avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate yamandy

Activitate yamandy

Răspuns la discuția actiunea pauliana
Dragii mei , am pierdut si ultima speranta de a obtine datoria de la prietenul-talhar, legiutorul,minunatul nostru legiutor a considerat ca , cumparatorul a fost de buna credinta , cu toate dovezile clare , ce demonstrau intelegerea intre cei doi , vanzator si cumparator.Definitiva. Ei rad , iar eu am ramas cu paguba , neramanandu-mi altceva decat sa gasesc o alta cale de-am obtine dreptatea. Multumesc pe aceasta cale....celor competenti si care cel putin in cazurile mele s-au abtinut sa-mi dea vreun raspuns........sau poate chiar nu au avut ce raspuns sa dea . In acest ultim caz ,macar cei tineri ,luptati-va si schimbati ,inca odata si inca odata aceste legi , care favorizeaza in mare masura INFRACTORUL. Am mai multe articole cu un numar ridicol de raspunsuri.....sa fie incompetenta sau chiar lipsa unor legi? , daca e asa , ce mai asteptati.?.....Multumesc.
Răspuns la discuția Hotararile judecatoresti
E TARE ! Inteleg ca o hotarare judecatoreasca , in conditiile in care executorul judecatoresc este in IMPOSIBILITATEA ( niciunde nu apare in legislatie varianta asta , a escrocilor, a teparilor ) de al executa pe cel impotriva caruia sa emis hotararea , imposibilitate produsa prin intrarea VOITA in insolventa (renuntare la servici , proprietati vandute sau transferate la terti, intretinut ,chipurile ,de copii , etc. ), scuzati-mi termenul , este considerata un R...T ??? Imi este f.f.f.greu sa cred ca avem astfel de legi ! Astept un raspuns , eventual un punct de vedere obiectiv. Al meu punct de vedere ar fi , ca la astfel de cazuri , ma refer cu precadere la acele hotarari care implica executorul , sa existe si o a doua varianta de hotarare judecatoreasca , deasemenea , definitiva si irevocabila , prin executare cu lipsa de libertate , prin munca in folosul comunitatii , pana la incidenta celor ce a generat aceea hotarare. (in acest caz ma refer la tepari , escroci , debitori ce prejudiciaza atat Statul cat si cetateanul ) ,in conditia in care , daca pana la o anumita data , pe care tot instanta o hotaraste , cel caruia i sa emis hotararea judecatoreasca nu face dovada achitarii prejudiciului. Dar asta-i un punct de vedere , doresc totusi ,daca este posibil d.p.d.v.juridic sa fiu contrazis vis a vis de concluzia trasa de mine , legata de insemnatatea , de valoarea unei hotarari judecatoresti , in speta pe care am formulat-o si nu numai . Multumesc .
Hotararile judecatoresti , sentintele , solutiile , definitive si irevocabile , in cadrul proceselor civile sunt OBLIGATORIU EXECUTABILE ?
Daca partea impotriva caruia sa emis o astfel de horarare , desconsidera hotararea instantei , ce i-se poate intampla ? Multumesc.
Ce a prevazut Legiuitorul in cazul in care Debitorul de REA CREDINTA , prin faptele sale( nu are venituri , a renuntat sa minceasca ,nu are proprietati , le-a instrainat , etc. , traieste pe seama copiilor ) face imposibila executarea silita .? Multumesc
Răspuns la discuția Retrocedare teren
Multumesc ,dar daca in 24 de ani nu l-am gasit ,si eu , ca si multi altii , ma voi indrepta sa-mi cer drepturile , catre straini . Asta e , n-ar fi o noutate ! Va multumesc pentru amabilitate .
Răspuns la discuția Proces verbal de contraventie
Nu ati fost atent la situatia creata.Copia PV este la mine,dar dosarul de daune al "pagubitului"este facut ca urmare a modificarii PV, fara sa fiu instiintat, "pagubitul" fiind de aceasta data alta entitate. Mai exact :la mine apare un numar de autoturism (avariat)pe P.V. ,iar in dosarul de dauna in P.V. apare alt numar de autoturism. De aici intrebarea :este legal o astfel de procedura ?
