avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandraDD

Activitate AlexandraDD

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a cumparat o proprietate pe numele altcuiva sau i-a facut cadou, nu se mai poate descoperi nimic.

Florin Cornea a scris:

Pericolul consta in faptul ca va urmari cota de 50% ramasa mostenire dupa sot.Se va face actiune de iesire din indiviziune fiindca nimeni nu poate fi obligat sa ramina in indiviziune.Si de aici se poate ajunge la tot felul de sicane.Trebuie vazut ce s-a intimplat cu banii din credit fiindca e vorba totusi de o suma mare care trebuie sa se regaseasca in bunuri sau conturi bancare.

Buna seara,

Din cate stiu in SUA calatoriti cu pasaportul deci nu veti avea nevoie de buletin. Numele se schimba in timp de 2 saptamani, deci nu veti fi obligata sa-l schimbati imediat dupa casatorie. Puteti sa faceti acest lucru la intoarcere.
Biletul ca si pasaportul, banuiesc ca sunt pe numele de domnisoara, deci nu aveti de ce sa va faceti probleme. De ce tineti neaparat sa schimbati buletinul acum? Pentru a face dovada ca sunteti casatorita? Puteti dovedi cu certificatul de casatorie daca e necesar.
Pentru linistea dvs, mergeti la sectia de evidenta populatiei de care apartineti si le explicati ca veti reveni dupa excursia in SUA sa cereti alt buletin.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util



Daca a avut giranti, nu ar trebui sa plateasca girantii? Incercati sa contactati banca si un avocat sa vedeti ce sanse aveti. Cum au spus si domnii avocati, pentru 200 lei riscati sa pierdeti mult mai mult.

Daca domnului i s-au marit veniturile,fosta sotie este in drept sa ceara 1/4 din salariul actual.
Nu cred ca se poate acoperi o parte si restul când vine, copilul nu mananca, se imbraca etc când are domnul chef sa vina in tara.
Daca instanta hotaraste sa plateasca suma x, suma x va fi de plata. Daca domnul nu vrea, se pot cere acesti bani prin executare avand in vedere hotararea judecatoreasca.
E pe principiul '' unde-i lege, nu-i tocmeala''

When a scris:

Fosta soție va trebui sa dovedească ca au crescut nevoile copilului. Eu zic sa nu va stresați. Plătiți pensia conform sentinței pe care o aveți acum. Amândoi părinții trebuie sa participe la cheltuielile copilului și ma îndoiescca fosta o face.
Dacă va da injudecata sa mărească pensia cereți ca ea sa se plătească jumătate în natura. E firesc sa acoperiți o parte Cash ca și mama plătește chirie, întreținere, medicamente, excursii și fondul clasei însă de restul va puteți ocupa dumneavoastră când veniți.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Trebuie vazut daca au fost mai multe împrumuturi care au cumulat suma de 30000 €.
Daca a fost un singur imprumut, n-a avut nevoie de girant? Cine iti da in Romania 30000 € fara girant?
In Olanda trebuie sa vina si sotul/sotia sa semneze.
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu...
Este o datorie personală și de aceea este ascunsă...

Merge si pe ascuns ca sa fiu mai explicit...




Ei au împreună doi copii majori , iar el din prima căsătorie un alt copil major.

Vedeti ca este posibil ca celalalt copil sa ceara succesiunea.

Răspuns la discuția Nationalita si cetatenia
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Copiii dvs au ambele cetatenii, deoarece parintii detin atat cetatenie romana cat si britanica.
Spuneti ca ati inceput demersurile pentru a putea obtine cetatenia romana pentru copiii dvs. Sa inteleg ca doriti sa stiti ce acte aveti nevoie pentru aceste demersuri.
Acesta este cazul unui domn din USA, dar procedura este asemanatoare:
[ link extern ] /
Din cate stiu, mostenitorii preiau atat activul cat si pasivul. Cu alte cuvinte, când accepta mostenirea, accepta si datoriile.
Deci toti mostenitorii de drept sunt buni de plata la banci.

Lazareta a scris:

Sora mea a aflat după moartea soțului ei , ca el a făcut împrumut la bănci (30000 euro) , fără știrea ei.
Ea habar.nu a avut si acum ii este foarte frică, sa nu.i ia băncile apartamentul.
Ei au împreună doi copii majori , iar el din prima căsătorie un alt copil major.
Nu au facut succesiunea.
Ce solutii ar putea exista, ca ea să scape de aceste datorii , sa nu riște să piardă apt.ul ....având în vedere că ea are un salariu de 15 mil., plus că habar nu are când, cum ,unde si ce.a facut cu banii?
Va rog frumos dati.ne o cale cea mai simpla sau cea mai ușoara ....
Sora este intr.o mare depresie, dezamăgire,speriată....etc.

-Rudele de gradul I sunt obligate sa aibe grija de parintele bolnav? Exista lege in Constitutie care sa te oblige sa faci lucrul acesta?
-Daca persoana bolnava nu are proprietate, dar are pensie, nu-l accepta la azil?



ynocentta a scris:

Astfel, conditia esentiala este ca persoana respectiva sa nu se poata ingriji singura si sa nu aiba pe cineva care poata avea grija de ea, informeaza Amos News.
Conform legii, au dreptul la internare si batranii care au casa proprietate personala si pensie, dar care au nevoie neaparata de sprijin.
- declaratie pe propria raspundere de unde sa reiasa ca batranul nu are rude de gradul intai sau intretinatori legali.
Daca persoana in varsta care solicita internarea intr-un camin de batrani are intretinatori legali, acestia trebuie sa mearga la notariat pentru a declara motivul pentru care nu pot asigura ingrijirea acesteia.
(Amos New).


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lacramioara draga, stai linistita, nu-ti va lua fetele. Ele sunt micute, au nevoi foarte multe, comunicarea cu un copil sau doi la acele varsta este mai dificila, el va trebui sa munceasca ca sa le intretina. Cine va sta cu ele? Spuneti ca este concubin, deci saltul catre o alta relatie poate fi facut foarte usor. Sa gaseasca o femeie dispusa sa stea in concubinaj ca sa aiba grija de doi copii atat de mici, sa-si ofere tineretea pentru a ingriji copiii alteia e mai greu as zice eu. De ce? Pentru ca acea femeie ar trebui sa stea acasa sau sa aiba un job part time. Ar trebui sa renunte la independenta ei, de obicei mamele o fac doar pentru copiii proprii.
Desigur exista posibilitatea ca el sa le duca la parintii lui, dar daca se descopera asta puteti proba in instanta ca fetele nu locuiesc exclusiv cu el.
Poate ca ma insel , dar cel mai bine veti vedea atunci când va fi nevoit sa plateasca pensie alimentara, când le va lua la el pentru cateva zile . Aceea este piatra de incercare. Pana atunci sunt pumni in piept, raget de Tarzan si figuri de stil. Am trecut prin asta si stiu ce spun.
Succes!
PS: Daca va mai santajeaza ca le ia el, spuneti-i ca e ok, le poate lua. Ca va este mai usor sa va gasiti un job singura, sa platiti pensie si sa stati linistita. Singurul impediment ar fi ca el ar putea transmite acest mesaj fiicei de 4 ani si ea ar putea intelege situatia in mod gresit.