avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Activitate 80raducu

Activitate 80raducu

Vă mulțumesc. Cred totuși că, pentru cei de la firma topo care au confirmat prin semnătură și ștampilă executarea și corectitudinea măsurătorilor la teren și au depus documentația la OCPI, se conturează niște fapte penale.
Bună ziua, Măsurătoarea topo a fost efectuată în luna aprilie 2021, tot atunci s-a înscris și la OCPI. In luna iunie 2021 am cumpărat imobilul respectiv, deci după 2( două luni) de la efectuarea măsurătorilor. In luna septembrie 2021 dorind să dezmembrez terenul , firma topo a constatat că măsurătoarea topo din aprilie 2021 a fost efectuată eronat.
Bună ziua,
Revin la cele consemnate anterior, referitor la implementarea în OCPI a unor măsurători cadastrale eronate efectuate în luna aprilie 2021, de către un topometrist. Acesta practic, nu a poziționat stația pe limitele de hotar cu vecinul dinspre Vest, implementând la OCPI din vechea documentație existentă ( care s-a efectuat cu ruleta ) , astfel că, în prezent hotarul apare cu circa 1 metru în curtea vecinului. Ce mă sfătuiți să fac, deoarece firma care a efectuat această greșeală refuză să o remedieze și nici să plătească contravaloarea lucrării de refacere ?
Vă mulțumesc .
Bună ziua,
Am cumpărat un imobil cu o documentație cadastrală efectuată cu două luni înainte de actul notarial. Ulterior, după câteva luni, dorind să dezmembrez terenul , cei care mi-au efectuat măsurătorile au constatat că documentația cadastrală anterioară( măsurătorile topo) , au fost efectuate gresit, limita de hotar era cu circa 1 m în curtea vecinului. Am luat legătura cu persoana care a efectuat vechea documentatie cadastrală rugând să o refacă, insistând de mai multe ori, însă refuză. Vă rog să-mi comunicați ce pot face în această situație ?
Bună ziua,
După încetarea raporturilor de serviciu cu angajatorul, care a avut loc pe 30.05.2018 prin pensionare, în urma unei acțiuni în instanță, angajatorul a fost obligat să-mi compenseze în bani concediul de odihnă neefectuat pe anii 2017 și 2018. În luna noiembrie 2019, angajatorul mi-a comunicat bunetinul de calcul, în care a menționat : dobânda legală 3.54% din sumă, actualizarea cu indicele de inflație 4,22%,,din sumă, precum și rețineri : CIBS 25%, CASS 10%, impozit 10%. Vă rog să-mi comunicați cum se calculează baza de calcul pentru plata concediului de odihnă , ( , .. salariu... sporuri..ș.a. ) , actul normativ care prevede acest calcul și dacă dobânda, actualizarea și reținerile operate au fost corecte. Vă mulțumesc.
Bună ziua,
După încetarea raporturilor de serviciu cu angajatorul, care a avut loc pe 30.05.2018 prin pensionare, în urma unei acțiuni în instanță, angajatorul a fost obligat să-mi compenseze în bani concediul de odihnă neefectuat pe anii 2017 și 2018. În luna noiembrie 2019, angajatorul mi-a comunicat bunetinul de calcul, în care a menționat : dobânda legală 3.54% din sumă, actualizarea cu indicele de inflație 4,22%,,din sumă, precum și rețineri : CIBS 25%, CASS 10%, impozit 10%. Vă rog să-mi comunicați cum se calculează baza de calcul pentru plata concediului de odihnă , ( , .. salariu... sporuri..ș.a. ) , actul normativ care prevede acest calcul și dacă dobânda, actualizarea și reținerile operate au fost corecte. Vă mulțumesc.
Am fost salariat în cadrul M.A.I., respectiv polițist, timp de 25 ani. Datorită unor afecțiuni medicale (neoplasm căi biliare) în perioada 01.01.2017-mai 2018 m-am aflat în concediu medical(incapacitate temporară de muncă). După această data m-am pensionat, intrucât am fost clasat ca inapt, cu gr.II de invaliditate. Am solicitat la I.P.J. acordarea drepturilor bănești reprezentând plata concediului de odihnă pentru perioada menționată, conform Codului Muncii. Am primit răspuns că nu am dreptul la concediu de odihnă pentru această perioada întrucât m-am aflat sub incidența art.3 alin.(1) din H.G. nr. 1.578/2002. Cele două acte normative se contrazic. Ce mă sfătuiți. Vă multumesc.
Răspuns la discuția concediu de odihna
Buna dimineața si mii de scuze.
Vă reamintesc despre situația mea, relatata în data de 17.10.2018. Am lucrat timp de 25 ani in M.A.I. Incepand cu 01.01.2017 și pana la data de 30.05.2018 in urma unor probleme medicale am fost in concediu medical, iar de la aceasta data am fost clasat ca inapt, fiind incadrat in gr,II de invaliditate, cu drept la pensie. În această perioada fiind în concediu medical ( incapacitate temporară de muncă) nu am efectuat concediu de odihnă. Începând cu data de 01.06.2018 sunt pensionar. În urma raspunsului din data de 18.10.2018 pe care mi l-ati dat , am solicitat scris la I.P.J. să mi se acorde drepturile bănești reprezentând concediul de odihnă neefectuat în perioada 01.01.2017-30.05.2018 ( cât am fost în incapacitate temporară de muncă C.M.) . Ieri am primit răspuns că nu am dreptul la concediu de odihnă deoarece m-am aflat sub incidența prevederilor art. 3 alin.(1) din H.G. 1.578/2002.
În această situație ce mă sfâtuiți să fac.
Vă mulțumesc.
Am lucrat timp de 25 ani in M.A.I. Incepand cu 01.01.2017 și pana la data de 30.05.2018 in urma unor probleme medicale am fost in concediu medical, iar de la aceasta data am fost clasat ca inapt, fiind incadrat in gr,II de invaliditate, cu drept la pensie. Pentru perioada de concediu medical am dreptul la plata concediului de odihna neefectuat. Daca da, care este baza legala. Va multumesc.
Buna ziua, Sunt militar si in urma unor probleme medicale, am fost incadrat in gradul II de handicap, urmand a se emite dispozitia pentru incetarea raporturilor de serviciu ca inapt , cu drept de pensie. Va rog sa-mi comunicati care este data la care intra in vigoare decizia medicala : data la care a fost semnata decizia de catre comisia medicala sau data la care a fost comunicata aceasta decizie, la unitate. Care este baza legala ? Va multumesc.