avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Activitate marianaandrei

Activitate marianaandrei

Buna ziua!Sper ca dumneavoastra sa ma puteti ajuta cu un raspuns!Am divortat in 2016 iar pana in 2019 ne-am judecat pentru partaj.In urma divortului eu am ramas in casa fostul sot cerand ca si casa si bunurile sa imi revina mie iar eu sa ii platesc sulta in valoare de 220000lei.Problema este ca eu nu dispun de acesti bani.Daca casa se scoate la licitatie eu va trebui sa ii platesc diferenta de la pretul care se va lua pe casa pana la completare sumei de 220000 lei sau bani de pe casa se vor imparti la 2 avand cota de 50%.Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Impozit neplatit
Asta stiu și eu problema mea este ca nu vor sa imi explice cum de am de plătit 14000 lei noi.mai ales ca cei de la primarie au spus ca trebuie sa plătesc pe ultimi 5 ani plus penalități.chiar și dacă ar trebui sa platesc pe toți cei 14 ani nu cred ca ar trebui sa platesc suma aberanta impusa de ei.tatăl meu deține aceasi suprafață de pământ ca și unchiul și plătim impozit anual de 300 lei noi pe an.cum se face ca pe 14 ani am de plata 14000 Ron. Poate ca eu sunt proasta și nu știu sa fac niște calcule mie îmi reiese ca unchiul trebuie sa plătească cam 1000 lei pe an ceea ce nu mi se pare normal
Bună seara.Am și eu nevoie de niște lămuriri. Am un unchi care dorește sa îmi faca donație pe casa și terenul intravilan plus teren agricol problema este ca nu a plătit impozitul la primarie de 14 ani.în momentul în care eu împreună cu unchiul meu am fost la primarie ptr a plăti impozitul mi sa cerut sa achit 14000 lei o suma aberanta ptr o casa cu 3 camere și 2500 m2 intravilan plus 4h de teren agricol.în momentul în care am cerut sa mi se explice de ce așa o suma am fost data afară pe motiv ca nu am nici un drept ptr a mă interesa de propietate altuia ceea ce nu mi se pare corect ptr ca propietarul era cu mine dar eu eram cea care plătea. Ce pot face ptr a nu plăti aceasta suma aberanta.Mulțumesc
Bună ziua.Am și eu o întrebare m-am judecat cu soțul la partaj bunuri mobile și imobile pronunțarea a fost pe data de 16 05 2016 urmând sa aștept hotărârea. Astazi am fost și am întrebat la Tribunalul Craiova și mi sa spus ca nu este redactata.Ceea ce mie mi se pare în neregula ptr ca acum 2 luni am fost și am întrebat și mi sa spus ca este redactata și o sa vina în maxim o săptămână. Ce pot face sa intru în posesia hotărârii. Va multumesc
Buna ziua am si eu nevoie de niste raspunsurI. Bunicul a decedat si sa facut taxa de succesiune astfel bunica a detinut 1/2 +1/8 iar cele 2 fete cate3/8 fiecare.anul trecut bunica si mama mea mi-au facut mie act de vanzare cumparare avand trecut in contract suma de 100000 jumatate din bani find pusi in cont pe numele bunici si jumatate platiti in fata notarului. Problema mea este ca matusa mea doreste pe partea ei de 3/8 suma de 80000 lei.iar eu nu am posibilitatea de a plati aceasta suma.precizez ca casa a fost evaluate de catre o agentie Imobiliara si suma a fost 130000.cum pot procedures. Va multumesc
Astazi am vb cu avocatul si mi sa spus ca dosarul este pe masa judecatorului si ca sotul a fost instintat.mi sa spus sa stau linistita ca nu o sa poata sa ramana copilul la el ptr ca sotul nu se intereseaza de copil eu am ridicat bani de la sot in luna aprilie 100 euro si 1000 euro in septembrie 2014 bani fiind folositi ptr a cumpara lemne de foc si carbuni ramanand cu 800 lei sotul sunand doar ptr a ma ameninta nu si ptr a se interesa de copil.
Problema este ca eu stau singura cu minorul singura persoana care stie tot ce sa intamplat este mama mea ea poate fii citata ca martor?am inteles ca nu se poate ptr ca este ruda de gradul 1
Multumesc pentru raspunsuri.rapoartele medicale au fost depuse la dosar dar eu nu inteleg de ce nu am avut nici o citatie de la judecatorie cererea fiind depusa pe 5 noiembrie si cum a aflat sotul nefiind in tara.cat despre mutat maine o sa primesc transferul de la gradinita si o sa ma pot muta la mama mea cu copilul.
Buna seara am si eu nevoie de ajutorul dumneavoastra.sunt casatorita de 6 ani si am un baietel de 5 ani si am introdus divortul de sot ptr urmatoarele motive:sotul este plecat de 3 ani in italia dar bani castigati ii trimite mamei sale iar mie soacra mea imi da 150_200 lei lunar.in decursul unui an sotul pune bani pe numele meu de 4 ori cate 300 euro dar bani sunt folositi ptr achitarea unei rate de 500 lei si platirea utilitatilor iar restul banilor imi sunt luati pe motiv ca nu stiu sa ii administrez.sotul vine acasa 1 luna pe an si atunci invata copilul sa spuna ca sunt o prostituata i sa aratat copilului filme ptr adulti si i se spunea ca asa face si mana lui si ca toate femeile sunt la fel.mentionez ca este foarte agresiv fizic si psihic.tot timpul ma ameninta ca o sa ma omoare si nimeni nu o sa ii faca nimic ptr ca are 2 rapoarte psihiatrice unul de la varsta de 14 ani si altul din timpul stagiului militar in care scrie intelect liminar 79 tulburari de comportament manifestate prin impulsivitate si nervozitate.problema este ca nu pot sa dovedesc nimic ptr ca eu stau singura cu copilul si nimeni nu stie nimic.astazi a aflat de divort si pe 8 ian vine acasa.mentionez ca sotul este plecat din 15 noiembrie si pana astazi nu a trimis nici un ban acasa eu si copilul fiind intretinuti de catre fratele meu si mama mea.intrebarea mea este are sanse sa imi ia copilul si pot sa divortez in regim de urgenta.va rog ajutati_ma sunt disperata.va multumesc