Unde pot face reclamația pentru cele întâmplate? Chiar așa am ajuns? Mergi în RAR cu o mașină în stare impecabilă tehnic, primești avizul că e totul ok, și pleci cu motorul spart din cauza unor oameni care nu au nici o treabă, practic nu le pasă de munca și banii tai.
Bună ziua. Astăzi am avut RAR pentru a - mi înmatricula masina. După inspecție am primit certificatul, iar în curtea RAR, am constatat că mașina mea nu mai funcționează corect. Am contactat un mecanic la fața locului care a constatat că motorul mașinii mele este spart. Am chemat șeful RAR, care a studiat problema și mi-a spus că ei nu răspund. Acum am următoarea întrebare :dacă am mers cu mașina în regulă, am primit avizul RAR, dar masina mea nu mai funcționează cine răspunde de paguba mea materiala. Va rog sa ma îndrumați cum să I-mi fac dreptate, dacă am vreo șansă și cum trebuie să procedez în contextul în care am luat legătura cu protecția consumatorului și mi-au spus ca nu depinde de ei deoarece santem entități diferite, RAR și persoană fizică. Unde mă pot adresa? Doresc un răspuns concret și urgent dacă se poate. Mulțumesc mult.
Bună seara. Dacă urmărește cineva vă rog frumos dacă se poate da un răspuns. Fiind PFA, in anul 2016, conform legii contribuția la sănătate se făcea in funcție de minimul pe economie sau in funcție de venit? Recent am primit decizie de plată pentru sănătate pentru 2015 și 2016 și am fost încadrat să platesc in funcție de salar minim pe economie deși declarația unica spunea altceva,adică nu am câștigat atât. Cum e posibil așa ceva? După ce lege? Mulțumesc.
Bună ziua.Doresc să intreb in baza cărei legi, se trimit recalculari pe anul 2015,pentru sănătate la PFA sistem real. In 2016 am primit decizia de impunere pt. 2015.In 2015 a fost o lege, au emis decizii pe venit,in 2016 altă lege tot pentru anul 2015,implicit 2016? S-a impus după venit s-au după minim pe economie 2015 și 2016 și despre ce legi este vorba!Acum am primit din nou pentru 2015 și 2016. Dacă nu am ajuns la a câștiga minimul pe economie cum poate să îmi impună să platesc in funcție de minimum pe economie? Și mai mult decât atât, am primit decizie prin SPV fără ștampila ANAF, fără semnături! E validă? Dacă puteți vă rog să îmi oferiți un răspuns urgent. Mulțumesc. O zi bună.
Câți ani trebuie lucrati in Austria ca sa poti primi pensie lucrand ca si ingrijitor 24 ore la domiciliu cu gewerbe. Trebuie continuitate sau doar cotizezi lunar... Multumesc.
Dacă sant PFA si lucrez in Austria mai mult de 183 de zile ca persoana fizica ,iar contribuțiile le achit continuu adica pe tot anul in Austria ma poate impozita statul Roman? Tot ca si persoana fizica PFA am o afacere si in Romania dar acolo am un angajat si pe parcursul unui an plătesc contribuție pentru tot inclusiv impozit pe venit si bineinteles asigurări sanatate .În Austria lucrez îngrijitor o luna cu o luna pauza si ma plătește familia pt.care muncesc inclusiv asigurare pe tot anul,iar in Romania plătesc impozitul pe venit semestrial inclus asigurare sanatate .Mai trebuie sa dau declarație ANAF pt.a evita sa ma impoziteze pe banii ce ii câștig in Austria? In 2018 cred ca voi lucra in Austria 196 zile? Ma afecteaza cumva legea impozitării?
Buna ziua.Este normal ca pentru o perioadă care de fapt a trecut, si anume ANUL 2016 sa faca ANAF regularizare pentru pensie pentru un PFA, unde administratorul nu are forme de angajare si deasemenea nici nu i se calculează vechime in munca.Platim contribuție la sanatate cu forta adica sant incluse scriptic împreună cu impozitul pe profit si acum recalculeaza bani pentru pensie...pt.anul 2016 desi acum suntem la finele anului 2017.......a cui pensie daca nu ma aflu in revisal nefiind angajat.Multumesc si ,,Sărbători fericite " ca atat ne-a mai rămas.....
Ok.Daune-interese.Delictul este ca stau in casa in frig si cu asta am spus tot.Multumesc.
Contractul prevede obligatia furnizorului respectiv ca in termenul de 120 de zile sa fie executata lucrarea. Nu s-a respectat nici termenul si nu sa executat nici lucrarea. Referitor la daune......morale ! Da, as putea sa cer in instanta daune morale si bineinteles respectarea contractului la care am dovada chitanta pentru plata facuta pentru a efectua aceasta lucrare