Ca sa va pot ajuta, fiindca ati descris cam alambicat situatia de fapt, dati-mi nr.de dosar de pe pe portalul instantelor si judetul unde s-a deschis procedura de faliment.
Mostenitorii sunt coindivizari, adica detin cote indivize din bunurile mostenite insa nu se stie exact ce detine fiecare. Doar in urma unui partaj se stabilesc exact suprafetele si atunci devin coproprietari. Cel care detine o cota indiviza poate dispune de ea cum doreste, o poate vinde, dona , etc. ....Trebuie sa faceti publica oferta de vanzare la primarie timp de 30 de zile, ceilalti mostenitori avand si ei drept de preemptiune
Tocmai pt.ca nu am vrut sa plec de langa copil am indurat atatea. Problema este ca baietelul, care are aproape 7 anisori a auzit prea multe lucruri nepotrivite varstei lui si a inceput sa resimta puternic toate sicanele pe care tatal lui mi le face si imi spune singur: mami nu mai plange, mami lasa ca o sa fie bine, o sa ne mutam numai noi, etc. .....Sotul ma injura de fata cu cel mic si nu mai departe de azi dimineata s-a consumat un episod de acest fel ...... De cand v-am solicitat ajutorul am stat stramb si am judecat drept: pur si simplu nu pot pleca de langa copil, nu pot si nu vreau, este puiul meu pe care il ador si pt.care sunt capabila sa mut muntii din loc.
Distinsa avocat Romascanu poate nu a retinut ca sotul meu este cercetat penal pt.tentativa de omor si risca puscaria, asadar nu vad cum instanta ar considera ca tatal l-ar putea creste .... Situatia este grava deoarece suntem legati de aceasta naveta iar eu am venituri foarte mici din care nu imi pot plati o chirie in oras, asadar suntem nevoiti sa locuim toti impreuna. Probabil va trebui sa imi schimb locul de munca....
In cursul urmarii penale sotia celui care este acuzat de tentativa de omor invoca art.117 alin.1 lit.a din CPC, refuzand astfel sa faca vreo declaratie. Intrebarea este daca intre timp, pana la solutionarea materialului de urmarie penala si ulterior in cursul judecatii, cei doi divorteaza, sotia poate fi obligata sa dea declaratii? Multumesc!