Aniversare ! S-au implinit 24 de ani de cand incerc sa intru in posesia a 504 mp intravilan in Timisoara,teren luat prin expropiere bunicilor mei.Am fost recunoscut drept mostenitor,terenul nu are nici o constructie pe el,dar conform legilor speciale (este afectat intr-un colt de trecerea unei tevi de apa )mi-sa oferit pe aceeasi sufrafata parcele ,ceea mai mare fiind de 170mp.Suma parcelelor fiind de 250mp.Am refuzat,Primaria urmand sa-mi ofere dupa inventarierea suprafetelor proprietatea Municipiului,o suprafata echivalenta cu 250mp intr-o alta locatie.Pentru diferenta de 300mp,am chemat Primaria in judecata,pentru imbogatire fara justa cauza,iar sentinta mi-a fost si de aceasta data nefavorabila si anume ,in Legile speciale nu se regasesc articole care sa reglementeze "despagubirea"suprafetelor ce nu pot fii retrocedate in natura.Precizez ca am renuntat la cele trei parcele oferite pe locul initial, in batjocura, de Primaria Timisoara,ca efectiv nu aveam ce face cu ele.Deasemenea,chemarea in judecata a Primariei sa facut pe baza Codului Civil,nu pe baza Legilor speciale.Sentinta sa dat si ca urmare a"lucrului judecat",vis a vis de faptul ca prin hotarare judecatoreasca am "ajuns" la acele parcele.Iar acum,nemaiavand nici o cale de atac,( a fost apel),va intreb,in afara de a ajunge la Curtea de Justitie pentru Drepturile Omului,si de a ne mai face a "N" oare de ras,ce mai pot face INTERN sa intru in posesia terenului.P.S.-terenul face parte dintr-o suprafata de aprox.10.000mp liber de sarcini(la suprafata) intre blocurile unui cartier( de unde si suspiciunea unor mari interese municipale sau colaterale).Altfel spus,aceea teava care este a celor de la Calor,personal ma avantajeaza,in situatia in care am vrut si doresc sa construiesc.....dar se pare ca ,in spatele Legilor intr-adevar speciale,se ascund alte interese....Conform acestor Legi pe aceea suprafata nu se va construi niciodata nimic(primariile avand cu totul si cu totul alte prioritati)....absurd sa crezi asa ceva.Deci,poate aveti vreo speta internationala,de care sa ma folosesc,stiu eu,alta idee,sau......Bruxelles ??? Multumesc.Am mai avut doua interventii in cadrul Forumului,dar raspunsurile .....sau chiar sunt asa de complicate spetele in care am avut ghinionul sa le am ??? Inca odata multumesc foarte,foarte mult !#-o
Răspuns la discuția Proces verbal de contraventie
Multumesc pentru buna intentie,dar daca mi-ati trimite si un art.de lege sau hotarare,sau unde gasesc aceste norme,as ramane indatorat ! Multumesc anticipat.
Se pot modifica datele dintr-un proces verbal de contraventie,fara instiintarea contravenientului ?Exemplu:eu fiind contravenientul-am luat la cunostinta ,am semnat un proces verbal de contraventie,iar la o luna "sa ma trezesc" cu un dosar de daune,instrumentat de firma de asigurari a pagubitului, in care procesul verbal semnat initial de mine, in urma caruia au deschis dosarul de dauna,sa contina datele unui alt autovehicul, sa fie modificat si in care apare un alt numar de inmatriculare al asa pretinsului pagubit.Am anuntat firma de asigurari de nelegalitatea aparuta,raspunsul acestora fiind :"P.V. a fost modificat si stampilat de organul emitent."Deci,intrebarea mea este simpla: este legal sa modifici un P.V. de contraventie,unilateral,fara instiintarea contravenientului ?Sa folosit termenul,la modificare,pe P.V.,"eroare materiala".
Răspuns la discuția actiunea pauliana
Multumesc pentru amabilitate,dar......incerc LEGAL,IN LIMITA LEGI,sa obtin ceeace ,tot legiutorul mi-a dat: dreptate"definitiv si irevocabil",iar cu aceasta hotarare,chiar nu am ce face !Daca e posibil,....ma repet....conform Noului(dar si a vechiului) Cod Civil,art.1562-65,intr-un caz de "aranjament",cum pot eu,creditor,intr-adevar de buna credinta,sa demonstrez,reaua credinta a cumparatorului(a tertului), a debitorului,fiind dovedita,dar nerelevanta intr-o actiune pauliana !? Da,urmeaza calea de atac,apelul,.....dar....speranta..... MOARE ultima,NU ? Cu multumiri si complimente ,daca e posibil,un raspuns....ingineresc.!