avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina1974

Activitate Cristina1974

Este posibil sa cer acum, in instanta de fond, sa se dispuna trimiterea dosarului la Parchet pentru refacerea urmaririi penale?
Am uitat sa mentionez ca inca nu s-a dispus inceperea dezbaterilor pe fond.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Mai pot cere restituirea dosarului la parchet pentru refacerea urmaririi penale, pentru incalcarea dreptului la aparare, daca dosarul se afla la instanta de fond?
Rog raspuns urgent.
Va multumesc.
Răspuns la discuția Incadrarea juridica a faptei
Da, d-le Patrascu Razvan, m-am informat si tocmai acest articol a facut obiectul Deciziei ÎCCJ (Complet DCD/P) nr. 9/2015: Art. 67 din Legea nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator (M. Of. nr. 406/9.06.2015) si exact cum am spus, este interpretabila.
Cu toate ca stiu ca nu se poate face mediere in astfel de situatii, in decizia amintita se mentioneaza:
în aplicarea dispozițiilor art. 67 din Legea nr. 192/2006 privind medierea și organizarea profesiei de mediator, încheierea unui acord de mediere constituie o cauză sui-generis care înlătură răspunderea penală, distinctă de împăcare;

Tocmai de aceea am cerut sfatul in ceea ce priveste medierea...
Răspuns la discuția Incadrarea juridica a faptei
Doamna avocat Ionita, imi cer scuze daca raspunsul meu vi s-a parut nepoliticos. Nu asta a fost intentia mea.
Dar, referitor la mediere, am vazut ca nu se precizeaza infractiunile pentru care se aplica, Decizia specificand medierea ca fiind o cauza sui generis, distincta de impacare, lasand astfel loc de interpretare. Si aici este problema...

Cu privire la infractiuni, asa cum am mentionat, nu s-au accesat nici calculatorul persoanei vatamate, nici adresa de e-mail, nu s-au utilizat programe speciale. Pur si simplu s-au setat datele cardului pe un site, ca si metoda de plata si s-au efectuat cateva plati pe acel site.
Răspuns la discuția Incadrarea juridica a faptei
Doamna avocat Ionita, in ceea ce priveste medierea cititi cu atentie:

Decizia ÎCCJ (Complet DCD/P) nr. 9/2015: Art. 67 din Legea nr. 192/2006 privind medierea şi organizarea profesiei de mediator (M. Of. nr. 406/9.06.2015) :)

Cat despre elementele unui sistem informatic, avem:

1. prin sistem informatic se înțelege orice dispozitiv sau ansamblu de dispozitive interconectate sau aflate în relație funcțională, dintre care unul sau mai multe asigură prelucrarea automată a datelor cu ajutorul unui program informatic.
2.prin prelucrare automată a datelor se înțelege procesul prin care datele dintr-un sistem informatic sunt prelucrate prin intermediul unui program informatic. (2)
3. prin program informatic se înțelege un ansamblu de instrucțiuni care pot fi executate de un sistem informatic în vederea obținerii unui rezultat determinat.(3)
4.prin date informatice se înțelege orice reprezentare a unor fapte, informații sau concepte într-o formă care poate fi prelucrată printr-un sistem informatic. În această categorie se include și orice program informatic care poate determina realizarea unei funcții de către un sistem informatic.

Deci imi da si mie cineva un raspuns corect?


Interventie moderator: pentru a nu incalca Regulamentul de forum, va rog sa combateti ideea si nu persoanele care au postat. Deasemenea va rog sa retineti ca este interzis un comportament ofensator sau ironic, care poate provoca userii participanti la discutie. (Art.2.1 si art. 2.2) Multumesc pentru intelegere.


Care este incadrarea juridica a urmatoarelelor fapte?

