Va multumesc! Care sunt motivele pentru care se poate cere pronuntarea unui termen de judecata mai apropiat ? in cazul meu este vorba de un raspuns la o cerere de intampinare in cadrul unui apel .
Nu mi-ati raspuns la a doua parte a intrebarii . Mai exact pot sa folosesc acest lucru pentru a schimba incadrarea divortului (rejudecarea procesului ) ? Pentru a obtine cuantumul exact ,(pentru stabilirea corecta a pensiei de intretinere a copilul minor) , trebuie sa apelez la un executor judecatoresc ? Nu pot discuta sub nici o forma despre acest lucru cu fosta sotie .
Va multumesc !
In cazul meu divortul a fost pronuntat in baza art.373 C.civ si art.617 alin. 3 C.proc.civ.
Ultimul articol nu are 3 aliniate si nu are legatura cu divortul conform N.C.P.C.
Are vreo relevanta in pronuntarea divortului ?
Va multumesc !
Buna ziua ! As vrea sa va mai intreb : la calculul pensiei alimentare ca procent din salariul net , intra si bonurile de masa , primele si banii acordati pentru copii de sarbatori ? Va multumesc !
Buna ziua ! Daca am platit deja un avocat pentru procesul de divort , trebuie sa mai platesc in plus si pentru introducerea apelului in legatura cu cererile auxiliare ?
Va multumesc!As vrea sa mai intreb :in hotararea de divort , inceperea platii alimentare este stabilita de la darea hotararii , insa in ncc scrie ca se plateste de la introducerii actiunii de divort .Pot sa fac in apel si aceasta sesizare?
Este vorba de un proces de divort care a avut loc .Va rog sa imi spuneti cum se calculeaza termenul in care pot face apel pentru cereri auxiliare .Hotararea a fost deja publicata pe sit-ul judecatoriei dar nu a fost inca redactata .Termenul de 30 zile curge din momentul primirii instintarii la adresa pe care am indicat-o si dupa ce semnez de primire ,sau din momentul publicarii oficiale ?
Va multumesc!
Intre timp lucrurile au evoluat.In urma procesului s-a stabilit custodia comuna pentru copilul minor si domiciliul stabil la mine .Sotia plateste pensia de intretinere pentru copilul minor , iar deocamdata benevol pentru intretinere copilului major la facultate .Intrebare: Cheltuielile legate de datorii comune (rate) si de intretinerea apartamentului si a masinii (propietati comune pana la finalizarea partajului) cum trebuiesc transate in mod legal si fara echivoc ?( Mentionez ca sotia inca are domiciliul stabil in locuinta comuna )
Ea sustine ca in pensia de intretinere pe care o da copiilior intra si cheltuielile de intretinere a bunurilor comune.
Inteleg ca trebuie sa ma resemnez si sa accept situatia pana la terminarea procesului de partaj (care e posibil sa dureze si 2 ani ).Si daca se ajunge ca fata cea mare s-o dea in judecata pe mama ei , tot dureaza .Nu cred ca nu au mai fost spete similare .Puteti sa ma ajutati in sensul acesta ?
Va multumesc!