avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Activitate micky02ct

Activitate micky02ct

Hristos a înviat! Am plasat o comanda pe site-ul EMAG pe 12. 04, am achitat-o, a fost predata catre Fan Courier pe 13.04 si de atunci este in depozitul firmei de curierat si nu se grabesc sa mi-o livreze. Am vb cu agentul de zona si mi-a spus ca daca comanda este impartita in mai multe colete, care sunt imprastiate in tot depozitul, nu mi-o poate livra decat cand le aduna pe toate, avand un singur awb. Am vb la EMAG si au trimis si ei 2 solicitari. Am vorbit la sediul central al firmei de curierat si au dat si ei o solicitare. M-am interesat de varianta anulare comanda si returnare bani. Nu rezolv nimic! Trebuie sa primeasca EMAG-ul comanda inapoi si apoi primesc eu banii. Este vorba de 2000 lei total comanda. Am dat mail la ANPC. Nu stiu ce sa mai fac!!!!
In contextul acestui decret, ajutați-mă sa înțeleg un lucru: activitatea este suspendata în mediul preuniversitar și universitar. Cadrele își țin orele în online, dar cu personalul didactic auxiliar ce se întâmplă? Nimeni nu pomenește nimic. D c trebuie sa merg la lucru în aceste condiții (dacă este cineva prezent în birou, se găsesc persoane cu diverse probleme sa își facă aparitia).? Menționez ca avem cum sa lucram și de acasă, deci.... nu trebuie sa ne expunem., doar ca nu știm exact ce drepturi avem în această situație sau dacă beneficiem și noi de activitate suspendata. Va mulțumesc!
Discuție Dosare studenti
Buna ziua! In octombrie 2012 am predat altor colege niste dosare pe proces verbal semnat și asumat de ambele parti. Acolo s-a consemnat lipsa unui registru matricol din anul 2008-2009. Doar s-a consemnat, fără a se solicita completarea și actualizarea acestuia. Acum, după 6 ani, mi-au adus la cunoștință că lipsește și că vor sa il aduc la zi. E normal? Eu lucrez in alt birou si aici am fost nevoită să actualizeze informatiile din promoțiile din 2003 până în 2013, acolo unde era necesar. Mentionez ca in perioada mai 2008-dec 2009 am fost în concediu creștere copil. Ajutati-ma cu un sfat, va rog!
Din păcate, trăim în România și mortul e vinovat! Au lăsat impresia ca anunță ITM-ul, nu au facut-o. Ba mai mult, contestă concediile noastre medicale, nu vor sa discute în mod echitabil cu ambele părți. Noi credem ca intre firma organizatoare a cursului și reprezentantul nostru nu a fost incheiat un contract, acolo e vb de ceva, oricum totul se acoperă și nimeni nu e interesat de aflarea adevărului. Va multumesc de sfaturi! Sper sa avem nervii necesari sa iesim cu bine din perioada ce urmeaza.
Angajatorul nu ne-a dat niciun document, deci sa iau in calculca nu au anuntat ITM-UL? Cum pot afla daca au inceput demersurile? Nu vreau sa ajung sa concluzionez ca vor sa taraganeze lucrurile, desi asta e sentimentul pe care il am. Sunt investigatii medicale pe care le facem pe cont propriu pt a nu avea surprize si nimeni nu ne intreaba nimic. E oliniste totala la ei.....
Multumesc pentru informatii. ITM-ul a fost anuntat de catre angajatorul meu si din cate stim, politia locala din zona in care s-a produs accidentul a deschis dosar de cercetare. Sa inteleg ca trebuie sa solicit angajatorului rambursarea cheltuielilor medicale de pana acum?
Pe parcursul desfasurarii unui curs de perfectionare, in alta localitate decat cea de domiciliu, desi programul cursului stabilit oficial prevedea 2 zile de cursuri efectiv, in una din zile se organizeaza o excursie care se sfarseste cu un accident colectiv cu un nr de victime, fara decese. La intoarcere in unitate, angajatorul este anuntat de una din victime de cele intamplate si de aici incep amenintarile si presiunile la adresa celui care a anuntat in unitate accidentul de munca. Nu s-a dorit o comunicare dupa accident pt evaluarea pagubelor (nici din partea firmei de formare, nici din partea celor care au organizat participarea la curs); anumite victime au solicitat concediu medical pt ca nu aveau puterea fizica/psihica de munca. Eu, angajat victima, ce drepturi am? Am solicitat, pe cheltuiala mea, diverse investigatii medicale pt a ma asigura ca sunt ok si consult oftalmologic, deoarece în timpul accidentului mi-am pierdut ochelarii de vedere si dureaza pana imi permit sa mi-i fac.
Discuție Tipul de lucru
Lucrez intr-un secretariat cu program L-V 8-16. Acum avem perioada de inscreri si avem urmatorul program: L-V 9-17 si S-D 9-12. Acest program a inceput pe 12 și tine pana pe 21, dar superiorul ne cere să venim și în zilele de 22-23.07 (deși nu mai avem perioada de primire dosare, deci vom sta degeaba), știind că în perioada 24-27 vom fi la program 8-16, iar în perioada 28-30.07 vom avea program prelungit 9-17. Sincer...nu stiu cum sa imi apar interesele. Vom ajunge la aprox. 19-20 de zile de munca continuă! Cum sa ma apar?
Răspuns la discuția Locatar violent
Politia vine, ii da amenda si atat.
Discuție Locatar violent
Buna ziua!In bloc la etajul 2 exista un locatar care creaza vesnic probleme. Se imbata si incepe sa tranteasca prin casa si uneori (ultima data aa fost aseara) cand a iesit pe scara si a facut scandal, a aruncat cu sticle si borcane in balcoanele vecinilor, inclusiv in balconul apartamentului aflat sub apartamentului lui, unde locuieste mama mea care este persoana sg. Un vecin a chemat politia, au venit, i-au dat amenda si au plecat ca nu au ce sa ii faca. Din ce stim, sotia lui locuieste cu copii in alta locatie, din cauza violentei lui. Am inteles ca ar avea si carnet/acte pt probleme psihice. In timpul scandalului a amenintat ca va avea grija si de mama. Va rog sa ma sfatuiti: ce pot face acesti locatari, care majoritatea sunt trecuti de prima tinerete, legal, sa scape de sub teroarea lui. Ce cai legale au? Multumesc anticipat!