1. De pe calculatorul personal, o persoana contacteaza o alta persoana prin intermediul calculatorului folosind aplicatia yahoo messenger si a determinat-o sa trimita prin e-mail datele cardului bancar (poze fata/verso) spunandu-i ca vor fi folosite intr-un anumit scop. Aceasta a fost de acord si a trimis acele poze. Insa, ulterior datele cardului au fost setate ca metoda de plata pe un site, efectuandu-se mai multe plati pe respectivul site.
In situatia prezentata mai sus, procurorul de caz a retinut urmatoarele:
utilizarea neautorizata in sistemul bancar online a datelor de identificare ale instrumentului electronic de plata apartinand persoanei vatamate, (...) prin ordinele de plata initiate online (...) transmise serverelor bancii emitente a cardului, realizeaza continutul constitutiv al infractiunii de acces ilegal la un sistem informatic prevazut de art. 360 alin. 1 si 3. C.p.

2. Partea vatamata declara ca i s-a accesat adresa de e-mail prin faptul ca a observat ca in setarile contului de e-mail a fost configurata o adresa suplimentara de recuperare a parolei, adresa pe care aceasta nu o recunostea, parola contului de e-mail ramanand neschimbata.
In aceasta situatie procurorul de caz a retinut urmatoarele:
faptele...de logare neautorizata in contul de e-mail ... realizeaza accesul ilegal la un sistem informatic prev de disp. art. 360 alin. 1 si 3 C.p.

In ambele situatii prezentate mai sus, nu s-au accesat nici calculatorul persoanei vatamate, nici adresa de e-mail, nu s-au utilizat programe speciale pentru niciuna dintre infractiunile mentionate mai sus.

Va rog sa analizati si sa-mi spuneti care este incadrarea juridica corecta a faptelor descrise mai sus, avand in vedere ca nu s-a accesat sistemul informatic al persoanei vatamate (calculatorul acesteia) si nici sistemul informatic al bancii (cel putin asa cred).

As dori un raspuns cat mai urgent si cu privire la faptul daca pentru aceste fapte se poate incheia un acord de mediere cu partea vatamata, avand in vedere ca dosarul se afla pe fond.

M-ar interesa colaborarea atat cu un avocat specialist in cauze penale, cat si cu un mediator (tot in cauze penale).

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Lipsa aparare in proces penal
Cristina1974 a scris:

Ce trebuie sa fac pentru urmatorul termen intr-un proces penal daca nu mai am aparator ales?
Am denuntat unilateral contractul cu avocatul si am trimis prin e-mail notificare catre instanta, prin care am anuntat ca nu mai am avocat.
Este vreo procedura speciala sau trebuie sa mai fac ceva?
Trebuie sa completez o cerere sau sa fac notificare oficiala?
Daca nu am angajat inca alt aparator cum anunt instanta? Mi se asigura avocat din oficiu?
Va rog ajutati-ma urgent!!! Va multumesc.


Imi poate raspunde cineva, va rog? Se apropie termenul si nu stiu ce trebuie sa trimit la instanta. Daca trebuie trimis, ce anume, etc.
Va multumesc anticipat pt. ajutor.
Ce trebuie sa fac pentru urmatorul termen intr-un proces penal daca nu mai am aparator ales?
Am denuntat unilateral contractul cu avocatul si am trimis prin e-mail notificare catre instanta, prin care am anuntat ca nu mai am avocat.
Este vreo procedura speciala sau trebuie sa mai fac ceva?
Trebuie sa completez o cerere sau sa fac notificare oficiala?
Daca nu am angajat inca alt aparator cum anunt instanta? Mi se asigura avocat din oficiu?
Va rog ajutati-ma urgent!!! Va multumesc.
Vreau sa inchei un contract de asistenta juridica, avocatul respectiv mi-a trimis contractul prin posta pentru al semna. Am verificat la baroul avocatilor daca exista acest avocat si exista intradevar, numai ca in contract difera numarul deciziei Baroului din care face parte. Pe lista care apare la UNBR este un nr. de decizie diferit decat nr. deciziei care este trecut in contract la pct. 1
Va rog sa ma ajutati urgent.
Nu am inteles nimic din raspunsul dumneavoastra !

"Conform celor descrise de dvs. cam pe aici s-ar încadra fapta. "