avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Activitate bogdan_u

Activitate bogdan_u

Buna ziua.

Am si eu o sugestie pentru viitor. Evitati ca sumele introduse sa aiba la sfarsit zero sau zerouri. Puteti de exemplu sa puneti la sfarsit 1 sau 9 (un leu mai mult sau mai putin).

Iar referitor la nereguli sezizati institutiile statului abilitate pentru a face cercetari.
Domnule, se pare ca dumneavoastra NU intelegeti ce am scris eu aici. Notiunea de "DREPT DE PROPRIETATE" cum spuneti dumneavoastra o inteleg foarte bine, dar PROPRIETATEA NU este incalcata in nici un fel. Sapatura trece la aproximativ 60 m de acele proprietati si totusi primaria refuza sa imi dea acest aviz.

Daca eu vreau sa trec pe la 60 m de proprietatea dumneavoastra trebuie sa va cer acordul sau sa va platesc?

Daca nu cititi ce am scris in mesajele de mai inainte, NU mai faceti afirmatii ca nu sunt la locul lor.

Poate dumneavoastra NU stiti ce inseamna dreptul la proprietate. Esti "proprietar pe proprietatea ta", NU pe terenul care trece la 60 m de proprietatea ta.

Oricum, NU mai are sens sa continuam discutia aici, pentru ca se pare ca nu aveti nici o solutie. Eu am intrebat ceva concret si asteptam un raspuns concret, NU "lectii" sau "sfaturi" despre ce ar fi bine sau nu!

Cu stima
Se pare ca nu am fost inteles. Intrebarea era, daca exista vre-un "arificiu" sau o alta metoda legala de la obtine avizul, FARA A FI DONAT TERENUL DE CATRE CEI 4.

Dumneavoasta vreti sa spuneti ca cel care are ultima parcela si nu a donat catre primarie cota parte a lui, poate sa vina in fata primei parcele, unde incepe drumul si sa faca gard sau sa puna o bariera pe motiv ca acela este terenul lui?

Eu zic ca este absurd.

Din 28 de parcele, ultimele 4 nu au donat cota parte de drum. Asta inseamna ca TOT drumul este privat?

Astept un raspuns concret, daca poate sa mi-l dea cineva, nu POVESTI! Sper ca am fost destul de clar in descrierea a ceea ce exist de fapt acolo.
Acesta este raspunsul de la primarie:

[ link extern ]

Cum pot sa am si eu curent in anul 2015, in Romanaia ?????

Chiar nu se poate face nimic legal ?

PS. Sapaturile NU trec prin fara parcelelor celor 4. Problema este ca in PUZ nu este specificat unde are fiecare acea cota parte din drum, asa ca drumul este considerat momentan "drum privat" cu toate ca primaria i-a dat nume la strada.
De la primarie am primit raspuns scris in care imi spune ca pentru a obtine avizul trebuie:

1. Declaratie notarilala de la cei 4 ca sunt deacord cu sapaturile (sapaturile NU ajung la ei)

sau

2. Dovada ca cei 4 au donat cota parte corespunzatoare

Pana o sa le prezint unul din cele 2 de mai sus "raman in evidenta lor"


Intrebarea era, daca exista o alta modalitate legala de a evita acest aviz si a obtine autorizatia de sapaturi sau daca se poate obtine avizul fara a putea fi inteplinit unul din cele 2 puncte cerute de ei. Problema este ca unul din cei 4 e plecat in America si nu pot obtine declaratie notariala si nici nu poate dona cota parte corespunzatoare. Mentionez ca NU se poate lua legatura cu acest om in nici un fel. NU am nici un contact de-al lui. Stiu ca e plecat de cativa ani, atunci cand m-am intalnit cu el dar a refuzat sa imi dea un contact (mail, telefon sau adresa)

Strada nu este asfaltata, cei de la primarie i-au dat doar nume si au pus in capatul ei un semnd de circulatie (STOP) si o placuta cu numele strazii.

Strada a fost facuta de mine, din banii mei, punand piatra pe ea, iar acum ... nu ma lasa sa fac sapaturi pe ea.

Sapaturile nu ar fi o problema, ca nu are nimeni nimic impotriva. Problema este ca daca nu obtin autorizatia de sapaturi, NU pot obtine de la electrica avizul de racord si nu pot incheia contractul de furnizare de energie electrica, chiar daca instalatia o pot face fara nici o problema.

Adica totul o sa fie functional, dar electrica nu ma poate "lega" la curent daca nu am aceasta autorizatie de sapatura.
Buna ziua

Va prezint urmatoarea situatie: Sunt posesorul unei case intr-un cartier din Brasov. Casa a fost construita respectant toate "formalitatie" legale si este intabulata.

