avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1561 soluții astăzi
Forum Activitate dibella

Activitate dibella

Bună seara. Se poate face executarea silită dacă singurul bun este un teren neintabulat? Există un termen, de la dobândirea lui, in care trebuie facută intabularea?
Ce documente trebuie sa obtin pentru a putea vinde acel teren care mi-a fost atribuit in natura ? Multumesc pentru raspuns.
In urma unui proces de partaj judiciar iesire din indiviziune cu fratele meu, instanta de apel a hotarat ca mi se cuvine plata unei sulte si o suprafata de teren.Conform art 480 aliniat 1 decizia instanţei de apel este definitiva si executorie de la data pronunţării ei, dar fratele refuza totusi sa ma despagubeasca. Cum sa procedez ?
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Pot sa cer prin nota de sedinta ? cum se face aceasta ? Multumesc.
Răspuns la discuția Cheltuieli de judecata
Termenul de apel a expirat, In apel am cerut termen de plata a sultei si cum mi se atribuise in natura o suprafata din terenul agricol ce a putut fi divizat, eu, neavand interes sa intru in posesia acestuia am cerut sa fie stabilita o alta sulta cu care sa ma despagubeasca. Am depus si raspunsul la intampinare, iar prima prezentare in instanta va avea loc in Ianuarie 2017.
Intrebarea mea este daca si cum mai pot in situatia de fata sa cer ca acele cheltuieli de judecata sa fie suportate de ambele parti. Cum este mai bine sa procedez ?
Intr-un proces de partaj-iesire din indiviziune, instanta a hotarat ca mi se cuvine plata unei sulte, fara a preciza si un termen de plata a acesteia si obligatia mea de a plati cheltuielile de judecata. Ca sa obtin acest termen, am depus apel, unde nu am specificat ca iesirea din indiviziune, fiind in folosul amandorura,vreau ca aceste cheltuieli sa fie platite de ambele parti. Cum trebuie sa procedez ? Multumesc.
In urma unui proces pentru iesirea din indivizuine, judecatoria a hotarat ca mie imi revine o anumita suprafata de teren iar reclamantul este obligat sa-mi plareasca o sulta pentru o alta suprafata care urmeaza sa ii revina lui, iar eu sa achit jumatate din cheltuielile de judecata. Eu consider justa hotararea instantei desi eu nu am luat parte la proces, nu am depus intampinare, dar nu s-a stabilit un termen pentru plata sultei si a cheltuielilor de judecata.Intrebarea mea este: 1) avand drept de recurs. pot cere un termen pentru plata sultei si 2) pot obtine contravaloarea acelui teren atribuit mie in deplina proprietate, dar,de care eu nu am beneficiat niciodata, afland de el doar cu ocazia procesului ? Cum pot face aceasta, eu locuind in Jud Timis, iar procesul s-a judecat in jud Iasi ?
Răspuns la discuția Concediu medical cu probleme
Multumesc mult pentru raspuns, cm este legal, fractura este reala.
Răspuns la discuția Concediu medical cu probleme
Stiam ca nu pot fi verificata, dar fiind declarat accident in drum spre locul de munca, au venit pentru ancheta, desi dadusem toate detaliile la telefon, iar cu apelul telefonic m-a depistat ca nu eram in tara, asta ma ingrijoreaza. Ce masuri poate lua firma, la ce sa ma astept in cel mai rau caz ? Multumesc.
Răspuns la discuția Concediu medical cu probleme
Concediul medical initial este acordat pana in 13.07, raportat ca accident pe 05.07 deoarece atunci eram hotarata sa nu mai plec in concediu de odihna, iar pentru ancheta au venit in 11.07, dupa care am aflat de niste probleme si a trebuit sa aleg intre copilul meu si concediul medical. In 14 m-a sunat si a raspuns robotul. Acum sunt acasa, in concediu medical pana la sfarsitul lunii si inca nu l-am depus decat pe cel initial, nu si pe cel in prelungire. Sunt disperata, nu vreau sa-mi pierd locul de munca, mai am un an pana la pensie.