Nu exista asa ceva.Faceti o cerere in scris catre banca sa va comunice o copie dupa infiintarea popririi pe contul bancar.Orice poprire se face in temeiul unui act de infiintare a popririi emis de ANAF, directiile fiscale sau executorul judecatoresc." Poprirea - Înfiinţarea popririi -
Art. 782. -
(1) Poprirea se înfiinţează fără somaţie, în baza încheierii de încuviinţare a executării, prin adresă în care se va preciza şi titlul executoriu în temeiul căruia s-a înfiinţat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 780 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviinţare a executării sau un certificat privind soluţia pronunţată în dosar. Despre măsura luată va fi înştiinţat şi debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înfiinţare a popririi, la care se vor ataşa şi copii certificate de pe încheierea de încuviinţare a executării sau de pe certificatul privind soluţia pronunţată în dosar, şi titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.
(2) În adresa de înfiinţare a popririi i se va pune în vedere celei de-a treia persoane, care devine, potrivit alin. (1), terţ poprit, interdicţia de a plăti debitorului sumele de bani sau bunurile mobile pe care i le datorează ori pe care i le va datora, declarându-le poprite în măsura necesară pentru realizarea obligaţiei ce se execută silit. "
Notarul autentifica o înțelegere a părților nu stabilește ce cuprinde acea convenție , care fiind un acord de voință între părți nu poate cuprinde altceva decit exact ceea ce părțile au stabilit de comun acord.Dupa redactarea actului li se da părților să-l citească fiecare apoi daca sânt de acord cu conținutul convenției , îl semnează și apoi notarul îl autentifica prin semnătura și sigilul notarial.
Inscrierea in SPV are niste cerinte diferite fata de o simpla depunere de acte la ghiseu.In fapt , cred ca functionarul ANAF face totusi o confuzie cu cazul obligatiilor banesti unde actul trebuie intocmit de mina si semnat sau sa aiba mentiunea '' Bun si aprobat de semnat ''. Vezi art. 275 cod civil,
Pai intelegeti , nu puteti face nicio plingere nici unde fara martori care sa poata depune marturie.Fiindca aveti nevoie de probe altfel e cuvint dvs. contra al fostei sotii.Cereti sfatul unui psiholog care cunoaste astfel de reactii sau al unui mediator.
Mergeti si vorbiti cu directoarea scolii.Spueti-i ca veti face sesizare la Inspectoratul scolar pentru ca nu se rezolva situatia si daca nici atunci nu se iau masurile cuvenite , veti daca in judecata persoanele responsabile in solidar cu conducerea scolii respective.
Cheltuielile de judecata trebuie dovedite cu acte.Somatia nu va obliga la nimic.Trebuie sa obtina un titlu executor reprezentat de o hotarire definitiva si executorie.La judecata instanta poate respinge anumite cheltuieli nedovedite sau care n-au fost ocazionate de desfasurarea judecatii.
Trebuie sa apelati la un avocat pentru redactarea cererii de marire a pensiei de intretinere proportional cu marirea salariului tatalui copilului.Avocatul ar putea studia si o exceptie de neconstitutionalitate a prevederii discriminatorii pozitive in favoarea MAI.Fiindca e clar ca dispozitia asta a fost strecurata pentru favorizarea angajatilor MAI.Ar fi o teza seducatoare pentru un avocat ambitios si bine pregatit invocarea exceptiei de neconstitutionalitate a acestei derogari discriminatorii fata de alte categorii sociale.
Singura solutie de bun-simt este plata partiala dupa fiecare etapa finalizata.Au executat o etapa platit cit s-a facut pina la acel moment.Pentru lucrari mai mari e bine de colaborat cu un diriginte de santier , inginer constructor care sa spuna cit valoreaza manopera si eventuale materiale aduse de prestator si achitat fix cit s-a realizat.Pentru ca doar asa vor fi motivati sa execute lucrarea din etapa respectiva ca sa-si ia banii pentru ce au construit pina la acel moment.Daca vor banii in avans , inseamna va va lasati la cheremul lor si pot oricind sa dispara si sa va lase cu paguba.Politia nu face nimic daca nu puteti dovedi inselaciunea ca la manual si va vor explica ca e litigiu civil.Iar in justitie dureaza mult , extrem de mult timp , judecatorii nu se grabesc deloc si trebuie sa dovediti totul cu contract ,devize , chitante si facturi.
Daca aveti o dovada ca politia a luat inregistrarea video de la primarie depuneti aceata dovada la instanta.De asemenea puteti face un interogator scris depus la instanta prin care sa cereti sa confirme ridicarea inregistrarii video de la primarie si sa precizeze motivul pentru care nu depune la instanta aceasta inregistrare pentru stabilirea corecta a situatiei de fapt in cauza.Instanta va trimite acest interogator politiei , dupa admiterea probei cu interogatorul.Depuneti in paralel si inregistrarea dvs. la dosarul cauzei mentionind ca ati facut toate demersurile legale care v-au stat in putinta pentru ca aceste inregistrari necesare clarificarii situatiei de fapt si pentru a se da o solutie corecta si legala in speta dar reprezentantl politiei in mod nejustificat , nu depune proba edificatoare la dosarul cauzei si cereti instantei sa considere asta ca o recunoastere implicita a celor sustinute de dvs.
Nu e interzis sa cereti filmarile.E tot o cale legala de a intra in posesia lor daca faceti cerere si primaria vi le da in mod oficial.Nelegal e sa mergeti direct la un fuctionar de acolo si sa le obtineti direct fara a urma calea oficiala a unei cereri inregistrate la primarie.Si avocata poate face cererea daca instanta refuza sa faca o adresa catre detinatorul inregistrarii video.O avocata stie ce demersuri sa faca pentru a intra in mod legal in posesia inregistrarii.Daca nu cititi cu atentie ce scriu atunci n-o sa intelegeti.Aici scrie ! '' Potrivit art. 341 alin. (2) NCPC: „Sunt, de asemenea, mijloace materiale de probă și fotografiile, fotocopiile, filmele, discurile, benzile de înregistrare a sunetului, precum și alte asemenea mijloace tehnice, dacă nu au fost obținute prin încălcarea legii ori a bunelor moravuri.” Nu zice nimeni ca nu puteti solicita administrarea probei cu inregistrarea video pe care o detineti dar instanta poate sa ignore proba dvs. pe motiv ca nu a fost obtinuta pe cale oficiala si ati obtinut-o direct de la un functionar de acolo.Si exista practica judiciara in acest sens.Fiindca e o diferenta intre a depune o proba la dosarul cauzei si a fi retinuta si valorificata de instanta de judecata ori respinsa pe motivul ca nu a fost obtinuta pe calea oficiala.Nu aveti decit sa verificati in instanta acest aspect.