Cum poate un angajator sa oblige un angajat caruia i-au fost platite cursuri de formare profesionala sa nu isi dea demisia pe o perioada stabilita de timp, sau daca doreste sa plece inainte de expirarea perioadei stabilite sa returneze sumele cheltuite cu formarea profesionala angajatorului?
Am sa va dau un exemplu : un angajat i se acorda de catre medicul de familie 2 zile de concediu medical, (pe luna ianuarie ) Daca angajatul are un salar de 2000 lei, este legal ca angajatorul sa scada din salariul net o anumita suna datorita celor doua zile de concediu medical ?
Daca un angajat isi i-a 2 zile de concediu medical pentru migrene sau o raceala, sau indiferent care ar fi motivul, (incapacitate temporara de munca) angajatorul cum va calcula salariul pe luna aferenta concediului medical? In afara de OG 158/2005 si Legea 399/2006ce alta lege mai reglementeaza concediile medicale?
Este obligatoriu sa fie mentionata si in ccm, nu este suficient daca este mentionata in regulamentul de ordine interioara ?
Dar decizia tot va trebui sa fie emisa, dupa care sa fie supusa negocierilor? nu ?
As dori sa stiu daca in momentul in care angajatorul emite o decizie in cadrul companiei, (referitoare de exemplu la schimbarea sistemului de pontaj sau la sistemul de intrare iesire ) companie care se afla in negociere in ceea ce priveste incheierea unui CCM, in ce masura acele decizii afecteaza negocierile in cadrul CCM si cum ar trebui sa se reflecte in negocieri aceste decizii.
Care ar fii pasi pe care trebuie sa i urmez in negocieri?
Multumesc mult
Exista si o legel pe care puteti sa mi-o spuneti, ca sa pot verifica mai amanuntit? Eu stiu ca trebuie sa treaca un interval de timp mai mare de pauza intre contracte ca sa se aplice acest lucru...
A dori sa stiu daca un contract de munca inceteaza intr-o anumita data si pana la incheierea unui nou contract de munca trec 4 zile sau chiar mai mult, eu ca si angajat sunt obligat sau ar trebui sa merg ca sa imi platesc contributiile sau exista alte plati care ar trebui sa le fac pentru acest interval in care nu am contract individual de munca?
Iar daca fac eu certificatul de conformitate sunt obligat sa il scriu pe site si in acelasi timp sa il atasez produsului o data cu livrarea? Sau este ok sa il trec numai pe site.
Ir referitor la produsele din lemn, matase estista vreo reglementare prin care sa pot scadea teremenul de garantie de 2 ani. Mi se pare foarte mult acest termen mai ales la astfel de produse.
Buna ziua,
Sunt un comerciant si vreau sa imi deschid un magazin onlinde vanzare bijuterii (bijuterii din aur, lemn, matase, otel galvanizat). Bijuteriile sunt importate din stainatate, importatorul, producatorul nu mi-a dat certificat de conformitate pe produse iar eu nu stiu cum sa il obtin acest certificat.
Legea ma obliga sa ofer un certificat de conformitate clientului, in acest caz ce pot sa fac ?
Va multumesc mult