buna seara ! Ce cota parte ii revine sotiei dintr-un apartament cumparat dupa nunta ,daca nu au copii , sotul (defunctul ) avand parinti si frati .Au avut 1 an si 9 luni de casatorie .Multumesc !
Buna seara! Am certificat de mostenitor dupa sotul meu,eu am cota de 3/6 si cei 3 frati ai lui ,fiecare cu cota de 1/6.In masa succesorala intra un imobil,o masina, ne-am hotarit sa le punem in vanzare si cand se vand se imparte dupa cota parte la fiecare,pentru asta s-a semnat la mediator o hartie in care se specifica acest lucru.Pana aici totul OK.Cand a venit un cumparator care a oferit un pret corect,au spus (cei 3 frati) ca sunt de acord sa vanda doar daca renunt(eu ,sotia) la jumatate din cat mi se cuvine legal Intrebarea mea este: exista vreo cale legala prin care sa-i fac sa vanda sau sa fac ceva sa nu mai fiu legata de ei in acel act de mostenire fara sa renunt la dreptul de 3/6 ce mi s-a dat. Eu as dori sa nu mai am de-a face cu asemenea oameni!Multumesc ,anticipat,pentru raspuns, .
BUNA SEARA! In urma decesului sotului meu s-a facut succesiunea si am mostenit si o masina ,printre altele, pe care am folosit-o impreuna cu sotul cat timp a trait..In actul de mostenire mie imi revine 75% si 25% fratilor .Este vreo problema daca am folosit masina (eu cu 75% parte) fara acordul lor.Masina se afla la mine,pana se gaseste un cumparator.Multumesc de raspuns ,anticipat!
Buna ziua! In urma decesului sotului meu (a2-a casatorie timp de 6 ani) am facut succesiunea dupa casa defunctului. Eu (sotia) am primit 50% din casa si fratii defunctului(ei fiind mostenitori pt ca nu a avut copii) 50%. Fratii NU sunt multumiti de partea care li s-a dat in succesiune ,ei considerand ca li se cuvine 100%.Intrbare: pot sa deschida vreun proces prin care sa li sa mareaca partea lor sau chiar ca eu(sotia) sa nu mai am dreptul la partea din casa, drept care mi s-a dat prin actul de mostenitor(succesiune).MULTUMESC anticipat pentru raspuns.
Suntem 4 mostenitori cu certificat de mostenitor in care este trecut si un cont bancar.Pot cere 3 mostenitori din 4 un extras de cont pentru un alt cont bancar (al defunctului) care nu este specificat in certificatul de mostenitor . Cine este in drept a cere un extras de cont dupa defunct daca dupa acel cont bancar nu s-a facut succesiunea? Se poate cere si fara a se ajunge in instanta? Daca da, de cine? Multumesc anticipat de raspuns.
Multumesc pt raspuns , dar am o nelamurire pentru bijuterii nu exista acte sau titlu de proprietate .Mostenitori fiind sotia (eu) si fratii defunctului.
Buna ziua.Am o mostenire si trebuie sa fac succesiunea ,as vrea sa stiu ce trebuie sa declar la masa succesorala (suntem mai multi mostenitori) .Bijuteriile se declara? Multumesc
Certificat de mostenitor exista,eliberat de notar.Intrebarea mea este daca poate fi atacat de unul dintre mostenitori (sunt 4 mostenitori) in instanta sau pe alte cai.O alta intrebare :daca bijuteriile decedatului se declara la succesiune sau acestea raman sotiei defunctului (mostenitorii fiind sotia si fratii defunctului) .Bani mosteniti se pot scoate de la banca de cei patru mostenitori doar impreuna sau fiecare separat? Multumesc