avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate lidia01

Activitate lidia01

Ca raspuns la intrebarile dvs, va pot spune ca da si da. Deci, punctajul suplimentar pentru perioada de gr.II adica 3,9,24(ani,luni, zile), este dupa vechea lege de 0.61887 puncte suplimentare. Sugerati ca punctajul suplimentar pentru gr.II , dupa vechea lege ramane nemodificat desi noua lege , in art. 88 vorbeste despre un altfel de punctaj. Ce recalculare este ? Nu cumva discriminare raportata la anul pensionarii. La fel ca si cu indicele de corectie.
Multumesc.

Buna ziua, Revin si eu la urmatoarea intrebare , grupa II are punctaj suplimentar ?
art. 88(1) Persoanele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în grupele I şi a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, cele care au desfăşurat activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite sau condiţii speciale, beneficiază de un număr suplimentar de puncte, după cum urmează:
a) 0,25 puncte pentru fiecare lună în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii deosebite, potrivit legii;
b) 0,50 puncte pentru fiecare lună în care au desfăşurat activităţi în locuri încadrate în grupa I de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, sau în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale, potrivit legii.
Nu am beneficiat de reducerea varstei de pensionare, am iesit la limita de varsta si am in decizie 3 ani, 9 luni si 24 zile de grupa II. Ce ar trebui sa fac? Nu vad in decizie calcul suplimentar pentru gr. II
Am inteles o parte, da, am lucrat in paralel cu pensia 5 ani, dar as mai avea o nelamurire, pentru ani de grupa 2 , daca nu am primit reducere la varsta de pensionare,am iesit la pensie la limita de varsta , a intrat in vigoare calculul de punctaj suplimentar pentru fiecare luna cu 0,25? Va multumesc
Buna ziua, am primit in sfarsit decizia de recalculare cf. legii 360 dupa adresa la MM , multumesc domnului care m-a sfatuit, insa, asa cum am banuit, numarul de puncte de stabilitate acordate pentru stagiul de cotizare contributiv nu sunt calculate raportat la total stagiu de cotizare contributiv (A1). Stagiu de cotizare pentru care se acorda puncte de stabilitate este de 12 ani 1 luna si 7 zile iar stagiul total de cotizare contributiv este de 42 ani 2 luni si 7 zile. Nu cumva de la 25-42 ani ar fi trebuit sa fie 17 ani stagiul pentru care se acorda puncte de stabilitate. Aceste informatii sunt in decizie. Gresesc eu?Va multumesc.
Eu tot n-am inteles ce trebuie sa faci pentru a primi recalcularea conform veniturilor suplimentare realizate pana la 01.04.2001 si care n-au fost luate in calculul punctajului dupa vechea lege si de cand ar trebui urmarit calculul acestora. Daca au fost depuse adeverinte, daca a existat si un dosar in instanta, ar mai trebui sa aduc dovezi suplimentare, sa mai depun ceva la Casa de Pensii, pentru a demonstra ce a fost respins la momentul pensionarii? Daca n-am primit nici decizia, cum pot verifica?
Multumesc pentru recomandare. Nu stiu de ce am impresia ca se lucreaza prost si clar trebuie intervenit legal. Probabil ca este nevoie si la mine de interventia unui avocat. Ne mai auzim, daca este cazul.
Care decizie? N-ati inteles ca n-am primit-o. Eu am facut calcule in baza talonului, prin comparatie cu decizie de dinainte de Legea 360/2023
Buna ziua, dupa repetate deplasari la casa de pensii, dupa nenumarate mail-uri trimise, in continuare ma aflu fara decizia de recalculare cf. Legii 360/2023. Mai mult, nici punctajul nu a fost stabilit corect. Ce ar trebui sa fac?
Va multumesc domnule Popa, am intrebat la posta si nu se afla. Voi intreba la CJP.