avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate mafi42

Activitate mafi42

Răspuns la discuția motivare divort
Va multumesc! Care sunt motivele pentru care se poate cere pronuntarea unui termen de judecata mai apropiat ? in cazul meu este vorba de un raspuns la o cerere de intampinare in cadrul unui apel .
Răspuns la discuția motivare divort
Nu mi-ati raspuns la a doua parte a intrebarii . Mai exact pot sa folosesc acest lucru pentru a schimba incadrarea divortului (rejudecarea procesului ) ? Pentru a obtine cuantumul exact ,(pentru stabilirea corecta a pensiei de intretinere a copilul minor) , trebuie sa apelez la un executor judecatoresc ? Nu pot discuta sub nici o forma despre acest lucru cu fosta sotie .
Va multumesc !
Discuție motivare divort
In cazul meu divortul a fost pronuntat in baza art.373 C.civ si art.617 alin. 3 C.proc.civ.
Ultimul articol nu are 3 aliniate si nu are legatura cu divortul conform N.C.P.C.
Are vreo relevanta in pronuntarea divortului ?
Va multumesc !
Răspuns la discuția Termen apel
Buna ziua ! As vrea sa va mai intreb : la calculul pensiei alimentare ca procent din salariul net , intra si bonurile de masa , primele si banii acordati pentru copii de sarbatori ? Va multumesc !
Răspuns la discuția solutie partaj
Nu intra si procesul apelului in costurile contractului de asistenta pentru divort ?
Buna ziua ! Daca am platit deja un avocat pentru procesul de divort , trebuie sa mai platesc in plus si pentru introducerea apelului in legatura cu cererile auxiliare ?
Răspuns la discuția Termen apel
Va multumesc!As vrea sa mai intreb :in hotararea de divort , inceperea platii alimentare este stabilita de la darea hotararii , insa in ncc scrie ca se plateste de la introducerii actiunii de divort .Pot sa fac in apel si aceasta sesizare?
Discuție Termen apel
Este vorba de un proces de divort care a avut loc .Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza termenul in care pot face apel pentru cereri auxiliare .Hotararea a fost deja publicata pe sit-ul judecatoriei dar nu a fost inca redactata .Termenul de 30 zile curge din momentul primirii instintarii la adresa pe care am indicat-o si dupa ce semnez de primire ,sau din momentul publicarii oficiale ?
Va multumesc!
Intre timp lucrurile au evoluat.In urma procesului s-a stabilit custodia comuna pentru copilul minor si domiciliul stabil la mine .Sotia plateste pensia de intretinere pentru copilul minor , iar deocamdata benevol pentru intretinere copilului major la facultate .Intrebare: Cheltuielile legate de datorii comune (rate) si de intretinerea apartamentului si a masinii (propietati comune pana la finalizarea partajului) cum trebuiesc transate in mod legal si fara echivoc ?( Mentionez ca sotia inca are domiciliul stabil in locuinta comuna )
Ea sustine ca in pensia de intretinere pe care o da copiilior intra si cheltuielile de intretinere a bunurilor comune.
Inteleg ca trebuie sa ma resemnez si sa accept situatia pana la terminarea procesului de partaj (care e posibil sa dureze si 2 ani ).Si daca se ajunge ca fata cea mare s-o dea in judecata pe mama ei , tot dureaza .Nu cred ca nu au mai fost spete similare .Puteti sa ma ajutati in sensul acesta ?
Va multumesc!