avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate val3ros

Activitate val3ros

buna ziua....perioada in care am fost soldat(1991-1992),perioada in care armata era obligatorie ,se poate lua in considerare la conferirea semnului onorific IN Serviciul Patriei,conform legii 149/2018?
-in aceasta lege se face referire la soldat,dar nu spune si perioada in care ai ffost soldat
va multumesc anticipat
va multumesc anticipat
buna ziua...
va supun atentiei urmatorul aspect:
In urma intrarii in vigoare a legii 258/2017 cu toti ne asteptam ca anumite comisioane,printre care si cel de retragere numerar de la ATM sau ghiseu sa fie eliminate....nu este asa insa.....functionarul de la ghiseul banci nici nu a auzit de lege si mi a comunicat ca ,virgula comisioanele sunt cele stabilite in contractu;l de deschidere cont
ce se poate face in acest caz?
sesizarea ANPC este o solutie?
unde si catre cine se face contestatia avand in vedere ca asociatia are sediul in sect.3?

daca puteti sa-mi indicati un model legat de modul cum se intocmeste aceasta contestatie...

multumesc...cu respect
buna ziua
Asociatia de prop. din care fac parte a primit o instiintare de executare silita ..faptele se prezinta astfel
in anul 2013 vechiul administrator a incheiat un contract de asistenta juridica cu un cabinet de avocatura care acum a cerut executare silita pt. neplata onorariului stipulat in contract [onorariul care conform copie primita de la executor,se platea doar in caz de succes in instanta]...cei care conduc in prezent asociatia nu au stiut pana in prezent de aceasta datorie
cabinetul de avocatura a cerut unui executor judecatoresc deschiderea unui dosar de executare silita si instituirea popririi pe conturi
...in urma cererii incuviintarii executarii silite depuse de executor la judecatorie,instanta da urmatoarea solutie...citez:
"Intra-adevar,contractul de asistenta juridica constituie titlu executoriu,insa instanta constata ca petenta creditoare nu a facut dovada certitudinii creatntei prin atasarea hot.judec. legalizate,astfel cum s-a precizat in contractul de asistenta juridica...prin urmare apreciind ca creanta nu este certasi nici eligibila in temeiul art???pct 4 instanta va respinge cererea incuviintarii silite ca neintemeiata
Respinge cererea formulata de petent...etc...etc...""

cu toate acestea asociatia s-a trezit cu instiintare privind masura popririi de catre acest executor judecatoresc
cu speranta ca m-am facut inteles va rog sa-mi indicati o cale de urmat...
multumesc..cu respect
Răspuns la discuția refuz montare
cyan
verificarea instalatiei de gaze a blocului ,inclusiv in ap. se face odata la 2 ani de catre o firma autorizata ANRE,,,,aceasta firma intocmeste un raport cu toate deficientele gasite,ce reparatii a facut,si ce mai trebuie remediat...acest raport e semnat si stampilat de presedintele asociatiei...raportul ajunge apoi la Distrigaz care in baza lui,si a legilor in vigoare iti aproba verificarea sau iti inchid gazele pana la remedierea deficientilor...
asta e legat de verificarea obligatorie a intregii instalatii si costurile se suporta de toti locatarii
in particular ,daca ai nevoie de o reparatie,gen schimbat un robinet sau racord,iti revine costul acelei lucrari

dar am deviat de la intrebarea initiala
Deci pt cei 3 care au refuzat nu ramane decat calea instantei...le vom trimite notificari,iar daca Distrigaz opreste gazele vom cere in instanta ca cei 3 sa plateasca toate costurile legate de rebransare si reverificare a instalatiei....sper sa nu se ajunga aici
multumesc tuturor pt raspunsuri...
Răspuns la discuția refuz montare
Am facut sedinta a adunarii generale a asociatiei,in care am informat locatarii,cu privire la obligativitatea montarii detectoarelor de gaze...deasemenea i-am informat despre firma autorizata care se va ocupa de lucrare,posibilitatea platii in 3 rate lunare,precum si faptul ca pot achizitiona in regie proprie detectorul,si montarea lui de catre firma autorizata
Nu cred ca e vorba de costuri ci mai curand de rea vointa...un locatar refuza deoarece are mobila facuta pe comanda si nu vrea sa demonteze mobila...altul e gica contra la tot ce se incearca sa se faca in asociatie,banuind pe toti de furt si afaceri necurate...
In ce masura se poate aplica ART.194 pct 20 din leg.123/2012
Discuție refuz montare
buna ziua...fac apel la bunavointa dumneavoastra pt a primii sfaturi legate de urmatorul caz....
...asociatia de proprietari a fost notificata de Distrigaz ca a expirat verificarea tehnica de 2 ani a intalatiei de gaze...DAR...in urma reabilitarii termice a blocului toate apartamentele au montat geamuri tip termopan,inclusiv la bucatarii...
cei de la gaze ne-au instiintat ca nu mai primim verificarea tehnica pana nu se monteaza detectoare si siteme de inchidere automata a gazelor,ba riscam sa ramana tot blocul fara gaze[Ordinul ANRE nr. 5/2009 si ordinul ANRE numarul 179 din 16.12.2015]...s-a gasit o firma autorizata si s-a inceput lucrarea
Toate bune si frumoase pana ne-am trezit ca sunt 3 locatari care nu permit accesul in locuinta,si nu accepta montarea detectoarelor
Intrebare: ce masuri legale se pot lua impotriva celor 3 locatari care refuza montarea detectoarelor?
Am auzit pareri cum sa mergem toti cei afectati cu bata la usile lor,dar asta nu e o solutie legala incalcam noi legea...
Cred ca nici Distrigaz nu ii poate amenda deoarece cei 3 nu au contract direct cu furnizorul de gaze,contract facut in numele asociatiei
VA multumesc anticipat pt raspunsuri...
Răspuns la discuția Cadrul procesual pasiv
in contractul de asistenta este adresa paratului,mai putin date de stare civila gen CNP sau serie CI...cred ca daca avocatul ar mai avea nevoie si alte date ar trebuii sa contacteze presedintele asociatiei...

oricum,va multumesc ca ati fost prompti si amabili in a raspunde...
Răspuns la discuția Cadrul procesual pasiv
inteleg acum...cine trebuie sa faca acest lucru? noi ca si asociatie sau avocatul cu care avem contract de asistenta juridica?
buna ziua ...apelez iar cunostintele dvs...
asociatia noastra a intentat proces unui propietar care a inregistrat restante foarte mari la intretinere...dupa 4 amanari ale procesului,instanta amana din nou procesul din urmatorul motiv citez "Solutia pe scurt: pentru a se preciza cadrul procesual pasiv"
va rog sa-mi explicati ce inseamna acest lucru,caci desi am cautat pe net ,termenii sunt cam tehnici si nu inteleg....poate avea legatura cu faptul ca d-ul avocat[sau un angajat al d-lui] a gresit numele asociatiei[ din NB1 a ajuns in instanta N31]?ce se poate face in cazul acesta?
va multumesc anticipat si astept raspunsurile dvs.....