Buna ziua,
Problema pe scurt, este urmatoarea: sora mea a luat de la un IFN din Bucuresti 5700 lei pe care nu i-a mai platit. IFN-ul respectiv a plasat creditul unei firme de recuperare si de atunci primeste tot timpul telefoane sa plateasca 13000 lei. Ce se poate intampla avand in vedere ca:
1. are o locuinta luata prin programul "prima casa"
2. are loc de munca
Se pare ca este foarte speriata de amenintarile acelei firme de recuperatori
Multumesc!
Buna ziua,
multumesc pentru raspuns!
Totusi, promovarea prin transformarea postului (fara a primi nimic in plus la salariu) se considera promovare in treapta? Eu consider ca promovare inseamna bani in plus la leafa. Este doar o interpretare a mea? Pai ies la pensie si nu mai ajung I S !
Buna ziua,
Problema pe scurt, este urmatoarea:
Incepand cu 01.05.2015 am fost promovata de pe studii medii pe studii superioare III S prin transformarea postului (asa scrie in decizie). In urma acestei promovari, nu am primit la salariu nici un ban in plus, am primit in continuare acelasi salariu. In aceasta perioada, in institutie se pregateste un alt val de promovari iar mie mi se spune ca nu am dreptul sa fiu promovata II S pentru ca nu au trecut 3 ani de la ultima promovare.
Vreau sa stiu daca este corect, desi legea spune ca promovarea in grade sau trepte se face din 3 in 3 ani.
Multumesc!
Buna seara,
Supun atentiei dvs. urmatoarea problema: am fost intimat intr-un proces "contestatie la executare". Executorul judecatoresc a stabilit suma de 1800 lei pentru fiecare dosar (suntem mai multi, ne judecam cu institutia la care lucram) plus 50 lei la demararea actiunii. Instanta a admis contestatia institutiei, astfel:
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite contestatia la executare . Anuleaza actele de executare intocmite in dosarul de executare nr. ... al BEJ ..... Respinge cererile de suspendare a executarii silite si de constatare a suspendarii de drept a executarii silite ca ramase fara obiect. Obliga intimatul la plata catre contestator a sumei de 750 lei cheltuieli de judecata. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, la Judecatoria .... Pronunţată în şedinţa publică astăzi, ....
Document: Încheiere finală (dezinvestire) ...
Prefer sa platesc aceste cheltuieli de judecata si sa nu fac apel, am aflat insa ca executorul se poate indrepta asupra mea sa-si ia cei 1800 lei. vreau sa stiu daca este posibil.
Multumesc, Mihaela Coman
Supun atentiei dv. urmatoarea problema:
Sunt intimat intr-un proces civil ce are ca obiect contestatie le executare. care sunt consecintele in cazul in care nu depun intampinare si nu ma prezint la proces? contestatarul va castiga procesul? acesta se poate indrepta impotriva mea din punct de vedere material? dar executorul judecatoresc pe care l-am angajat? pur si simplu vreau sa renunt la executarea silita pe care am initiat-o.
multumesc!
Buna ziua!
Supun atentiei dv. urmatoarea problema: Sunt angajata intr-o institutie de învatamant superior din anul 2000, pe un post de secretar, in prezent sunt secretar I AM (studii medii). In anul 2014 am terminat o facultate, specializarea Asistenta manageriala si secretariat (acreditata). Care este procedura pentru a fi incadrata si salarizata ca secretar cu studii superioare? pot beneficia de prevederile HG 1027/2014, punctul 30 care modifica art. 41? Ma refer la alin. 5 care spune ca ”Propunerea de promovare intr-o functie cu un nivel de studii superior ca urmare a absolvirii de catre salariat a unor forme de invatamant superior in specialitatea in care isi desfasoara activitatea(...) se face de catre seful ierarhic superior la cererea salariatului, insotita de copia legalizata a diplomei de licenta (...) si este aprobata de catre conducatorul autoritatii oro institutiei publice”