile comune ce le revin tuturor asupra proprietăţii comune. În acest scop, proprietarii se pot asocia în asociaţii de proprietari cu personalitate juridică.

Multumesc.
Răspuns la discuția Indemnizatie maternitate
Va multumesc pentru raspuns. Coroborat cu cele de mai sus inseamna ca daca o persoana obtine venituri impozabile din cedarea folosintei bunurilor pe perioada concediului de crestere a copilului, perioada in care indemnizatia curge, Articolul 16 alin. i) nu se aplica acestor venituri? Adica indemnizatia de maternitate nu va fi suspendata din cauza unor venituri impozabile din cedarea flosintei bunurilor in timpul concediului de maternitate?

OUG 111/2010
Art. 16 - (1) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) încetează cu ziua următoare celei în care:

i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

Buna,

La calculul indemnizatiei de maternitate intra si veniturile din cedarea folosintei bunurilor? ( inchirierea unor spatii) ?
Aceste nu stiu daca pot fii incadrate ca si venituri din activitatii independente conform legii.

Multumesc.
Buna,
Am urmatoare speta. Un angajat a foat arestat preventiv pentru savarsirea unei infractiuni. In sentinat finala instanta a hotarat: dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe durata termenului de supraveghere de 4 ani .
Intrebarea mea este: eu ca si angajator pot sa ii incetez CIM in aceasta cauza ? Sau sunt obligat sa il reprimesc la servici ?
Mentionez ca el este in libertate.

Multumesc
Va multumesc pentru raspuns.
Buna,

Se poate ca un administrator sa vand societatii pe care o administreaza un bun personal cu contract de vanzare cumparare ?
De une se poate cere un astfel de document care sa dovedeasca arestul ?
Buna,

As dori sa stiu daca un angajat a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar apoi arestul a fost prelungit cu perioade de catre 30 de zile, angajatorul neavand nici un document justificativ care sa dovedeasca suspendarea ci doar informatiile gasite pe portal just, este legal sa prelungeasca automat in Revisal suspendarea pana la primirea unei notificari din partea institutiei autorizate cu o hotarare in cauza?
Buna ziua,
As dori sa ma ajutati in urmatoarea speta. Firma unde lucrez a inchiriat un spatiu apartinand unui dublex. In cauza proprietarii dublexului au montat doar un contor de apa pntru cele dousa parti ale imobilului. Plata facturilor de apa se inregistreaza lunar doar pe o parte a duplexului si implicit doar la un chirias.
Pentru a putea impartii suma si a scoate bani din casa vecinii din partea fara contor a duplexului au cerut un act doveditor in baza careia sa pateasca o parte din factura pentru a putea justifica suma scoasa din casa.
Intrebarea mea este ce fel de act sau acord trebuie sa se faca pt ca societata sa poata sa isi scoata/incaseze bani pentru apa platita la comun ?

Multumesc