Ceau, numele meu este Ralf si am si o nelamurire, sper sa ma puteti ajuta :)
Am deschis un SRL microintreprindere in Romania neplatitor de TVA, eu voi merge in Germania pentru o perioada de 6 luni, cum facturez clientilor de acolo?
Detalii pentru a intelege mai bine situatia:
Ofer servicii IT la cetateni din Germania, facturile la persoanele fizice le trimit pe e-mail, iar ei platesc prin transfer bancar.
Practic le voi instala windows, setari de router, etc.
Mersi de mesaje si suport, voi merge pana la urma la o consultanta specializata, idea ii ca nu vrem sa recuperam cei 2 ani de impozit, vrem doar sa nu mai fie pamantul dat in arenda.
Va multumesc pentru raspuns, chiar nu stiu ce sa fac, idea ii ca momentan nu avem bani pentru a merge la o consultanta specializata, exista posibilitatea de a incarca contractul online pentru ca cei care vor sa ne dea un sfat gratuit online sa o poata face? :)
Nu stiu daca avocatnet imi da voie sa incarc documente scanate, este posibil?
Buna, sunt in urmatoarea situatie si as dori sa o rezolv cat mai pasnic posibil, daca se poate pe cale amiabila. Situatie e urmatoarea:
Strabunicul si strabunica au avut pamanturi agricole la sat, au decedat ambii, iar bunicul a dat in arenda pamanturile la o ferma fara sa faca succesiunea.
Firmat respectiva s-a angajat sa plateasca impozitul pe terenuri la stat, e scris in contract la punctul 5, dar nu a platit de 2 ani si am platit noi ca familie impozitul pe teren, desi firma primeste subventia APIA in locul nostru.
Contractul de arenda este pe 10 ani, din 2011 pana in 2021, eu vreau sa reziliez contractul de arenda, se poate face acest lucru inainte de termen ???
Pot folosi nerespectarea punctului 5 pentru a imi sustine rezilierea contractului inainte de termen ???
Idea ii ca bunicul vrea sa imi dea voie sa folosesc pamanturile pentru a face o ferma si a obtine fonduri EU, sunt tanar si am tot viitorul inainte.
Mersi de informatie, avem si titlul de proprietate pe casa, doar ca e pe numele strabunicului si avem chitantele ca bunicul a platit impozit pe casa dupa ce strabunicul nu a mai fost printre noi.
Dovada spatiului se face prin titlu de proprietate care e pe strabunicul si actul de mostenire a lui bunicul (daca facem succesiunea) ?
Intreb fiindca am mai facut o succesiune pe terenurile agricole si acolo avem titlurile de proprietate pe numele strabunicului si a strabunicii, iar actul de mostenire pe bunicul.
Buna, numele meu este Ralf, sunt un tanar viitor antreprenor de 26 de ani din Timisoara si ma aflu in urmatoarea situatie, sper sa ma puteti ajuta :)
Bunicul meu a mostenit de la strabunici o casa la sat, fratele bunicului, singurul frate, a dat declaratie ca nu vrea nimic din mostenire, actele de succesiune ne costa 2706 Ron, fiind o casa foarte mare si succesiunea trebuie facuta din 1998, dar e alta poveste.
Intrebarea mea ii daca bunicul fiind acuma singurul mostenitor imi poate semna un contract de comodat pentru a imi deschide un SRL-D in mediul rural fara a face actele de succesiune?
Actele urmand sa le facem in timp cand avem ceva mai multi bani, cam aceasta este situatia mea, orice sfat, idea , ajutor, e bine venit, mersi :)