avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate BarbuViorica

Activitate BarbuViorica

Știu ca am un astfel de card de cumpărături de acum 2 ani când mi-a murit soțul, dar pe el apare zero. Va spuneam ca d-na de la Casa de pensii a spus ca nu am dreptul, deși am luat pensia pe 3 luni și 10 zile. Cei de la pensii fac listele cu beneficiarii și le trimit la cei cu fonduri europene.
Bună ziua, vreau sa va pun o întrebare în legătură cu alimentarea cardului de alimente. Sunt pensionară am ieșit la pensie anticipat parțial cu data de 17.11.2023, decizia am primit-o pe 21.12.2023, iar pensia pe 20 ianuarie 2024 pentru noiembrie, decembrie și ianuarie. În februarie am primit pensia pe card. Am pensia mai mica de 2000 lei.Acum în februarie așteptăm să îmi dea și mie cei 250 lei pentru alimente și nu am primit. Azi am fost la casa de pensii am întrebat și a zis d-na de la ghișeu ca am luat bani în ianuarie adică pensia și ca îmi da pentru alimente abia în aprilie, ca nu am drept acum. Va întreb ca am citit legea scrie ca se dau pensionarilor și etc. D-na a zis ca am luat pe ianuarie un rest și nu m-a trecut pe februarie. Am drept la acești bani de alimente prima transa din an?
Bună seara, Am o întrebare în legătură cu asociația de proprietari. Când nu mai locuiste nimeni în apartament fac cerere de scădere a persoanelor. Dar când după o perioada revin sa locuiesc la apartament tot asa fac cerere sa anunț câte persoane locuiesc? Administratora imi cere copie după a buletinele celor care locuiesc în apartament, mai este nevoie de când sa dat legea cu protecția datelor? Fondul de rulment și de reparații este obligatoriu?
Bună ziua, am ieșit la pensie anticipat parțial în 17.11.2023, pensia am primit - o în luna ianuarie 2024, am pensie 1430 în ianuarie, am card de cumpărături de acum 2 ani când am primit pensie după de cedarea soțului, intrebarea mea este dacă pe decembrie 2023 pot primi bani pentru cumpărături? La cine sa ma adresez sa primesc acești bani pe cardul de cumpărături?
A împlinit în mai 63 de ani poate ieși la pensie la limita de vârstă? Dacă se scad cei 2 ani de poluare din 65 ani poate ieși la limita de vârstă?

Carp Mircea a scris:

După actuala lege nu îndeplinește condiția de vârstă.Varsta este de 63 ani.

Fratele meu vrea sa iasă la pensie după vechea a pensiilor. Lege 360/2023 întra în vigoare la data de 1 septembrie 2024

BarbuViorica a scris:

Sunt bărbat nascut in 02.05.1960.Știu ca la 65 de ani dar conform legii 212/2023 când pot ieși la pensie la limita de vârstă, eu am locuit 30 de ani în Pitești care este o localitate poluata, se scad cei doi ani la limita de vârstă?

Carp Mircea a scris:

La 65 ani daca nu aveti stagii realizate in grupe/conditii de munca.



Sunt bărbat nascut in 02.05.1960.Știu ca la 65 de ani dar conform legii 212/2023 când pot ieși la pensie la limita de vârstă, eu am locuit 30 de ani în Pitești care este o localitate poluata, se scad cei doi ani la limita de vârstă?

Carp Mircea a scris:

La 65 ani daca nu aveti stagii realizate in grupe/conditii de munca.

Bărbat nascut la 02.05.1960, am adeverinta cu o localitate care a fost poluata, când pot ieși la pensie la limita de vârstă.
Am o întrebare după noua lege pentru o femeie care iese la pensie la limita de vârstă și are 2 copii, se scade 1 an pentru cei 2 copii și 2 ani pentru ca d-na sta într-o localitate poluata. Întrebarea este se cumulează cele 2 și se scade 3 anii la limita de vârstă sau nu?
Stagiul de cotizare este de 34 ani și 6 luni. Dacă ies anticipat parțial voi mai fi penalizată?