Mentinez ca locuiesc in casa de 4 ani.

Ma aflu in momentul in care doresc sa imi trag cum este normal curentul electric definitiv. (pana acum l-am avut pe organizare de santier 2ani + 1 an), iar de un an primesc curent de la un vecin care sta la aproximativ 200 m de mine. Aceasta solutie nu mai poate continua din motive "tehnice".

Au fost facute toate demersurile necesare acestui pas, am obtinut aviz de la electrica, dar toate cablurile trebuie sa fie trese pe sub pamant. Penteu asta, cum este normal, am nevoie de autorizatie de sapaturi de la primarie. Am facut toate demersurile legale, iar pentru a obtine autorizatie am nevoie si de cateva avize, pe care le-am obtinut, cu exceptia unuia.

Tot cei de la primarie, de la departamentul de circulatie si drumuri publice, refuza sa imi dea avizul pentru sapaturi, in conditiile in care TOTUL ESTE SUPORTAT DE MINE, DIN BANII MEI (costuri de aproximativ 10 000 euro).

Motivul pentru care refuza este urmatorul:

Terenul unde am construita casa, este la aproximativ 200 m de strada principala. Aici exista mai multe parcele: 12 pe o parte si 16 pe cealalata parte a drumului nou format, perpendicular pe drumul principal, conform PUZ. Noua strada a primit nume de la primarie in urma cu aproximativ 1 an de zile.

Strada a fost fomata prin donarea de catre fiecare propietar de parcela, conform contractului de vanzare cumparare si conform PUZ, a cotei parete care ii revenea din drum.
Abia acum apare problema. Din toti propietarii ultimii 4 nu au donat acea cota parte pentru drum. Tocmai acesta este motivul pentru care nu reusesc sa primesc avizul de la primarie. Mentionez ca cei 4 care NU au donat portiunea de drum sunt ultimii si sapaturile NU trec prin fata parcelelor lor. Sapaturile ajung pana la aproximativ 50 m de ei.

Solutiile date de primarie pentru a obtine avizul sunt:

1. Declaratie notarilala de la cei 4 ca sunt deacord cu sapaturile (sapaturile NU ajung la ei)
2. Dovada ca cei 4 au donat cota parte corespunzatoare.

Nici una din cele 2 solutii propuse de primarie nu poate realizata. Prima pentru ca pe trei din cei 4 nu ii putem gasi (nu i-am vazut niciodata in 7 ani de cand am terenul si apoi casa acolo, probabil sunt plecati din tara), iar unul este sofer de tir si este plecat in America si NU pot lua legatura cu el.
A doua pentru ca nu sunt donate portiunule corespunzatoare.

Ce este de facut in ceasta situatie.

1. Exista o solutie legala? ... sau trebuie apelat la solutii ilegale?

2. Daca exista o solutie legala, care ar fi ea si conform caror legi.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua.

In aceasta vara am dori sa mergem in concediu in Bulgaria. In acest concediu o sa merg eu, sotia mea si fetita in varsta de 3 ani si 10 luni.

Intrebare este daca avem nevoie de pasaport pentru fetita si pentru noi, sau este suficent sa avem certificatul de nastere al fetitei, in original, iar noi cartile de identitate?

Mentionez ca o sa mergem cu masina!

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Un SRL care este catalogata ca o microinteprindere neplatitoare de TVA (SRL1) elibereaza o factura catre un alt SRL dar platitor de TVA (SRL2).
Intrebare este daca SRL-ul platitor de TVA (SRL2) isi poate deduce TVA-ul pentru factura primita de la SRL1? (primeste de fapt banii pe TVA inapoi de la stat pentru aceasta factura?)

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Suspendare activitate SRL
Am verificat pe internet la registrul comertului si acolo scrie: "Activitate temporar suspendata". Este posibil ca dupa expirarea termenului maxim de 3 ani, firma se fie suspendata din nou din OFICIU, in cazul in care nu am "acctionat" in nici un fel?

Totusi, eu nu pur si simplu am "uitat" de firma de cand a fost suspendata, iar acum la Registrul Comertului figureaza ca are activitatea temporar suspendata.
Buna ziua! Am si eu un SRl care la 1 mai 2009 i-a fost suspendata activitatea pe o perioada de 3 ani. De atunci nu mai stiu ce s-a intamplat cu firma, nu am mai depus nici un fel de act sau declaratie pe nicaieri. As dori sa intreb ce se intampla cu un SRL dupa ce expira perioada de 3 ani de suspendare? Ce ar trebui sa fac eu acum ca sa imi reiau activitatea si la ce ar trebui sa ma astept avand in vedere ca dupa expirarea celor 3 ani eu nu am facut nici un "demers"? Multumesc anticipat pentru raspunsuri! Bogdan